Wat is een pop-up?

Een pop-up is een venster wat verschijnt op een bepaalde pagina. Vaak is een pop-up een kleiner venster dan de oorspronkelijke pagina en wordt geladen na een bepaalde tijdsperiode of na een klik.

Je kent het vast wel: je bent aan het surfen op het internet en bezoeken een website. Nadat de pagina is geladen verschijnt er een klein, nieuw venster, waarop een advertentie (of een andere kreet) te zien is. Dat is een pop-up.

Pop-ups zijn vaak bedoeld als reclame en hebben de opzet om bezoekers op de pop-up te laten klikken, zodat ze naar de website van de adverteerder gaan.

Internet marketing en pop-ups

Internet marketeers gebruiken pop-ups om geld te verdienen.

Het is namelijk mogelijk om pop-ups te laten verschijnen op de websites die jij wilt. Gebruikers die dan bepaalde software (spyware of adware) op hun computer hebben geïnstalleerd, krijgen deze pop-ups te zien.

Door zo gericht en specifiek mogelijk te werk te gaan, kun je op deze manier je doelgroep bereiken en zo dus geld verdienen met pop-ups.

Pop-ups blokkeren

Pop-ups worden vaak als irritant en ongewenst beschouwt.

Gelukkig is er software die pop-ups kunnen blokkeren. Denk bijvoorbeeld aan AdBlocker, een gratis plugin die de meeste pop-ups en andere advertenties van websites tegenhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *