Hoe ik in 24 uur 70.000 mensen bereikte zonder ook maar één cent te adverteren

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er afgelopen week een interview met mij op het AD.nl is verschenen.

De echte ‘fans’ zullen ongetwijfeld ook gezien hebben dat ik op mijn Instagram account een poll had geplaatst met daarin de vraag of ik een artikel moest schrijven waarin ik uitleg hoe ik het “voor elkaar heb gekregen om zonder ook maar een cent uit te geven zo’n 55.000 mensen kon bereiken”.

Het AD.nl interview is inmiddels zo’n 70.000 keer bekeken.

Je kon natuurlijk al verwachten dat het meerendeel van de stemmers op ‘ja’ had gestemd. Maar liefst 84% van de mensen stemde op ‘jazeker’, en dus aan mij de taak om dit artikel te schrijven.

Dit is zeker niet een artikel wat je nu zou verwachten. Het bevat geen stappenplan van muisklikken die je moet toepassen om mega veel mensen te bereiken – zonder een euro uit te geven.

Kijk, veel mensen zijn op zoek naar een ‘hack’ om in korte tijd mega veel bezoekers te krijgen, en dus ook geld te verdienen. Die is er niet, en daar kom ik later in dit artikel nog op terug.

Ik wil je eerst vertellen dat ik nog nooit heb geadverteerd voor Internet Succes Gids.nl. Ook al zou ik willen; Facebook blokkeert advertenties voor de ‘geld verdienen op internet’-niche. Alle bezoekers, alle leads, alle inkomsten komen puur organisch binnen.

Dit ging de eerste weken, maanden en jaren natuurlijk mega traag. Waar ik collega marketeers zag knallen met mega veel bezoekersaantallen (door te adverteren), zo bleef dat bij mij achterwege. Ik zette in op organische groei.

Dat betekent:

 • Constant bloggen
 • SEO
 • Goede content leveren
 • Goede klantenservice leveren
 • Goede producten ontwikkelen
 • Bovenal: Waarde leveren

Elke dag opnieuw.

Zoals ik je in de onderstaande video laat zien gaat SEO mega traag – ook voor Internet Succes Gids.nl. Maar zoals je ook kunt zien zit er een constante langere termijn groei in.

Elk jaar groeien mijn bezoekersaantallen.

Hoe? Waarde leveren.

Elke dag opnieuw.

Vergeet niet dat Internet Succes Gids.nl al sinds 2013 bestaat. Het is nu begin 2018. Internet Succes Gids.nl is dus zo’n 4-5 jaar oud. Het heeft me pakweg vijf jaar geduurd om hier te komen, om deze ‘mate’ van succes te hebben.

Het heeft me dus ook pakweg vijf jaar geduurd om zo’n 70.000 mensen te bereiken zonder ook maar één cent uit te geven.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat als je lang genoeg door blijft bouwen, er vanzelf dit soort successen gaan komen.

Ik heb niks speciaals gedaan. Ik heb alleen continu gebouwd aan hetgeen waarin ik geloof – en wat hetgeen wat mijn passie is: geld verdienen op het internet.

Door zoveel waarde te leveren, en CONTINU door te blijven gaan en te bouwen, word dit op een dag opgepakt, en word al het ‘harde werken’ beloond. Alles komt dan samen.

En wat er dan gebeurd is magisch.

Succes zoekt succes op.

Wat er de afgelopen 48-uur gebeurd is, is echt bizar.

Om je een beeld te geven:

 • Het AD.nl interview is dus pakweg 70.000 keer gelezen
 • Dit betekent dat het het best gelezen artikel van AD.nl/werkt is/was
 • Hierdoor kreeg ik super veel exposure, vriendschapsverzoeken, volgers, connecties, leads etc.
 • Andere media pakten het verhaal op

 • Bekende ondernemers als Michael Pilarczyk tweette het artikel
 • Mijn LinkedIn post over het interview is inmiddels meer dan 5000 keer bekeken
 • Op de Facepagina van het AD.nl werd het artikel meer dan 300 keer geliked

En zo zullen er ongetwijfeld nog meer successen door dit ene interview komen.

Sommige mensen zullen denken dat dit succes van de één op de andere dag kwam. Dat ik van de één op de andere dag zoveel exposure kreeg. Dat ik van de één op de andere dag een interview wat zorgde voor zo’n 70.000 views had.

Absoluut niet.

Het was vijf jaar ‘onder de radar’ werken.

Het kwam allemaal niet in één dag.

Het was elke dag opnieuw aan mijn business werken, en dat is het nog steeds.

Er is geen magische ‘bezoekers’ knop. Een interview in het AD.nl (of waar dan ook) krijg je niet zomaar. Je krijgt niet zomaar ineens zoveel fans, volgers, connecties, leads.

Dat is elke dag knokken. Elke dag aan jezelf twijfelen of je wel goed bezig bent.

En als je dan maar lang genoeg bezig bent, ga je daarvoor beloond worden, en krijg je dit soort kansen en successen.

Er is geen hack.

Er is geen shortcut naar succes. Mensen die hopen op een ‘overnight’ success, hopen op sprookjes.

Een bekende quote van de legendarische Messi is:

I start early, and I stay late, day after day after day, years after years. It took me 17 years and 114 days to become an overnight success

Messi

Messi is niet van de ene op de andere dag zo legendarisch goed geworden. Daar heeft hij elke dag voor gewerkt, en werkt ie nog steeds voor. Het heeft hem 17 jaar en 114 dagen geduurd om een ‘overnight’ success te worden.

Zo is het bij elke ondernemer. Elk succesverhaal heeft ongelofelijk veel onsuccesvolle bladzijden. Vroeg opstaan, laat naar bed, falen, op je bek gaan. Het hoort er allemaal bij.

Nu de storm en nasleep van het AD.nl interview een beetje is gaan liggen vraag ik me ook weer af: doe ik het wel goed? Ben ik wel op de goede weg?

Vast wel. Zolang ik door blijf gaan, zolang ik aan mijn business blijf bouwen, komt het goed, en komt er vast weer wel een volgend succes.

Wat dat zal zijn? Geen idee, maar het zal niet vanzelf komen.

Ik moet er actie voor (blijven) ondernemen. Als ik niks doe, gebeurd er niks.

Actie = reactie.

Ook morgen sta ik weer om 05:00 uur op.

Ik ben nog steeds niet waar ik zijn wil en ik weet dat het niet aan komt waaien.

Ik weet ook dat je van niks doen niet gelukkig(er) word. Dit soort momenten, dit soort successen doen mij goed.

Je moet een doel hebben.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *