Scherm opnemen in Facebook Live? Dit is hoe het werkt!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
facebook live scherm opnemen

Sinds kort is het mogelijk om in een Facebook Live uitzending je beeldscherm te delen – gewoon via Facebook zelf, en zonder aparte software.

Eerlijk gezegd wist ik zelf tot eergisteren niet eens dat dit mogelijk was, en toen ik zag dat dit kon, zag ik gelijk tal van mogelijkheden. Een paar minuten later had ik dan ook direct mijn eerste Facebook Live Webinar georganiseerd ;-).

Al direct kreeg ik vragen van hoe ik dit (technisch gezien) deed, en vandaar dat het me handig leek om hier even een blog over te schrijven.

In deze blog zal ik je dan ook vertellen hoe je een Facebook Live uitzending maakt, en hoe je je scherm kunt laten zien en opnemen in deze Live-uitzending.

Hoe maak je een Facebook Live uitzending?

Een Facebook Live uitzending maken is heel makkelijk. Ik zal je hieronder de stappen vertellen.

  1. Ga naar je Facebook pagina
  2. Klik op “Een Livevideo starten”
  3. Geef een titel en omschrijving in
  4. Klik op “Live gaan”
  5. Klaar!
facebook live starten

Live gaan voor je Facebook pagina is dus niet zo moeilijk en spreekt eigenlijk wel voor zich.

Maar hoe kun je nou je beeldscherm laten zien tijdens een Facebook Live uitzending?

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Beeldscherm delen tijdens Facebook Live

Ook je beeldscherm delen tijdens een Facebook Live uitzending is super simpel.

In de vakken waar je de titel en omschrijving voor je Facebook Live uitzending in hebt gevuld, zie je een computer symbool staan. Hiernaast staat ‘Share screen’. Als je hier op klikt, kun je aangeven welk programma/venster je wilt delen voor je Live uitzending.

Ook kun je nog kiezen welke microfoon je wilt gebruiken – normaal gesproken staat deze al goed.

Als je dit hebt ingesteld, zien mensen niet het beeld uit je webcam, maar het scherm wat je op je computer deelt.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Facebook Live uitzending inplannen

Mocht je niet direct live willen, dan kun je ook een Facebook Live uitzending inplannen.

Dit is een geniale marketingtruc, want zo kun je je Facebook Live event alvast mededelen naar je mailinglijst. Je krijgt dan een link naar het Facebook ‘event’, en deze kun je dus delen met je volgers. Hier krijgen mensen de gelegenheid om een notificatie in te stellen – die ze dan zo’n vijf minuten voordat je van start gaat via Facebook krijgen.

Je kunt een Facebook Live event inplannen door in plaats van ‘Live gaan’ klikken op ‘Plannen’.

live uitzending inplannen

Je Live event word dan ingepland, en kun je zelf starten, of automatisch starten via Facebook als de tijd is aangebroken.

Waarom Facebook Live gaan gebruiken?

Facebook is één van de populairste sites ter wereld – zo niet de populairste. Bijna iedereen heeft wel een Facebook profiel.

Door Facebook Live te gebruiken, kun je super veel mensen naar je livestream krijgen, en eenvoudig meer bereik scoren. Dit komt doordat als mensen reageren op je livestream, hun vrienden dit ook weer zien, en je zo simpel meer exposure kunt krijgen.

Daarnaast is het goed voor je autoriteitstatus en is een Facebook Live uitzending toffe content.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Scherm opnemen in Facebook Live? Dit is hoe het werkt!

  1. Hallo Jacko, dank je wel voor je uitleg. Ik ben benieuwd, werkt dit ook in groepen? Ik heb het nl geprobeerd in mijn besloten FB groep, onderdeel van mijn begeleiding, maar daarin lukt het niet om het beeldscherm te delen/iemand te interviewen.

  2. Fijn om deze input te lezen. Kan ik ook mijn scherm delen als mijn Live al bezig is. Ik wil iets tonen? Of kan ik scherm delen alleen aangeven bij de start van de live?

  3. Zou ik dit ook kunnen gebruiken voor live opname tijdend een huwelijk ? Er mogen nu maar een beperkt aantal gasten in de zaal en zou graag voor de overige een live stream maken via een persoonlijke FB pagina of kan ik daar beter een besloten FB groep voor aanmaken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *