Hoeveel verdient Max Verstappen? Zoveel verdient deze racecoureur!

max verstappen inkomen

Hoeveel verdient Max Verstappen en wat is zijn (jaar)inkomen?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat jij benieuwd bent naar het salaris van Formule 1 coureur Max Verstappen.

En dat is niet gek ook! Max is tenslotte veel in het nieuws, en veel mensen zijn benieuwd naar zijn salaris.

Gelukkig ben je op deze pagina terecht gekomen, want op deze pagina vind je alles over het inkomen van Max!

Hoeveel verdient Max Verstappen?

Laat ik vooropstellen dat het exacte inkomen van Max niet officieel word bekend gemaakt, dus dat de genoemde getallen schattingen zijn.

Uit bronnen van de website racingnews365.nl blijkt dat het inkomen van Max nogal ruim kan worden geschat.

Zijn ‘vaste loon’ werd in 2016 geschat op ongeveer 750.000 euro, maar dan zijn we er nog niet. Zijn salaris is namelijk ook afhankelijk van zijn prestaties. Hoe beter Max racet, hoe hoger zijn salaris zal zijn.

Dit is namelijk afhankelijk van het aantal WK punten die Max haalt. Hoe meer WK punten Max haalt, hoe hoger zijn inkomen zal zijn aan de hand van bonussen.

Sponsorcontracten

Naast zijn geschatte ‘loon’ van 750.000 euro per jaar in 2016, heeft Max natuurlijk ook nog sponsorcontracten. Geschat wordt dat hij hier pas het ‘echte geld’ mee verdiend.

Naar verluid worden hier bedragen met zes nullen voor betaald, en hebben Jumbo en Exact dus flink mogen afrekenen om hun logo op de pet van Max te mogen plaatsen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog inkomsten uit merchandise (petten en kleding van Max), waardoor zijn inkomen dus zeker boven de miljoen uit zal komen.

Max zit er warmpjes bij

Wanneer we het loon van Max (geschat op 750.000 euro per jaar), zijn bonussen en zijn sponsorinkomsten bij elkaar op tellen, kunnen we dus concluderen dat Max er warmpjes bij zit.

En dat mag ook wel. Max racet geweldig en is iemand die hard werkt. Elke race zitten we weer vast aan de buis gekluisterd en kunnen we niet wachten op de mooie inhaalmoves van Max.

Zet ‘m op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *