Wat is een mobile first webdesign?

Een mobile first webdesign houdt in dat het ontwerp van de website gefocust en gebaseerd is op de mobiele variant – de mobiele versie.

Hiermee wordt een site dus ontwerpen met het principe van ‘mobile first’. In de afgelopen jaren is er namelijk een omslagpunt geweest waarmee sites meer telefoons en tablets worden bezocht, dan op desktop computers.

Hiervoor is het dus belangrijk dat websites gericht zijn op de mobiele bezoekers, zodat deze eenvoudig over de site kunnen navigeren, en de content goed kunnen lezen.

Veranderingen in mobile first design

Eén van de grootste veranderingen die je ziet is dat de focus van de site voornamelijk op de content ligt – en minder op randzaken zoals widgets en een sidebar.

Een mobiele first design is vaak clean, en vooral lekker snel – alhoewel dat meer met de hosting en de code van de site te maken heeft.

Bij een mobile first design zijn de knoppen ook wat groter. Hiermee kun je eenvoudig met je vingers op de knoppen drukken, en dus navigeren over de website. Andere aanpassingen zoals swipen en andere bewegingen die je op je telefoon maakt, zitten vaak ook ‘ingebakken’ in een mobile first design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *