Gold Republic Review 

Beste manier om goud, zilver en andere edelmetalen te kopen?

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Beleggen is tegenwoordig ontzettend populair. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om aandelen kopen en hierdoor investeer je in een bepaalde organisatie. Beleggen kan echter op veel verschillende manieren. Heb je wel eens gehoord van beleggen in edelmetalen? Bij Gold Republic schaf je eenvoudig goud, zilver of platina aan. Op het moment dat de edelmetalen in de kluis liggen, zijn deze ook écht van jou. 

Over Gold Republic hebben wij veel goede verhalen gehoord. Hierdoor raakten wij ontzettend nieuwsgierig naar deze organisatie. We konden niet wachten om dit ook uit te gaan proberen. Wil jij weten wat onze ervaringen zijn met Gold Republic? In deze review lees je hoe wij deze organisatie hebben ervaren en of het de moeite waard is om te beleggen via Gold Republic. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Gold Republic? 

Kort gezegd is Gold Republic een online platform waar je edelmetalen kunt kopen en kunt verkopen. Edelmetalen waarmee je kunt beleggen zijn: zilver, goud en platina. Het Nederlandse platform is opgericht in 2008 en ontving in 2010 een AFM-vergunning. Gold Republic was hiermee de eerste edelmetaalverkoper die een AFM-vergunning in handen kreeg. Momenteel ondersteunt het bedrijf op wereldwijd niveau duizenden beleggers in het winstgevend investeren in edelmetalen. 

Wat Gold Republic zo bijzonder maakt? Allereerst heb je de kans om 24 uur per dag edelmetalen aan te schaffen of te verkopen. Gold Republic beschikt over verschillende locaties waar deze edelmetalen worden opgeslagen. Dit zijn: Amsterdam, Frankfurt en het Zwitserse Zürich. De edelmetalen worden hier opgeslagen in een kluis. Iedere dag ontvang je een juridisch eigendomsbewijs waarin je kunt lezen hoeveel gram edelmetalen je ter je beschikking hebt. 

Wil je de edelmetalen liever thuis opslaan? Je kunt ervoor kiezen om het thuis te laten bezorgen of om het op te komen halen bij een locatie van Gold Republic. Dit is een manier om de door jouw gekochte edelmetalen fysiek in handen te hebben. 

Via de website schaf je het edelmetaal eenvoudig aan. Nadat je dit hebt gedaan, zorgt Gold Republic ervoor dat de smelterij een nieuwe baar aanlevert. Belangrijk om te weten is dat dit ook echt gebeurd en niet alleen op papier. Alle edelmetalen worden gecontroleerd op kwaliteit. Hierover lees je later meer. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Het team van Gold Republic

Gold Republic is jaren geleden opgericht door Marleen Evertsz en Kasper Luursema. Beide ondernemers komen uit de financiële wereld en hadden behoefte aan een modern platform waarbij fysieke edelmetalen gekocht kunnen worden. De ondernemers ervaarden zelf dat veilige beleggingen in edelmetalen vaak niet geheel veilig bleek te zijn. Binnen deze wereld vinden veel ongure praktijken plaats. Marleen Evertsz en Kasper Luursema besloten hier verandering in te brengen door Gold Republic op te richten. 

Momenteel is het team van Gold Republic verder uitgebreid en zijn zij actief op verschillende sociale mediakanalen. Op YouTube vind je wekelijkse video’s waarin allerlei soorten onderwerpen besproken worden. De meest interessante economische vraagstukken komen op dit kanaal naar voren. Ook gastsprekers zijn regelmatig te zien in de video’s van GoudKoorts. 

Is Gold Republic betrouwbaar? 

Het is logisch dat je jezelf afvraagt of Gold Republic een betrouwbaar platform is. De oprichters geven zelf aan van wel, maar is dit wel zo? We kunnen je geruststellen. Gold Republic wordt gezien als een betrouwbare organisatie. Zoals je hebt kunnen lezen, ontving het bedrijf in 2010 een AFM-vergunning. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt strikt toezicht op het bedrijf. Gold Republic bevindt zich in het AFM-register en wordt gecontroleerd op betrouwbaarheid, integere bedrijfsvoering en deskundigheid. 

Daarnaast vind je alle benodigde documenten, zoals audits, vergunningen en verzekeringen, op de website. Dit zorgt voor transparantie en wekt een vertrouwelijke indruk. Alles wat je te weten wilt komen, kun je eenvoudig terugvinden. 

Golden Republic zorgt ervoor dat de door jou gekochte edelmetalen in jouw bezit blijven. De edelmetalen worden niet uitgeleend en staan veilig opgeslagen. Op het moment dat jij ervoor kiest om het te verkopen, kun je het niet meer als eigendom beschouwen. Ook als er iets met de organisatie gebeurd; blijft het edelmetaal jouw eigendom. Wil je het edelmetaal terug verkopen aan Gold Republic? Ook dit is mogelijk. Gold Republic hoeft het edelmetaal niet opnieuw te laten beoordelen wanneer het op dezelfde plek bewaard is gebleven. 

Op Trustpilot.com krijgt Gold Republic 4,6 van de vijf sterren. Dit betekent dat de score uitstekend is. Gebruikers van Gold Republic geven aan dat de website overzichtelijk is en dat het een nette organisatie betreft. Ook over de klantenservice wordt veelal positief gesproken. 

‘Betrouwbare en professionele indruk’- Hans 

‘Goede ervaring met Gold Republic,. Professioneel club met een goede klantenservice.’- Nick

‘Ik ben uitermate tevreden over jullie transparantie over goud en de goudkoersen. Alleen jammer dat de goudprijs nog steeds in een dip zit, maar daar kunnen jullie niets aan doen.’- Rene

‘Dienstverlening van Goldrepublic is in de 5 jaar dat ik nu lid ben uitmuntend. Heldere communicatie en ook op het gebied van veiligheid scoren jullie in mijn ogen goed. Je merkt aan alles dat er serieuze mensen achter het bedrijf zitten die weten waar ze mee bezig zijn.’- Ben 

‘Niet alleen een goede service, maar ook de zekerheid dat mijn transacties worden uitgevoerd en ik altijd op de hoogte ben van mijn toegekende edelmetalen die veilig opgeborgen liggen. Daarnaast een uitstekend informatiekanaal op YouTube (GoudKoorts) waarbij belangrijke economische en macro-economische ontwikkelingen besproken worden. Top!’- Huberto 

Aan de hand van de ervaringen van andere gebruikers van Gold Republic op Trustpilot.com, kunnen we er tevens vanuit gaan dat Gold Republic een betrouwbare organisatie is. 

Onze ervaringen met Gold Republic

Al enige tijd hebben wij ervaring met Gold Republic. Na alle positieve ervaringen van anderen waren wij namelijk nieuwsgierig naar deze organisatie. Hoe hebben wij Gold Republic ervaren?

Na een eenvoudige aanmeldprocedure, konden wij aan de slag met het kopen van edelmetalen. Een account aanmaken is geheel gratis en dit is zeker een groot voordeel. Het is wel belangrijk om te weten dat je jezelf dient te registreren met je persoonlijke gegevens. Het kopen van edelmetalen is hierdoor niet anoniem. Bij aanmelding dien je jouw identiteitskaart of paspoortgegevens in en kun je jouw bank account koppelen door één eurocent over te maken. Pas als het account geverifieerd is, kun je starten met het kopen van edelmetalen. 

Als je account actief is, kom je terecht in een overzichtelijk scherm. Op dit scherm zie je de volgende informatie:

Cash saldo

Dit is het geld dat je hebt overgemaakt naar je persoonlijke account. Overmaken kun je eenvoudig doen via iDEAL. 

Portefeuille

In de portefeuille vind je al jouw eigendommen. Je kunt zien over welke edelmetalen je beschikt en waar deze opgeslagen liggen. 

Edelmetalen in transport

Als je edelmetalen aan hebt geschaft, liggen deze nog niet direct in de kluis. Bij edelmetalen in transport kun je zien welke edelmetalen er binnenkort in jouw kluis komen te liggen. 

Baartoewijzingen 

In baartoewijzingen kun je zien welke specifieke baar van jou is en in welke kluis de baar zich bevindt. 

De pagina is naar onze mening overzichtelijk en eenvoudig te begrijpen. Hoe zit dit met het kopen en verkopen van edelmetalen? In het menu kun je kiezen voor de optie kopen/verkopen. Voor een bedrag van minimaal 50 euro kun je besluiten om edelmetalen kopen. Dit vinden wij een schappelijke prijs, want ook als je minder te besteden hebt, kun je al beginnen met het aanschaffen van edelmetalen. Hoe je kunt kopen en verkopen spreekt voor zich. In het scherm volg je alle handelingen stap voor stap en voor je het weet beschik je over de gewenste edelmetalen. 

Wil je een bestelling annuleren? Dit gaat helaas niet. Dit kan alleen bij een limiet order, wanneer de koers nog niet bereikt is. Ook als de order al in transport staat, kun je ervoor kiezen om dit te annuleren. Het edelmetaal wordt dan verkocht aan iemand anders. Belangrijk is dat je hiervoor contact opneemt met de klantenservice. Zij kunnen je hier verder mee helpen. 

De voordelen van Gold Republic

Beleggen in edelmetalen via Gold Republic biedt heel wat voordelen. Wil je weten welke dit zijn? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet. 

Fractioneel beleggen 

Allereerst is het bij Gold Republic mogelijk om fractioneel te beleggen. Dit houdt in dat je al kunt beginnen met het kopen van een klein stukje goud, zilver of platina. Het direct aanschaffen van een grote plak goud hoeft niet eens. Dit stukje wordt juridisch aan jou toegewezen. Vaak is het niet mogelijk om edelmetalen in kleine fracties aan te schaffen, maar bij Gold Republic kan dit wel. 

Spaarplan 

Een ander groot voordeel van Gold Republic is dat je kunt sparen via een spaarplan. Je kunt er namelijk voor kiezen om de edelmetalen eenmalig aan te schaffen, maar ook kun je gebruikmaken van het spaarplan. Op het moment dat de prijzen laag uitvallen, koop je goud, platina of zilver middels het spaarplan. Via automatische incasso komt er iedere maand een bedrag op je account te staan. Als je gebruikmaakt van het spaarplan, zul je profiteren van 50 procent minder transactiekosten. Wil je het spaarplan stopzetten? Dit kun je te allen tijde doen. 

BTW vrij beleggen 

BTW vrij beleggen? Dit is zeker mogelijk. De Europese belastingwetgeving stelt namelijk bepaalde regels waaraan alle landen binnen de Europese Unie aan moeten voldoen. Gold Republic beschikt over opslaglocaties die zich officieel buiten de Europese Unie bevinden. Zürich ligt buiten de Europese Unie en de opslaglocaties in Amsterdam en Frankfurt bevinden zich op de douane-depots. Een douane-depot ligt officieel gezien buiten de Europese Unie. 

De nadelen van Gold Republic 

Zijn er ook nadelen als je kiest voor Gold Republic? Helaas zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee kunt houden als je besluit te beleggen via Gold Republic. 

Hoge bijkomende kosten 

Bij Gold Republic betaal je vrij hoge transactiekosten. Transactiekosten komen neer op 1 procent van het ingezette bedrag. Daarnaast betaal je ook opslagkosten voor het opslaan van de edelmetalen. Ook dit betreft 1 procent voor zilver en platina. De opslagkosten voor goud liggen lager, namelijk op 0.5 procent. Ook handelingskosten en reserveringskosten dien je te betalen. Bij elkaar opgeteld kan dit uitkomen op hoge bijkomende kosten. 

Altijd bereikbaar 

Daarnaast kan het als nadeel worden gezien dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang hebt tot jouw bezittingen. Tijdens het dalen van de koers kun je hierdoor eerder handelen uit paniek en stappen zetten die nadelig voor je uit zullen pakken. 

Investeren op de lange termijn

Als je besluit om te investeren in edelmetalen, vergt dit veel geduld. Om een maximaal rendement eruit te kunnen halen, dien je hier een lange tijd mee bezig te zijn. Wil je verdienen op de korte termijn? Dan zijn edelmetalen niet de juiste oplossing. 

De kwaliteit van de edelmetalen

Gold Republic vindt het belangrijk om de beste kwaliteit te leveren. Om deze reden, kopen zij alleen edelmetalen direct van de gieterij. De edelmetalen worden allemaal stuk voor stuk getest en bevatten een standaard zuiverheid van minimaal 99,5 procent. 

Gold Republic werkt alleen samen met LBMA gecertificeerde producten. Dit betekent dat de edelmetalen worden gekeurd op bepaalde kwaliteitseisen. Gold Republic heeft samenwerkingen met de volgende producenten:

  • Valcambi
  • Agosi
  • Umicore
  • Schöne
  • Metalor
  • Johnson Mathey
  • Argor-Hereaus

Dit houdt in dat je je over de kwaliteit van de edelmetalen geen zorgen hoeft te maken. Gold Republic biedt producten van zeer hoogwaardige kwaliteit. 

De kosten van Gold Republic

Gold Republic is geschikt voor zowel kleine als grote investeerders. Als je op de pagina komt, zie je een overzicht van de actuele prijzen van goud, platina en zilver. Iedere 30 seconden wordt er een nieuw overzicht geplaatst, zodat je op de hoogte bent van de huidige ontwikkelingen. 

Zoals je hebt kunnen lezen, krijg je te maken met bijkomende kosten. Transactiekosten, opslagkosten, handelingskosten en reserveringskosten worden allemaal in rekening gebracht. Gold Republic is echter vrij transparant in deze kosten en van verborgen kosten is geen sprake. Houd er bij het aanschaffen van edelmetalen rekening mee dat de kosten hoger uit zullen komen. 

Om je een beter overzicht te geven van alle kosten, hebben we alle kosten voor je op een rij gezet. 

Aankoop- en verkoopprijs

Iedere keer als je besluit om edelmetalen te kopen of te verkopen, wordt er 1 procent van het totale bedrag in rekening gebracht. 

Handelingskosten

Voor het aanschaffen van goud zijn de handelingskosten gratis. Kies je ervoor om zilver en platina in het buitenland aan te schaffen? Dan betaal je 9 euro per kilo. 

Opslagkosten

Voor het opslaan van edelmetalen in een kluis betaal je een bedrag op jaarbasis. Voor goud betaal je 0.5 procent en voor zilver en platina geldt 1 procent. 

BTW

Als je zilver aanschaft in Nederland, betaal je hierover 21 procent BTW. Wil je dit liever omzeilen? Kies er dan voor om het zilver op te slaan in Zürich of Frankfurt. 

Reserveringskosten 

Wil je een baar reserveren? Dan betaal je minimaal 25 euro. Het bedrag kan hoger uitvallen. Dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Hoe hoger het gewicht uitvalt, des te hoger de reserveringskosten zijn. 

Conclusie: Wat vinden wij van Gold Republic? 

In deze review heb je kunnen lezen wat Gold Republic precies inhoudt en wat onze ervaringen zijn met dit Nederlandse bedrijf. De centrale vraag is nu: Vinden wij Gold Republic de moeite waard? 

Wij zijn zeer te spreken over Gold Republic. Als je wilt investeren in edelmetalen, dan is deze organisatie zeer geschikt. In de wereld van de edelmetalen vinden er namelijk veel ongure praktijken plaats en daarom is het lastig om een betrouwbare organisatie te vinden. Doordat Gold Republic beschikt over een AFM-vergunning zul je zeker weten dat je niet te maken krijgt met een onbetrouwbare organisatie. Daarnaast zijn de edelmetalen die je koopt ook écht van jou. Je kunt de edelmetalen zelfs thuis laten bezorgen als je dit graag wilt. Ook als we de ervaringen van anderen op Trustpilot.com mogen geloven, is Gold Republic een betrouwbare en transparante organisatie. 

Daarnaast zijn wij van mening dat de website overzichtelijk is. Alles wat je wilt weten staat duidelijk op de website vermeld. Het voordeel van Gold Republic is dat je fractioneel kunt beleggen. Dit is vaak niet mogelijk bij andere organisaties. Je kunt er bij Gold Republic voor kiezen om een klein fysiek stukje edelmetaal te kopen en dit zal ook echt jouw eigendom zijn. 

Een nadeel van Gold Republic vinden wij de bijkomende kosten. Naast het kopen van edelmetalen, komen er nog meer kosten bovenop. Daarnaast wordt er bij het kopen en verkopen van edelmetalen iedere keer 1 procent van het totaalbedrag in rekening gebracht. Gold Republic is hier echter transparant over en dit is vooral iets om zelf rekening mee te houden. 

Al met al kunnen wij stellen dat Gold Republic zeker aan te raden is als je wilt beleggen in edelmetalen. De organisatie is betrouwbaar, transparant en is geschikt voor grote en kleine beleggers. Ook als je nog nooit hebt belegd, is Gold Republic een ideaal platform om te starten. 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *