Wat zijn de beste tijden om een bericht te plaatsen op Social Media?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Een klok met daarop social media en de iphone

Social media is een geweldige manier om je bedrijf in de spotlights te zetten. Je kunt heel makkelijk acties onder de aandacht van je fans of volgers krijgen.

Het vervelende is alleen dat je bericht niet alle fans of volgers zal bereiken, en dat er dus altijd wel mensen zijn die je bericht niet gezien hebben.

Als je bijvoorbeeld om 14:00 uur bericht op social media plaatst, is de kans klein dat als iemand om 20:00 uur inlogt dat bericht ook zal zien.

Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen je bericht zien, kun je rekening houden met de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen.

Zo zullen zoveel mogelijk fans of volgers jouw bericht zien en bereik je dus de meeste mensen.

In de onderstaande afbeelding vind je de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen.

De beste tijden om een bericht op social media te plaatsen

De informatie uit de bovenstaande afbeelding is verzameld uit HootSuite. HootSuite is een tool om je social media te beheren en meet dus precies wanneer er het meest op een link geklikt word.

Een erg handige afbeelding die precies weergeeft op welke dagen en tijden je het beste iets op social media kunt plaatsen.

Een kleine samenvatting:

Facebook: De beste tijd is doordeweeks tussen 13:00 en 16:00 uur. Woensdag om 15:00 uur is de beste tijd om iets te plaatsen.

Twitter: De beste tijd is tussen 13:00 en 15:00 uur van maandag tot en met donderdag. Vrijdag na 15:00 uur een bericht posten is niet verstandig ;).

LinkedIn: Het beste is om een bericht te plaatsen voor of na werkuren. Vermijd maandag en vrijdag om iets te plaatsen.

Google+: Het beste is om tijdens werkdagen tussen 09:00 en 11:00 uur een bericht te posten. Liever niet tijdens de avonduren een bericht plaatsen.

Pinterest: Voor Pinterest is de zaterdagochtend de beste tijd om een bericht te plaatsen.

Natuurlijk is het niet uitgesloten dat een bericht wat je niet tijdens deze uren plaatst niet goed werkt, maar over het algemeen zijn de tijden uit de bovenstaande afbeelding de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen.

Vind jij deze informatie nuttig? Of heb je andere ervaringen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Wat zijn de beste tijden om een bericht te plaatsen op Social Media?

 1. Heel bruikbaar artikel voor mijn onderzoek omtrent mediapsychologie.
  Wel vraag ik mij af hoe het zit met Instagram? Op welke momenten kunnen bedrijven het best berichten plaatsen op Instagram?
  Mijn idee is dat dit gelijk is aan Facebook.

  1. Goede vraag Roos!

   Wat ik uit onderzoeken kan vinden is dat de beste tijd om iets op Instagram te plaatsen om 2 AM en 5 PM is!
   Het beste kun je zelf aan het testen gaan, om zo te kijken op welke tijdstippen jouw doelgroep het meest actief is.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *