Podcast #13 – Elke Seconde Telt

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
podcast jacko meijaard

Welkom bij alweer Internet Succes Gids.nl Podcast #13! Normaal gesproken een ongeluksgetal, maar dat is deze podcast zeker niet ;-).

In deze podcast ga ik het met je hebben over het onderwerp ‘Elke Seconde Telt’ en bespreek ik hoe belangrijk het is om het maximale uit je leven te halen + een bizarre ‘lifehack’ om dit te kunnen doen.

Het leven is veel te kort om ontevreden en niet-happy over je leven te zijn. Onderneem actie, en gebruik elke seconde van de dag om je dromen en doelen te realiseren.

Podcast #13 – Elke Seconde Telt

Beluister hieronder hieronder Internet Succes Gids.nl Podcast #13.

Ga aan de slag en bouw aan jouw ‘legacy’.

Vind je dit nou een toffe podcast? Abonneer je dan op de Internet Succes Gids.nl Podcast in iTunes, en mis geen enkele podcast meer.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Transcript

Kun je de podcast om de één of andere reden niet beluisteren (omdat je in een overvolle trein zit en je oordopjes vergeten bent bijvoorbeeld)? Voor het gemak heb ik de podcast laten uittypen.

Elke seconde telt. Dit is echt bizar. Vorige week was ik op gesprek met iemand voor een nieuwe podcast – met een andere bekende internet marketeer, waarover later meer – en in die podcast ging het over het volgende. Ik weet niet meer precies hoe het in de podcast ter sprake kwam, maar een tijdje geleden las ik het boek van Tim Ferris, Tools of Titans, wat sowieso een aanrader is. In Tools of Titans vertelt Tim als het ware samenvattingen van interviews die hij voor zijn podcast afgenomen heeft – en Tim heeft behoorlijk grote namen geïnterviewd, waaronder onder andere Tony Robbins.

Ook heeft hij een podcast interview gedaan met Kevin Kelly. Kevin is de oprichter van Wired – dat is een groot Amerikaans bedrijf. In dat interview zegt Kevin dat hij een countdown klok op zijn computer heeft, wat continu in zicht is. Met daarop de dagen, en volgens mij zelfs de minuten, die hij nog heeft voordat hij bijvoorbeeld 85 jaar oud… voordat hij te oud is om ‘echt nog het verschil te gaan maken’. Hoe bizar is dat?

Dat je een countdown klok op je computer hebt, wat je dus echt continu ziet aftellen naar het aantal dagen of misschien zelfs minuten of seconden hoeveel jij nog (normaal gesproken) te leven hebt. Hij zegt ook dat er niets anders zo sterk en motiverend is dan te “weten” hoeveel dagen, minuten en seconden jij nog te leven hebt. Ik denk ook dat als jij internet marketeer bent, dat het dan heel moeilijk kan zijn om motivatie te hebben. Om continu bezig te zijn; ook ik heb hier af en toe wel eens ‘last’ van.

Als jij een countdown timer op je computer hebt waarop constant zichtbaar is hoelang jij (normaal gesproken) nog te leven zou hebben, dan kan dit enorm krachtig werken en positieve invloed op je productiviteit hebben. Ik denk ook dat veel mensen onderschatten – waaronder ikzelf – hoe weinig tijd je eigenlijk hebt om “het verschil nog te maken”. Ik ben nu 26 jaar oud… vorige week dacht ik daar nog aan; het klinkt ineens zo oud weet je wel. Als je begin de 20 bent, dan ben je eigenlijk op zo’n leeftijd dat alles nog mag – volgens de sociale waarden. Ga je richting die 30 dan klinkt dat ineens zoveel ouder. Vorige week leek het of alles wel bij elkaar kwam, toen was er ook iemand die zei dat je tussen de 0 en de 25 nog in de ‘jonge jaren’ zit, vanaf de 25 tot 50 dan ga je zijwaarts, en vanaf 50 tot 75 of nog ouder, dan word je oud.

En om er op terug te komen, als jij internet marketeer bent, of wat voor beroep dan ook, dat je veel achter de computer zit, dan zit je veel. Dan zit je veel op het internet, en dan is het makkelijk om andere dingen te gaan doen. Besef hoe kort het leven eigenlijk is. Wat voor verschil je kunt maken. Ik denk écht dat als jij later op je sterbed zou liggen – als jij nog dat privilege mag hebben om oud te worden en nog een sterfbed te hebben – dan kijk je niet terug op de dagen dat achter je computer hebt gezet, maar dan kijk je terug op de dingen die je hebt gedaan… op de dagen dat je écht het verschil hebt gemaakt. Ik probeer dit echt met Internet Succes Gids.nl te doen, om écht het verschil in het leven van mensen te maken en ik denk ook dat ik dit in veel opzichten doe, zeker omdat ik regelmatig bedankjes krijg, wat ik super tof vind. Hopelijk kan ik jou ook inspireren om dit ook te doen; om ook het verschil te gaan maken en dat ook jij jouw ideale leven gaat leven. Het leven is gewoon veel te kort om niet tevreden of om niet happy te zijn over je eigen leven.

Je zult nooit 100% happy te zijn, want je werkt altijd wel ergens naar toe, en dat is ook gezond.. dat je doelen hebt en dat je altijd nog meer wilt. Maar probeer ook echt van het leven te genieten. Toen ik met internet marketing en ISG begon, gunde ik me nog niet echt om te genieten. Dat doe ik nu wel en weet ook hoe belangrijk het is. Doe dat dus ook – maar werk ook aan je ‘legacy’. Misschien kun je ook eens een countdown timer gaan maken, of zoek eens uit hoeveel dagen jij normaal gesproken nog te leven zou hebben. Dat je iedere seconde weg ziet tikken. Ik denk dat je dan écht wel gemotiveerd gaat worden om aan de slag te gaan en actie te ondernemen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *