Wat is White Hat SEO?

White Hat SEO is een term die word gebruikt om ‘legale SEO’ aan te duiden.

Met ‘legale SEO’ wordt bedoeld dat je je website voor de zoekmachines optimaliseert, aan de hand van de regels die de zoekmachines (met name Google) voorleggen.

Het makkelijke om White Hat SEO uit te leggen, is door te zeggen wat het niet is.

White Hat SEO is namelijk het tegenovergestelde van black hat SEO, wat een term is voor ‘illegale SEO’, ofwel, je niet aan de regels van de zoekmachines houden, en dus snel willen scoren.

Waarom White Hat SEO de enige vorm van ‘goede’ SEO is

Alhoewel ik moet toegeven dat het tegenwoordig telkens minder vaak voorkomt dat webmasters black hat SEO toepassen, toch kom ik nog wel eens tegen dat een webmaster zich expres niet aan de regels van de zoekmachines houdt.

Een voorbeeld hiervan is dat er voor een bepaald bedrag 1000 backlinks worden gekocht – links die niet natuurlijk on onelegant zijn – of dat er andere trucjes worden toegepast.

Dit kan een paar dagen of misschien een maand werken, maar uiteindelijk zal Google (of andere zoekmachines) je doorhebben en je site hiervoor bestraffen.

Het succes is dus maar van korte duur.

White Hat SEO is lange termijn denken. Het duurt immers wel langer om op deze manier goed te ranken in de zoekmachines, maar op de langere termijn zal het veel meer opleveren.

Je website gaat namelijk telkens beter ranken en dus meer bezoekers krijgen.

Hiermee bouw je dus – als je de website goed hebt ingericht – een passieve vorm van inkomsten op.

Kwalitatief hoogstaande site

De beste manier om hoog in Google te scoren is door een kwalitatief hoogstaande site op te zetten.

Een site die goede content bevat, en waar daadwerkelijk waarde wordt geleverd. Een site met enorm veel kennis over een bepaald onderwerp.

Google gaat zich hier telkens meer op richten en deze sites dan ook telkens meer belonen.

Waar je ‘vroeger’ Google nog wel makkelijk van de baan af kon krijgen door black hat SEO toe toepassen, zo is Google tegenwoordig slim genoeg om dit gedrag al snel te herkennen, en dus ook te bestraffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]