Hoeveel verdient Messi? Zoveel verdiende hij in heel 2017 bij elkaar!

messi inkomsten

Het inkomen van voetballer Messi is regelmatig het gesprek van de dag. In een transferperiode kun je vaak de kranten niet openslaan, zonder iets te lezen over het inkomen van bekende voetballers, zoals dus Messi.

Maar hoeveel verdient Messi nou daadwerkelijk? Hoe hoog ligt zijn inkomen? En krijgt hij eventuele bonussen als hij meer scoort en meer prijzen binnenhaalt? En hoeveel verdient Messi met zijn social media en sponsor contracten?

Op deze pagina wil ik je alles – wat we weten – vertellen over het inkomen van Messi.

Let wel op dat hier veel schattingen tussenzitten. Over het exacte (complete) inkomen van Messi zijn de meningen verdeeld.

Hoeveel verdient Messi met voetballen?

In 2017 lag het inkomen van Messi bij FC Barcelona op maar liefst 87 miljoen euro. Dat komt neer op 1.670.000 euro per week (!).

Dit inkomen komt voort uit tekengeld en bonussen.

Dat het inkomen van Messi in 2017 zo hoog ligt, komt met name door de megatransfer van Neymar naar Paris Saint Germain. Doordat PSG het contract van Neymar had afgekocht, kon Barcelona het contract van Messi verhogen.

Het inkomen van Messi is:

  • Per jaar: 87 miljoen euro
  • Per maand: 7.250.000 euro
  • Per week: 1.670.000 euro
  • Per dag: 238.000 euro
  • Per uur: 9.916 euro
  • Per minuut: 156 euro
  • Per seconde: 2.6 euro

Er zijn mensen die het minder hebben denk ik ;-).

Sponsor inkomsten

De inkomsten hierboven zijn alleen nog maar de voetbalinkomsten van Messi.

Naast deze inkomsten heeft Messi nog een andere vorm van inkomsten. Denk hierbij aan sponsorinkomsten – contracten met Adidas bijvoorbeeld.

Bekend is dat Messi in 2016 zo’n 24 miljoen euro aan sponsor inkomsten heeft binnengehaald. Dit zal in 2017 ongetwijfeld iets hoger liggen doordat er meer sponsors bij zijn gekomen.

Messi zit er warmpjes bij

Dat Messi er warmpjes bij zit, is dus geen geheim.

Zijn inkomsten liggen bijna op de 100 miljoen per jaar en dat is natuurlijk behoorlijk wat geld. Volgens Forbes is Messi goed voor een ‘waarde’ van tussen de 227 en 260 miljoen. Hierbij is hij ongetwijfeld één van de best verdienende sporters en zeker voetballers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *