Wat zijn social share buttons?

Social share buttons zijn knoppen die je op je website kunt zetten om gebruikt te worden voor het delen van content op social media.

Wanneer je gebruik maakt van een social share button, deel je content op jouw sociaal media profiel, zoals Facebook of Twitter.

Als jij bijvoorbeeld op een interessant artikel stuit, en je deze wilt delen, kun je deze eenvoudig delen door een social share button te gebruiken. Mits deze natuurlijk op de pagina te vinden en te gebruiken is.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe ik social share buttons op mijn website gebruik.

social media share buttons

Zoals je ziet is dit nieuwe artikel al twee keer geliked op Facebook. Wanneer je op ‘Like’ klikt, of op een andere knop zoals ‘Tweet’, dan deel je dit artikel rechtstreeks op je social media.

Waarom social share buttons gebruiken?

Het gebruiken van social share buttons heeft zowel voor- als nadelen.

Eén van de voordelen is dat je hiermee natuurlijk eenvoudig content met je vrienden kunt delen – en dat artikelen sneller verspreid kunnen worden.

Eén van de nadelen vind ik dat social share buttons tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt worden, en dat ze je site trager maken. De social share buttons moeten namelijk extern ingeladen worden, wat voor wat vertraging zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *