Geld verdienen met boeken lezen: Verschillende manieren

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Hoe leuk zou het zijn als je je bezig kan houden met je passie en hier ook nog eens geld mee te verdienen? Geld verdienen met boeken lezen klinkt misschien nu nog als een droom die nooit werkelijkheid gaat worden. Maar wie zegt dat het je nooit gaat lukken? Want als jij energie in dit verdienmodel wil en durft te steken, dan kun je dit echt voor elkaar krijgen. Maar hoe werkt geld verdienen met boeken lezen precies? En waar moet je dan rekening mee houden? Maak je geen zorgen, want in dit blogbericht gaan we je hier helemaal in meenemen. Lees dus vooral verder!

Wat betekent geld verdienen met boeken lezen eigenlijk?

Boeken lezen en tegelijkertijd betaald krijgen? Voor nu kan dat nog als een ambitie klinken die te hoog gegrepen is. Want als je gek bent op lezen, kun je je misschien nauwelijks voorstellen dat dit mogelijk is. Maar voordat we je hier meer over gaan vertellen, gaan we eerst beginnen bij het begin.

Misschien heb je nog helemaal geen ervaring in geld verdienen met boeken lezen of heb je je hier nooit in verdiept. Het is precies zoals de term het omschrijft. Jij leest een boek en zo kun je achteraf betaald worden. Je kunt van tevoren een tarief afspreken met je opdrachtgever of zelf eisen stellen. Door geld te verdienen met boeken lezen kun je dus je passie uitoefenen, jezelf ontwikkelen én iets extra’s verdienen.

Ja, dat lees je goed. Je kunt dit naast je huidige baan doen, bijvoorbeeld in het weekend of de avonduurtjes. Op deze manier heb je nog een inkomen naast je salaris en dat kun je misschien wel goed gebruiken. En laten we eerlijk zijn; iets wat je leuk vindt, voelt niet als werk. Toch?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Maar wat zijn de voordelen van geld verdienen met boeken lezen?

Dat is persoonlijk, want niet iedereen van geld verdienen met boeken lezen een geschikt verdienmodel voor zichzelf. Hebben we jouw interesse wel kunnen wekken? Dan kun je de volgende voordelen wel tegenkomen:

  • Het kan een hobby zijn: Is lezen je grootste hobby en doe je dit het liefst? Dan kan geld verdienen met boeken lezen een leuke manier zijn om toch iets extra’s te verdienen. Wie zegt dat een bijbaan onnodig veel tijd of energie moet kosten?
  • Je kunt beter worden: Hobbymatig een boek lezen is natuurlijk wel iets anders dan wanneer je hier geld mee wil verdienen. In dit geval moet je toch een stuk kritischer zijn en het verhaal bekijken. Dat is niet direct verkeerd, want hier kun je je dus in ontwikkelen.
  • Je eigen tijden inplannen: Komt het vandaag of morgen even niet uit om een stuk van het boek te lezen? Dat hoeft geen ramp te zijn, want je bent in principe je eigen baas en je bepaalt zelf wanneer je eraan werkt. Heb je een deadline afgesproken? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je hier rekening mee houdt.
  • Inspiratie voor jezelf: Je bent niet de enige die stiekem de droom heeft om een eigen boek te schrijven en uit te brengen. Ook op dit vlak zijn er pluspunten, want dankzij het lezen kun je ook voor jezelf inspiratie opdoen. Maar let er wel op dat je de inhoud of verhaallijn niet zomaar kopieert. Het moet wel je eigen verhaal worden.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kun je geld verdienen met boeken lezen?

Nu we wat meer achtergrondinformatie met je hebben besproken, is het tijd om te kijken op welke manieren je geld kunt verdienen met boeken lezen. Want hier is geen eenzijdig antwoord op. Je kunt zelf de manier kiezen die het beste bij jou past.

1.      Verhuur je als redacteur

Iedere dag worden er nieuwe manuscripten verstuurd naar uitgevers. Dit betekent veel lees- en corrigeerwerk. Wil je je verhuren als freelancer of in loondienst? Dan kun je proberen om je te verhuren als redacteur. Aan jou de taak om de manuscripten te lezen en te beoordelen. Is het boek goed genoeg om uitgegeven te worden?


Dit is dus een manier waarop je geld kunt verdienen door boeken te lezen. Is dit je enige taak? Nee, dat niet. Want redacteurs zorgen er ook voor dat alle taalfouten uit het script worden gehaald, zodat het boek er professioneel uitziet.

Daarnaast onderhoud je ook contact met de schrijvers, wat een leuk aspect kan zijn. Vaak kun je met de uitgever wel afspraken maken waar en wanneer je werkt. Het is ook mogelijk om vanuit huis aan de slag te gaan. Maar dan is het wel handig om dit eerst te overleggen, zodat je weet wat er van jou verwacht kan worden. 

2.      Boeken lezen om je kennis te verbreden

Wist je dat je het lezen van boeken ook in een ander verdienmodel kunt veranderen? Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om boeken of e-books te lezen over verdienmodellen waar je je geld mee kunt verdienen. Op deze manier kun je de kennis die je in het boek hebt opgedaan nuttig en effectief gebruiken.

Het enige wat je moet doen, is op zoek gaan naar een boek dat gaat over een verdienmodel dat bij jou en je kennis aansluit. Neem eens een kijkje bij de bibliotheek of bij een online webshop voor het assortiment. Je kunt dan denken aan boeken die gaan over:

  • Crypto en Bitcoin
  • Affiliate Marketing
  • Een YouTube-kanaal starten
  • Cash Cow
  • Aandelen kopen

Naast dat je leest voor je plezier heb je ook een duidelijk doel voor ogen. Dat kan je ook verder helpen.

Geld verdienen met boeken lezen

3.      Ga aan de slag als bibliotheekmedewerker

Waar vind je meer boeken dan in een bibliotheek? Als bibliotheekmedewerker werk je de hele dag met boeken. Van prentenboeken tot literatuur: je krijgt het allemaal door je handen. Nu ben je niet zozeer bezig met hele boeken lezen, maar je kunt wel eens in de zoveel tijd een boek doorbladeren of de achterkant lezen.

Zeker als je het leuk vindt om mensen te helpen, kan het een leuke uitdaging zijn om in de bibliotheek te gaan werken. Je verdient je geld en de werkdagen zijn erg variërend. Zo help je bezoekers bijvoorbeeld om het gewenste boek te kunnen vinden, waardoor je de bibliotheek steeds beter leert kennen.

Een nadeel kan wel zijn dat niet alle bibliotheken betaalde krachten vragen. Veel van de functies zijn namelijk op vrijwilligersbasis. Dus voordat je geld wil verdienen als bibliotheekmedewerker, is het slim om hier eerst wat navraag naar te doen.

4.      Andere manieren

Ben je geïnteresseerd in de eerder genoemde mogelijkheden, maar wil je ook verder kijken? Dan kun je ook proberen om geld te verdienen door voor te lezen of betaalde enquêtes in te vullen. Deze enquêtes vragen aan jou als lezer wat je van het boek vond. Daarna staat er een kleine vergoeding tegenover. Wat betreft de audioboeken voorlezen, kun je in principe je eigen tarieven bepalen. Dit kun je ook doen in overleg met de opdrachtgever.

Wat kunnen de risico’s zijn van geld verdienen met boeken lezen?

Ben je gek op letters en kun je je boeken moeilijk wegleggen? Dan kun je proberen om hier een verdienmodel van te maken. Op het eerste gezicht klinkt geld verdienen met boeken geweldig, maar je kunt wel wat uitdagingen tegenkomen.

Zo kan het wat lastiger zijn om van het lezen een maandsalaris te maken. Dus de kans is groot dat je je huidige baan moet aanhouden. In ieder geval de eerste periode. Daarnaast gaat geld verdienen met boeken lezen niet vanzelf. Je had vast al in de gaten dat je hier iets voor moet doen. Soms moet je meerdere boeken tegelijkertijd lezen of heb je een strakke deadline afgesproken. Zeker in zo’n geval moet je even aanpoten.

Bovendien is het niet vanzelfsprekend dat je de ene na de andere opdracht vindt. Vooral als je als freelancer gaat werken. Opdrachtgevers moeten je nog leren kennen. Dat kan tijd en geduld vergen. Maar buiten dat, kan geld verdienen met boeken lezen een mooi verdienmodel zijn.

Conclusie

Je bent niet de enige wiens grootste passie lezen is. Misschien verslind je het ene na het andere boek, op zoek naar dat pareltje of spannende verhaallijn. Wat als je hier je verdienmodel van kunt maken? In dit geval hebben we het over geld verdienen met boeken lezen. Je kunt je bijvoorbeeld verhuren als freelancer of als bibliotheekmedewerker aan de slag gaan. In deze functie kan je variërend werk tegenkomen.

Denk je dat online werken wel bij jou past, maar zie je het lezen van zoveel boeken niet helemaal zitten? Gelukkig zijn er ook andere verdienmodellen. Bijvoorbeeld affiliate marketing of een YouTube-kanaal starten. Het is vooral belangrijk dat jij het leuk genoeg vindt om er energie in te steken!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *