Niche website maken: De Ultieme Handleiding (inclusief video’s)

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
niche website maken

Jaren geleden besloot ik mijn eigen eerste niche website te maken en ondertussen heb ik mijn werkwijze al met velen gedeeld. Deze kennis geeft jou de mogelijkheid om een niche website te maken zoals ik dat nog altijd doe.

Geen complexe codeertalen of lange lappen tekst die jij moet leren. Het enige wat jij hoeft te doen, is dit artikel goed door te nemen. Als jij dit goed doet, dan kan je binnen korte tijd een doeltreffende niche website maken.

Inhoudsopgave

Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

1. Niche website maken? Belangrijk om vooraf te weten

Als jij van nature een risico-avers persoon bent, kan je deze ‘branche’ niet als smoes gebruiken. Want als je ergens geen risico loopt, is het wel met affiliate marketing. Het enige risico dat jij loopt, is dat je tijd investeert zonder direct resultaat.

Je hoeft geen geld te stoppen in een van deze projecten. Een domein, webhosting en een goede gids is het enige dat jij nodig hebt om online succesvol te worden (en tegelijk een geweldige nice website te maken).

Een niche website maken is niet lastig en kost vrijwel niets. Met voldoende motivatie en een beetje creativiteit kom je binnen affiliate marketing al heel ver. En om het nog een stuk makkelijker voor je te maken, heb ik mijn werkwijze per punt uitgebouwd. Wil je weten hoe ik met een niche website maken altijd aan het werk ging? Dan kan je dat nu ontdekken!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2. Het juiste onderwerp vinden

Voordat we daadwerkelijk beginnen met een niche website maken, moeten we eerst met onszelf gaan brainstormen. Wat voor onderwerp gaat jouw nieuwe niche website krijgen? Het kan van alles zijn, zolang het maar iets is dat mensen kunnen kopen.

We zijn hier niet op zoek naar producten die online niet verkocht worden. Voorbeelden van onderwerpen waarvoor je eigenlijk geen niche website voor kan maken (affiliate) zijn:

  • Medicijnen
  • Auto’s (Nieuwe auto’s)
  • Onroerend goed
  • Drugs

Vrij voor de hand liggende onderwerpen, maar toch krijg ik nog vaak de vraag of een niche website maken over auto’s slim is. Het zou weliswaar kunnen, indien je een website gericht op Google Adsense als verdienmodel zou ontwikkelen. Alleen dan zijn de inkomsten uit Adsense doorgaans een stuk lager, daar waar wij een hogere winst willen realiseren.

Kijk naar de vergoedingen

1

Een goede tactiek om een doeltreffend onderwerp te vinden, is door de commissiemodellen van grote adverteerders te bekijken. Deze adverteerders kunnen fungeren als tussenpartij, zoals Zanox en Daisycon, of zonder tussenpartij, zoals bol.com en de Wehkamp.

Wil je bij Coolblue affiliate worden, dan moet jij je eerst aanmelden bij Zanox. Kies je liever voor een niche website maken over Wehkamp producten,  dan kan jij je direct bij Wehkamp als affiliate aanmelden.

Als we de commissies nader bekijken van Bol(.com), zien we diverse interessante onderwerpen verschijnen. Vooral producten voor baby’s en sieraden hebben een hoge vergoeding aan zich hangen.

Toch is er een duidelijke winnaar. Sieraden zijn namelijk interessanter voor het maken van jouw niche website dan babykleding. Waarom? Puur om de simpele reden dat de verkoopprijs van een sieraad vele malen hoger is dan babykleding.

Aangezien de commissies op percentages van het volledige aankoopbedrag gebaseerd zijn, kan je  dus ook meer geld ontvangen wanneer je een duurder product verkoopt.

Verkoop je via jouw nieuwe niche website babykleding voor 50 euro, dan ontvang je dus 50 x 0,08 = € 4,- van Bol als commissie. Maar verkoop je een van de onderstaande sieraden, dan ontvang je tot € 800,- per verkoop.

Natuurlijk is het een stuk lastiger om dure sieraden te verkopen dan babykleding. Je hoeft alleen wel veel minder verkopen te doen om op hetzelfde bedrag uit te komen, waardoor je eerder ‘scoort’ met een website over sieraden dan een website over babykleding.

Klassieke niches

2

Er zijn een aantal niches waar website tot op de dag van vandaag goed blijven scoren qua inkomsten. Zo zal je eenvoudig een niche website kunnen maken waar inkomsten uit komen in branches als;

  • Body & Health (Diverse Paypro-programma’s)
  • Dierenvoeding (PETSDeli)
  • Gadgets (Coolblue)
  • Financiën (Bux & Plus500)
  • Doe-het-zelf (Fred’s Bouwtekeningen)
  • Affiliate Marketing (Jacko Meijaard – Internet Marketing Revolutie)

Je kan het zo gek niet bedenken, of je kunt er geld mee verdienen. Nu is het internet nog geen slagveld maar kan jij nog wel eenvoudig je plekje veroveren.

Over een paar jaar, zal je waarschijnlijk te laat zijn en is affiliate marketing een gevestigde markt. Schiet daarom op met je niche website maken voordat je te laat bent!

3. Technisch onderzoek

Juiste niche gevonden waarin jij je website wil maken? Dan komt nu het technische onderdeel van deze gids. Het maken van je niche website zal straks niet ingewikkeld zijn. Wat wel lastig is, is ervoor zorgen dat jouw website gevonden wordt.

Je moet namelijk wel over onderwerpen schrijven waar ook op wordt gezocht. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hier is ook een beetje creativiteit nodig.

De zoekwoordplanner van Google

Met de zoekwoordplanner van Google kan je ontdekken hoe vaak er per maand wordt gezocht op een bepaald zoekwoord. Ook staat hierbij aangegeven hoe hoog de concurrentie op het desbetreffende zoekwoord is. Indien de concurrentie laag is, is het vaak een interessant zoekwoord om je op te richten. Bij een niche website maken, moet je dit ook in je achterhoofd houden, maar daar later meer over.

Een veelgebruikte (en goede) tactiek voor het kopen van een goed zoekwoord, is door er simpelweg ‘kopen’ of ‘bestellen’ achter te zetten. Wat zou jij Googlen als je een iPhone wil kopen? Toch ook ‘iPhone 6 kopen’?

Zo moet jij ook te werk gaan voor jouw niche website. Je kunt het zo breed gooien als je zelf wilt, alleen dan maak je het ook lastiger voor jezelf. Je kunt daarom beter kiezen voor een zoekwoord waar minder mensen op zoeken, maar ook minder websites zich op richten. ‘Sieraden’ of ‘Sieraden  kopen’ zou al te breed zijn.

3

Het zoekwoord ‘online sieraden kopen’ heeft een normale concurrentie en een zoekvolume van 110, wat betekent dat er gemiddeld 110 keer per maand op wordt gezocht. Op zich al een prima volume, maar we willen een lagere concurrentie. We hebben maar een paar aantal betalende bezoekers per maand nodig om succesvol te zijn.

Je zou nog verder kunnen afbakenen door te kiezen voor ‘gouden sieraden online kopen’, ‘sieraad webshop nederland’, ‘echte sieraden kopen online/webshop’. Het zijn enkele voorbeelden binnen een zeer interessante markt.

In de onderstaande video doe ik voor hoe je marktonderzoek kunt doen aan de hand van de Google Zoekwoord Planner.

Een betaalde variant van de zoekwoordplanner, waar jij ook veel informatie over je concurrenten kunt vinden, is SemRush. Hier vind je op welke zoekwoorden jouw concurrenten scoren en hoeveel bezoekers zij per maand ontvangen.

4. Lancering van je niche website

We hebben een onderwerp en we weten voor welke zoekwoorden jij je niche website wil maken. Nu moet je alleen nog de website zelf maken! Dit proces kunnen we tegen een bijzonder laag bedrag doen.

Het eerste dat we moeten doen, is het vastleggen van een goede domeinnaam. Je kunt kiezen voor een EMD (Exact Match Domain) of een domein dat lekker klinkt. Een voorbeeld kan zijn ‘sieradenkoning.nl’ of ‘sieradenonlinekopen.nl’. Zo’n domein kan je eenvoudig afsluiten bij een firma als Versio of TransIP. Voor slechts enkele euro’s regel jij een domein plus hosting!

Trap niet in websites als Wix en Jimdo, want jij kunt prima zelf een website maken. WordPress is een gratis systeem waarmee je met enkele klikken op de knop een website lanceert. Via DirectAdmin kan je op je hosting WordPress installeren.

Je hoeft alleen even aan te vinken voor welke website de WordPress installatie is, en je bent al een stuk verder met je niche website maken!

5. Content is King

Indien je gevonden wilt worden in Google, moet het een en ander gebeuren op je website. Ik schreef eerder dit jaar nog een artikel over het vindbaar maken van een website. Ook hier kan je veel bruikbare informatie uithalen!

De vuistregel voor een goede website is dat content van goede kwaliteit moet zijn. Met voldoende goede content, ofwel tekst, is jouw website goed vindbaar en zullen er binnen enkele weken al bezoekers op je website komen.

Als ik op mijn affiliate websites een artikel plaats, dan komen vaak diezelfde dag nog nieuwe bezoekers via dat artikel op mijn website.

4

Via websites als Google Trends vind ik de belangrijkste topics van de dag en daar probeer ik dan mijn eigen twist aan te geven. Dit is een garantie op nieuwe bezoekers.

Copywriting is een onmisbare vaardigheid voor een niche website maken.

Het is niet lastig en hoeft niet veel tijd te kosten, je moet alleen wel wat creativiteit onder de motorkap hebben. Kijk vooral veel naar vergelijkbare websites in je niche om te ontdekken wat zij doen om aan verse content te komen.

Zo zou jij voor je sieraden affiliate website een artikel kunnen schrijven over ’10 tips om goedkoop sieraden te kopen’. Met dit artikel, kan je ranken op het zoekwoord ‘goedkoop sieraden kopen’ en ‘tips voor het kopen van goedkope sieraden’. Binnen het artikel zelf kan jij nog veel andere zoekwoorden verwerken.

In de onderstaande video laat ik zien hoe je goede teksten kunt schrijven.

Let er wel op dat je de content op je website niet volpropt met zoekwoorden. Een gezonde verdeling van 2 tot 3 zoekwoorden per 100 woorden, is wat Google het liefst ziet. En als je iemand te vriend moet houden, is het wel Google ;-).

Blijf verse content maken

Google waardeert websites waar regelmatig nieuwe berichten op geplaatst worden. Daarom moet ook jij iedere paar dagen weer wat nieuwe content aan je website toevoegen. Dit hoeven geen lappen tekst te zijn. Zolang je maar iedere keer weer doeltreffend te werk gaat en je richt op nieuwe converterende zoekwoorden!

6. Affiliate links toevoegen

Je kunt pas producten via jouw niche website verkopen, als er affiliate links aanwezig zijn. Deze links zijn niets meer dan een ‘tracker’ waarin de adverteerder, bijvoorbeeld Bol(.com) ziet dat de bezoeker van hun webshop via jouw website is gekomen. Als diezelfde bezoeker dan een sieraad of ander product aanschaft, krijg jij de commissie toegewezen en niet iemand anders.

5

Het verwerken van zo’n affiliate link is heel eenvoudig. Als je een nieuw  bericht op je website plaatst, kan je via de tekst-editor een affiliate link toevoegen. 

Google is geen fan van affiliate links, maar zij gedogen de links wel. Dit doet Google alleen wanneer jij de no-follow (rel=“nofollow”) tag aan een klein stukje toevoegt.

<code><a href=”http://ad.zanox.com/ppc/?31818840C818074082&amp;zpar6=DF_1&amp;ULP=[[http://www.pdashop.nl/product/715093/]]” target=”_blank” rel=”nofollow”>Check de laagste prijs </a></code>

Hierboven zie je precies staan wat jij voor je affiliate code nodig hebt. Per adverteerder kan de affiliate code verschillen. De adverteerder zal je altijd met plezier helpen wanneer jij de juiste code niet kunt vinden!

7. Zichtbaarheid verhogen – succes op de lange termijn

Wil jij net zoals ik jarenlang kunnen profiteren van het maken van een niche website? En daarna nog andere succesvolle varianten maken? Dan zijn er diverse acties die jij moet ondernemen.

Blijf altijd je websites updaten

Om ook de komende jaren inkomsten te genereren uit je niche websites, moet je deze blijven updaten. Een bericht per week kan al voldoende zijn om weer bezoekers uit Google te ontvangen.

Wees nieuwsgierig

Kom je op nieuwe ideeën of ontdek je andere zoekwoorden waarmee je nog meer bezoekers kunt aantrekken? Aarzel dan niet en ga direct aan de slag voordat jouw concurrenten het doen!

Leer van alles wat je doet

Google reageert op hoe jij acteert. Probeer jij op een goede manier een website te maken en vul je deze met goede content, dan krijg je daar ook een hoge notering binnen de zoekresultaten voor terug. Alles wat je doet, heeft Google een antwoord op. Door goed op deze signalen te letten, leer jij wat je wel en niet moet doen om goed te scoren in Google.

Meet iedere actie

Via Google Analytics ontdek jij onder andere hoe lang bezoekers op jouw website rondkijken en hoeveel pagina’s er worden bezocht. Wanneer je merkt dat deze aantallen dalen, weet je dat er  ergens binnenin je site verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.

7

Videotraining: Minimaal 7.500 euro per maand met affiliate marketing

Ik kan me voorstellen dat jij zo snel mogelijk wilt beginnen met het maken van jouw affiliate niche website.

Om jou op weg te helpen heb ik een stap voor stap videotraining gemaakt.

In deze videotraining laat ik je exact zien hoe ik vanaf stap A tot Z mijn affiliate niche websites opbouw.

Je hebt geen technische kennis nodig en kunt direct van start.

Klik hier om zelf minimaal 7.500 euro per maand te gaan verdienen met affiliate marketing >>

Succes!

Wil je meer weten of ben je juist benieuwd naar andere facetten van het maken van een affiliate niche website? Laat dan een reactie achter!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *