Thrive Review – Voordelen, plugins en mijn persoonlijke ervaring

thrive themes review ervaringen logo

Thrive staat bekend als een van de grootste themabouwers van de WordPress wereld. De thema’s, plugins en pagebuilders van Thrive zijn de afgelopen jaren steevast onderdeel geweest van de top 5. En zoals je in deze Thrive review zal ontdekken is dat niet zonder reden.

Zelf adverteert Thrive vooral dé partij te zijn die de WordPress thema’s en plugins heeft die jouw bezoekers het makkelijkst naar abonnees, klanten of opdrachtgevers laten converteren. Bij Thrive staat conversie voorop. In hoeverre komt dit overeen met de praktijk?

Ik heb onderzoek gedaan naar Thrive door mij te verdiepen in de huidige mogelijkheden van de aanwezige thema’s en plugins. Ook heb ik mijn eigen ervaringen met Thrive in deze review verwerkt. Want wat is er waardevoller dan een Thrive review van een echte gebruiker?

Voor wie is Thrive Themes gemaakt?

Lange tijd stond Thrive vooral bekend om haar populaire thema’s, waaronder Pressive en Rise. Ondertussen zijn deze thema’s beëindigd en kunnen ze ook niet meer gedownload worden en dat was destijds ook voor de schrijver van deze Thrive review een verrassing.

Thrive Themes is als geheel ontworpen voor iedere ondernemer die zich voornamelijk richt op lead generatie en direct meetbare conversies, zoals de verkoop van e-books of cursussen. Dit is dan ook de reden dat Thrive tot op de dag van vandaag populair is onder affiliate marketeers.

Je hoeft namelijk geen letter code te schrijven om met Thrive een affiliate website te maken waarmee je producten of diensten kunt verkopen. De eenvoudige pagebuilder maakt het verrassend eenvoudig om je website in te richten met tal van verschillende elementen.

Om het maximale uit Thrive te halen, is het Thrive Themes Membership onmisbaar. Daarmee krijg je namelijk toegang tot alle plugins en thema’s die jou gaan helpen dé perfecte affiliate site te maken.

Thrive plugins review: tien redenen waarom Thrive Themes geniaal is

Vrijwel geen een WordPress-thema is zo conversiegericht ontworpen als Thrive. Met het volledige membership krijg je namelijk toegang tot een bom van tools waarmee je binnen no-time een website kunt bouwen waar je niets aan het toeval overlaat.

Met deze tien plugins helpt Thrive jou van een bezoeker een klant te maken:

  • Thrive Architect
  • Thrive Leads
  • Thrive Quiz Builder
  • Thrive Ultimatum
  • Thrive Ovation
  • Clever Widgets
  • Headline Optimizer
  • Thrive Optimize
  • Thrive Apprentice
  • Thrive Comments

Laten we even de vijf – naar mijn mening – belangrijkste (dikgedrukte) plugins uitlichten.

Thrive Architect, de nieuwe theme builder van Thrive

Tegenwoordig is bijna ieder WordPress-thema voorzien van een eigen pagebuilder. Is het niet Visual Composer, dan is het wel het nieuwe Gutenberg ontwikkeld door WordPress zelf.

Met het beëindigen van de originele Thrive Thema’s had ik persoonlijk al verwacht dat dit zou komen doordat Thrive Architect, de veelbesproken pagebuilder van Thrive, gelanceerd zou worden. Niets lijkt minder waar te zijn: Thrive Architect moet het flagship van deze WordPress koningen worden.

Thrive Architect is de vervanger van de originele content builder/visuele editor waar het tot vorig jaar op vertrouwde.

Het doel van Thrive Architect is om alle beperkingen die in de oude versie aanwezig waren weg te halen zodat het zich kan meten met de editors van WPBakery en Divi.

Middels Architect kan er aanzienlijk meer ontworpen worden en kunnen websites zich dus beter onderscheiden van andere Thrive websites. Overigens een veel gehoord probleem voordat bekend werd dat Thrive Architect zijn intrede zou doen.

Thrive Leads voor het snel opbouwen van mailings

Niets kan een affiliate marketeer zo blij maken als een dikke emaillijst. En dat is dan ook precies wat Thrive Leads voor jou makkelijker gaat maken. Middels Thrive Leads maak je met een handomdraai duidelijke, converterende formulieren en pop-ups om jouw lijsten op te bouwen.

thrive pagebuilder

Thrive Ultimatum brengt scarcity in het spel

Robert Cialdini zei het al in zijn wereldberoemde boek ‘Influence’: scarcity, oftewel schaarste is een van de zeven elementen die de conversie van een product of dienst kan verhogen. Middels Thrive Ultimatum haal jij deze schaarste naar jouw website toe.

Aan de hand van intuïtieve timers zorg jij ervoor dat bezoekers een keuze maken voordat de timer op 0 staat. Volgens de onderzoeken van Cialdini kan een twist zo simpel als een timer de conversie aanzienlijk verhogen.

Clever Widgets maakt het customizen van je site wel heel makkelijk

Thrive heeft met Clever Widgets eindelijk het aanbod widgets uit weten te breiden. Tussen deze widgets zijn diverse blokken te vinden waarmee onder andere specifieke content getoond kan worden, zoals blogposts en opt-in boxen.

Draai A/B testen, analyseer en optimaliseer met Thrive Optimize

Misschien wel de grootste verassing van mijn Thrive review is Thrive Optimize, dat het mogelijk maakt om pagina’s eenvoudig te split testen. Met Optimize ontdek je welke pagina het best voor jouw doelgroep werkt en kan je vervolgens aanpassingen doen om je conversie te verhogen.

In tegenstelling tot andere conversie-optimalisatie tools is Thrive Optimize zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het laat zien dat conversie-optimalisatie niet ingewikkeld hoeft te zijn!

Thrive Membership kosten: is Thrive deze prijs waard?

Naarmate je langer gebruikt maakt van Thrive producten zal je waarschijnlijk ontdekken dat meerdere onderdelen jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen. Omdat het natuurlijk zonde is om alle Thrive producten individueel aan te schaffen, kan je door direct voor het Thrive Membership te kiezen honderden euro’s besparen.

Een compleet Thrive Membership kost namelijk maar 19 dollar per maand. Voor dat bedrag kan jij alle Thrive plugins en thema’s gebruiken tot maar liefst 25 van jouw eigen sites.

Niet verkeerd dus.

Conclusie Thrive review: mijn persoonlijke ervaring

Gedurende deze review zal het je al duidelijk zijn geworden: ik ben te spreken over waar Thrive op dit moment mee bezig is. Alhoewel ik wat minder te spreken ben over de communicatie van het bedrijf rondom het plotseling beëindigen van een groot deel van de populaire thema’s, staat de rest van Thrive als een huis.

Ik kan dan ook niet anders dan mijn eigen ervaringen met Thrive in deze review te benadrukken: de thema’s, plugins en usability van Thrive weet keer op keer te presteren. En daar kunnen veel concurrenten nog wat van leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *