Boekentip: Tools of Titans van Tim Ferriss

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
tools of titans boekcover

Ongeveer een half jaar heb ik hem al uitgelezen, maar ongeveer twee weken geleden ben ik er opnieuw aan begonnen en het leek me toch wel tof om hier even een artikel op Internet Succes Gids.nl van te maken.

Ik heb het namelijk over het boek Tools of Titans van Tim Ferriss – de auteur die we natuurlijk allemaal wel kennen van de 4 Hour Workweek.

Uit dit boek heb ik namelijk enorm veel inspiratie gehaald, en dat is niet voor niks.

Voor de mensen die Tim Ferriss niet kennen; Tim heeft een podcast waarin hij super interessante mensen interviewt, en hen vraagt naar hun gewoontes, routines, levenslessen enzovoorts. In zijn podcasts heeft hij onder andere Tony Robbins geïnterviewd, maar ook mensen als Arnold Schwarzenegger en NAVY Seal Jacko Willink.

In Tools of Titans heeft hij de ‘belangrijkste’ stukken uit deze podcasts opgeschreven.

Voor elke fase in je leven

Tools of Titans bestaat uit drie gedeeltes, namelijk Healthy, Wealthy en Wise (Gezondheid, Rijk en Wijsheid om ze zo even te vertalen).

De eerste interviews zijn dan ook met mensen die zich voornamelijk bezighouden en bekend staan om fitness en gezondheid, het tweede gedeelte gaat met name over het opbouwen van een bedrijf en de lessen die er bij komen kijken, en het derde gedeelte – Wise – gaat over de échte levenslessen en inzichten.

Je steekt er zoveel van op om de levenslessen van anderen te lezen – invloedrijke personen vertellen je over hun weg naar de top, de fouten die ze gemaakt hebben, wat ze zouden doen als ze alles overnieuw mochten doen en wat ze als advies aan iedereen willen geven.

Omdat er zoveel verschillende personen zijn geïnterviewd, lees je overal zoveel onderdelen van het leven – alles wordt behandeld en alles komt aan bod.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Elke dag lees ik een paar interviews

Als je me een beetje volgt, dan weet je dat ik sinds kort vanuit een prachtig kantoor werk.

Om wat inspiratie op te doen en om af en toe wat ‘offline tijd’ te hebben, heb ik Tools of Titans mee naar kantoor genomen, om zo af en toe een interview te lezen.

Tools of Titans op kantoor

Dit zorgt voor mega veel inspiratie en motivatie.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

I would encourage my younger self to just not be afraid, right? To realize that a lot of things that were – I don’t want to say crippling anxieties, but – definitely ever-pervasive fears in my life growing up were unnecessary. A lot of time was wasted, a lot of energy wa wasted, being worried.

Als ik bijvoorbeeld deze zin lees: “I would encourage my younger self to just not be afraid, right? To realize that a lot of things that were – I don’t want to say crippling anxieties, but – definitely ever-pervasive fears in my life growing up were unnecessary. A lot of time was wasted, a lot of energy wa wasted, being worried.” dan krijg ik direct zin om aan de slag te gaan.

Wees niet bang, ga er voor

Eén advies wat in vrijwel alle interviews terug komt is dat je er voor moet gaan, en niet bang moet zijn.

Je gaat sowieso fouten maken, mensen gaan er sowieso wat van denken en zeggen. Het is jouw leven. Jij bepaald wat voor jou belangrijk is, en ga er voor.

Wees niet bang om te falen.

Hoe zonde zou het zijn als je straks op je sterfbed ligt, en je met spijt terugdenkt aan de dingen die je zo graag had willen doen, maar niet gedaan hebt omdat je bang was om te falen – of om wat andere mensen er over te zeggen hadden?

Dat valt in het niets met het leven.

Pak je kansen. Waardeer je gezondheid – dat het is belangrijkste van allemaal – geniet, en wees geweldig.

Een absolute boekentip om meer te weten te komen en inspiratie op te doen van de groten onder ons.

Tools of Titans kopen kan bij Bol.com.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *