Inkomen PewDiePie: Hoeveel verdient deze populaire YouTuber?

inkomen PewDiePie - hoeveel verdient hij?

PewDiePie is ongetwijfeld één van de meest populaire YouTubers. Niet alleen omdat hij zoveel abonnees heeft, maar ook omdat hij regelmatig in het nieuws is.

Maar hoeveel verdient PewDiePie nou eigenlijk, en hoe hoog is zijn inkomen?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar het antwoord op deze vraag; je wilt weten hoeveel PewDiePie nou eigenlijk verdiend.

Op deze pagina lees je het antwoord, dus lees snel verder!

Wie is PewDiePie?

Laat me je eerst even vertellen wie PewDiePie is.

PewDiePie is dus (Zweeds) YouTuber, welke bekend is geworden door zijn game-video’s. PewDiePie’s echte naam is Felix Kjellberg en is geboren op 24 oktober 1989.

In oktober 2011 begon hij met zijn YouTube kanaal en uploadde hij zijn eerste video’s. In zijn video’s speelt hij games waarin hij tegelijkertijd commentaar geeft.

In minder dan twee jaar bereikte hij de mijlpaal van een miljoen abonnees. Momenteel heeft hij 57 miljoen abonnees.

Hoeveel verdient PewDiePie?

Laat ik vooropstellen dat de hieronder genoemde bedragen schattingen zijn, en dat er niks officieel bekend is over het inkomen van PewDiePie.

Het echte inkomen van PewDiePie weet alleen hij – en waarschijnlijk zijn boekhouder(s).

Anyway, PewDiePie is de bekendste en grootste YouTuber. Dit betekent natuurlijk dat hij ook een behoorlijk groot inkomen moet hebben.

Geschat wordt dat hij alleen al uit YouTube inkomsten zo’n 450.000 euro per maand verdiend. Per jaar is dit dus 5,4 miljoen euro. Niet slecht dus, en al helemaal niet slecht als je je bedenkt dat dit alleen nog maar met YouTube inkomsten is.

Inkomsten naast YouTube

Naast YouTube hebben bekende YouTubers nog een andere bron van inkomsten, namelijk de verkoop van merchandise (denk aan t-shirts en petten), en natuurlijk sponsordeals.

Omdat PewDiePie zoveel abonnees heeft, zijn er natuurlijk ook enorm veel fans die t-shirts, petten en andere merchandise van hem kopen. Hier verdient PewDiePie ook mega veel geld mee, maar hoeveel is natuurlijk lastig te zeggen.

Daarbij komt ook nog dat PewDiePie bepaalde sponsordeals heeft, en dat hij ook wel eens betaalde video’s maakt – video’s waarin hij op voorhand al betaald word.

Als een groot merk hem zou benaderen om een bepaald product in zijn video’s op te nemen of te bespreken, kan PewDiePie hier natuurlijk ook makkelijk een paar ton voor vragen.

Zijn video’s worden miljoenen aantal keren bekeken per maand, dus een adverteerder heeft een mega groot bereik op een redelijk specifieke doelgroep.

PewDiePie zit er dus warmpjes bij

Zoals je dus hebt kunnen lezen heeft PewDiePie een mooi inkomen, en verdient hij dus meer dan een per miljoen.

Hoeveel hij precies verdiend is lastig te zeggen, maar ik denk dat zijn inkomen makkelijk richting de 8 miljoen per jaar gaat.

Hieruit kunnen we dus concluderen dat PewDiePie er warmpjes bij zit, en dat is hem wat ons betreft ook zeker gegund. PewDiePiew maakt enorm veel mensen blij met zijn video’s, en je moet ook niet vergeten dat PewDiePie zijn hele leven opoffert voor zijn fans.

Constant is hij met YouTube bezig en met de roem komt natuurlijk ook enorm veel stress, en – zoals je ongetwijfeld wel eens gehoord hebt – hoge bomen vangen veel wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *