Succes met affiliate marketing door SEO microniche sites

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

De aandacht voor affiliate marketing blijft gestaag groeien. Binnen slechts vijf jaar tijd verviervoudigde het aantal zoekopdrachten naar affiliate marketing. Het is dan ook geen verrassing dat communities zoals ISG blijven groeien.

Voor veel beginnende affiliates wordt het steeds ingewikkelder om zonder juiste coaching geld te verdienen uit affiliate marketing. Zonder voldoende SEO kennis lijkt affiliate marketing zonder het maken van extra kosten zelfs onmogelijk.

In de praktijk is niets onmogelijk en bieden dergelijke situaties juist de kans om creatief nieuwe opties te verkennen. Een beginnende affiliate heeft nog altijd voldoende mogelijkheden om het ‘te maken’. Ook zonder te moeten kiezen voor strategieën waarbij hoge kosten dienen te worden gemaakt (advertentiekosten e.d.).

Ik neem je in dit artikel mee langs de mogelijkheden die voor beginnende maar ook ervaren affiliates zeer interessant kunnen zijn. Hoe ontdek je de microniche waar je met SEO nog impact kunt maken? Op welke manier kan je SEO inzetten om hier rendabel een maandelijks terugkerend inkomen uit te halen? Ik vertel het je allemaal.

De voordelen van een microniche

De tijden dat je in een grote niche met SEO een affiliate marketing kon opzetten bestaan nog steeds. Jammer genoeg is de concurrentie dusdanig toegenomen dat het aanzienlijk meer werk kost om hier een noemenswaardige positie te verkrijgen. Gek genoeg is het daarom een stuk interessanter (en lucratiever) om in een aanzienlijk kleinere niche je kansen te gaan verkennen.

In een subniche kan je namelijk rekenen op;

 • Minder concurrentie
 • Meer zoekopdrachten met een koopintentie
 • De mogelijkheid om bezoekers veel gerichter te informeren
 • Hogere vergoedingen

Natuurlijk heeft een microniche in combinatie met SEO en affiliate marketing ook zijn nadelen.

 • De doelgroep is kleiner
 • Er zijn minder affiliate programma’s om je bij aan te sluiten
 • Als je niet actief blijft werken aan je SEO, kunnen nieuwe concurrenten je snel inhalen

Een slimme affiliate weet echter precies hoe het best met deze nadelen kan worden omgegaan.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom SEO en affiliate marketing hand in hand gaan

Iedere affiliate marketing site heeft als doel een terugkerende en betrouwbare omzet op te bouwen. Als je jouw winst uit deze omzet wilt maximaliseren, is de inzet van SEO onmisbaar.

SEO is namelijk de goedkoopste (realistische) methode om bezoekers naar je website te krijgen. Je betaalt geen advertentiekosten en je kan in principe alles zelf doen. Als je vervolgens SEO combineert met affiliate marketing, krijg je terugkerende bezoekers die voor terugkerende inkomsten zorgen. Zolang jouw website goed voor SEO geoptimaliseerd is, kan jij rekenen op bezoekers.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kan je nieuwe SEO microniches vinden?

Tot dusver klinkt het allemaal erg eenvoudig. Scoor in Google en de bezoekers zullen komen. Plak hier een affiliate marketing programma aan vast en de inkomsten volgen. Maar hoe kan je realistisch gezien met SEO scoren? Daarvoor gaan we dus onszelf manifesteren binnen een SEO microniche.

Ik kan dit het makkelijkst uitleggen door gezondheidswebsites als een op zichzelf staande niche te zien. Een mogelijke microniche zou hier ‘Kurkumapoeder’ of ‘intermittent fasting’ kunnen zijn. Heel veel affiliates proberen nog altijd de reuzen in deze grote niches te verslaan. Dat terwijl een verrassend klein aantal affiliates veel succesvoller bezig is door zich uitsluitend op deze micro onderwerpen te richten.

Op dit moment zoeken maar liefst 40.000 Nederlanders per maand op ‘kurkuma’. Dit aantal is nog veel hoger als we alle long-tail woorden meenemen. Op ‘kurkuma capsules’ en ‘kurkuma thee’ zoeken beide ook meer dan 4000 personen per maand.

Volgens diverse tools kan je met een website waar slechts tien relevante backlinks op te vinden zijn al in de top 10 ranken. Vervolgens zijn er honderden producten die jij vanuit het kader affiliate marketing kunt aanbieden. Van de eerdergenoemde kurkuma thee tot kurkuma poeder.

De connectie is eenvoudig te maken hoeveel meer potentie dit soort SEO microniche website hebben versus het proberen te verslaan van websites in grote niches. Websites in grote niches hebben veelal meerdere medewerkers en een hoog SEO budget om kleine spelers buiten de top 10 te houden. Ga daarom slim met je tijd om en kies voor een microniche waar je wel impact kan maken. Je kunt je daarna altijd nog opwerken tot grotere niches.

Waar moet je bij een het kiezen van een microniche op letten?

Natuurlijk is niet iedere microniche even interessant. Een microniche als ‘marmeren tafel’ lijkt met 1800 zoekopdrachten per maand niet heel veel potentie te hebben voor affiliate marketing. Totdat je ontdekt dat de concurrentie op dit zoekwoord zeer laag is en de affiliate vergoedingen hoog.

Toch zijn er veel valkuilen waar je voor uit moet kijken bij het uitkiezen van een affiliate marketing microniche. Zo adviseer ik je om;

 • De huidige concurrente binnen de niche te beoordelen
 • Onderzoek te doen naar de affiliate mogelijkheden, vergoedingen en conversies
 • Een microniche te zoeken waar je affiniteit mee hebt

Als je een microniche voor ogen hebt die niet aan deze punten voldoet adviseer ik je om verder te zoeken. Dit bespaart je veel tijd en energie.

Hoe jij kunt doorbouwen op het succes van jouw microniche website

Met uitzondering van enkele parels gaat een microniche jou geen tienduizenden euro’s per maand opleveren. Dat is ook helemaal niet erg, want je kunt met de traffic en inkomsten die je uit de microniche affiliate site haalt doorbouwen op je succes.

Ten eerste is het van groot belang dat je maillijsten opbouwt die je voor nieuwe projecten kunt gebruiken. Dit gebeurt het liefst binnen dezelfde niche. Als jij bijvoorbeeld een kurkuma poeder website hebt, bestaat de kans dat jouw bezoekers ook geïnteresseerd zijn in goji bessen of hennepzaad.

Mocht je een nieuw project lanceren, kan jij direct uit jouw nieuwe project inkomsten genereren doordat je relevante bezoekers naar je website kunt sturen. Hoe meer van dit soort interne relevantie jij kunt creëeren, hoe meer je het kunt inzetten om je inkomsten te laten groeien.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Succes met affiliate marketing door SEO microniche sites

 1. Hmm, ik wist het belang van affiliate marketing maar wist niet dat het ook invloed had op je SEO. Jacko bedankt voor het opfrissen van mijn geheugen ! Groetjes, Carla

  1. Hallo Jacko,

   Welke tools bedoel je in deze zin?
   “ Volgens diverse tools kan je met een website waar slechts tien relevante backlinks op te vinden zijn al in de top 10 ranken.”

   En wat is ongeveer het aantal relevante backlinks waarbij je als nieuwkomer beter een andere niche kan zoeken omdat de concurrenten te sterk zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *