WordPress pagina/bericht beschermen met wachtwoord?

Wil je een WordPress pagina of bericht beschermen met een wachtwoord?

Het zou kunnen dat je een bepaalde pagina of een bepaald bericht op je WordPress site niet voor iedereen zichtbaar wilt maken, en dat je deze alleen zichtbaar wilt voor mensen die een wachtwoord hebt.

Gelukkig is dat in WordPress super makkelijk te doen. In deze pagina zal ik je uitleggen hoe dit werkt.

Wachtwoord op WordPress pagina/bericht zetten

Wanneer je een pagina of bericht in WordPress maakt of aan het aanpassen bent, vind je aan de rechterkant het vakje ‘Publiceren’.

Hier kun je er voor kiezen om ‘Beschermd met Wachtwoord’ aan te vinken.

Er verschijnt dan een vakje waar je een wachtwoord kunt typen. Als je dan op ‘OK’ klikt, is de pagina alleen zichtbaar voor mensen die een wachtwoord hebben.

Hele site met wachtwoord beschermen

De manier die ik hierboven beschrijf maakt het dus mogelijk om een bericht of pagina met een wachtwoord te beschermen.

Wanneer je de hele website met een wachtwoord wilt afschermen, kun je dat doen door de plugin ‘My Private Site‘ te downloaden en te activeren.