Hoe ik door te ondernemen een compleet ander persoon ben geworden

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Als ik terugkijk op mijn leven tot nu toe, dan merk ik dat ik de afgelopen jaren echt enorm veranderd ben.

Veel mensen kennen mij nu als de ‘internet marketing guru’, of de ‘internet miljonair’, of iets anders wat met ‘internet money’ te maken heeft. Ze zien een beeld van een levensgenieter, en als je mijn Podcast beluistert, ook van iemand die alles om zijn business geeft.

Het klinkt mega cliché als ik dit nu type, maar geloof me, dat was niet altijd zo. Ik was tot mijn 18e nooit echt bezig met business, werken of geld verdienen. Ik had altijd het idee dat ik wel met de volgende Facebook zou komen, en dat ik dan binnen zou zijn.

Dat is er tot nu toe dus nog niet van gekomen, maar in de afgelopen tien jaar heb ik wel een enorme verandering qua houding, persoonlijkheid en mindset gehad.

In deze blog wil ik je dan ook gaan vertellen over hoe het ondernemen mij een compleet ander mens heeft gemaakt.

Studie en feesten

Op mijn 18e ging op kamers in Utrecht de studie Journalistiek volgen. Die studie deed ik omdat ik niks anders wist, en Journalistiek het meest bij mijn interesses lag.

Daarnaast zou Journalistiek een gezellige studie zijn met de nodige feestjes. Genoeg reden om die studie te gaan volgen dus ;-).

Ik weet nog dat toen ik op kamers zat mijn avonden er zo uit zagen:

Maandagavond: Herenplein (cafe)
Dinsdagavond: Internationale avond in de Poema
Woensdagavond: Niks
Donderdagavond: Studentenavond
Vrijdagavond: Terug naar Zeeland en daar op stap
Zaterdagavond: Stappen in Goes
Zondag: Rust

Van de zeven dagen ging ik er dus vijf op stap.

Ik leefde van mijn studentenlening en werkte niet.

Ik dacht ook helemaal niet na over mijn toekomst, en  dacht dat het vanzelf allemaal wel goed zou komen.

Ik sliep het liefst zo lang mogelijk uit en ging het liefst zo laat mogelijk naar bed.

Ik was totaal niet bezig met school. Sloeg de eerste uren vaak over en zat vaak rond 16:00 uur op het cafe in school.

Yes, op de HU zit/zat een café waar ze vanaf 16:00 uur bier schonken. Bizar hé.

De studentenkamer in Utrecht.

Ik denk dat ik best wat bier dronk omdat ik van nature een verlegen jongen ben. Ik was behoorlijk onzeker over mezelf, en met bier op praat je natuurlijk wat makkelijker.

Als ik terugkijk op die tijd dan doe ik dat met een glimlach. Het was een toffe tijd en aan de ene kant zou ik zo weer terugwillen en het opnieuw doen.

Maar je word ouder.

Dit leven hield ik zo’n twee jaar vol. Ineens sloeg ik om.

180 graden draai op één dag

Ik had er genoeg van en wilde iets van mijn leven maken. Ik heb serieus geen idee hoe het komt, maar ineens had ik genoeg van het leven wat ik had. Ik zag hoe leeg ik was, hoe ik nergens naar toe ging en ik zag hoe ouderejaars (van 28) nog steeds op school zaten en datzelfde leven hadden.

Ik wilde meer zijn – en dat letterlijk van de één op de andere dag.

Daarnaast wilde ik geen mega studieschuld. Ik kon nu nog op de rem stappen voordat het te laat was.

Omdat ik wist dat ik toch niks met Journalistiek wilde gaan doen, en geen andere studie wist die ik kon gaan volgen, besloot ik op Google te gaan zoeken naar ‘geld verdienen’.

Dit zeg ik nu wel even snel, maar beseffen dat er gewoon geen één studie is die je interessant lijkt, is best spannend en een grote ontdekking. Er wordt zo van je verwacht dat je een studie volgt, dat het bijna als een misdrijf wordt gezien om geen studie te volgen, maar zelf iets op te gaan bouwen.

Anyway, na wat te zoeken op Google kwam ik de term ‘affiliate marketing‘ tegen, en ik wist direct dat dit perfect voor mij zou zijn.

Ik kon gewoon lekker vanuit huis geld verdienen en had niks met andere mensen te maken. Ik kon hiermee 100% eigen baas zijn.

Goed, mijn verhaal van hoe ik mijn eerste commissie heb verdiend kun je in genoeg andere blogs en Podcasts ontdekken, dus daar ga ik nu niet te veel over vertellen.

Kort gezegd verdiende ik na drie maanden mijn eerste commissie, zag dat het toen écht mogelijk was, en schaalde dik op. Hierdoor heb ik nu een passief inkomen opgebouwd met affiliate marketing.

Maar er is meer dan dit. Het is moeilijker dan dit.

Om een succesvolle business op te bouwen, moet je enorm veel tegenslagen en onzekerheden verduren.

Nu nog heb ik elke dag tegenslagen, en twijfel ik elke dag of ik wel goed bezig ben. Dat terwijl veel mensen mij als voorbeeld zien of denken dat ik alles goed voor elkaar heb. Geloof me, dat is écht niet zo. Ik ben net als iedereen.

Door het opzetten van een eigen business ben ik als persoon echt enorm gegroeid.

Toevallig was ik van de week eens mijn Facebook timeline aan het bekijken. Toen ik had geplaatst dat ik Internet Succes Gids.nl was gestart, had ik letterlijk één like.

Over support van vrienden en familie gesproken ;-).

Ik had vroeger nooit moeten denken aan het lezen van boeken, nu lees ik elke week een boek uit.

Ik keek vroeger mega veel TV, nu heb ik de grootste hekel aan TV.

Ik was vroeger behoorlijk onzeker en durfde soms amper wat te zeggen. Nu spreek ik op Seminars en Workshops, heb ik een eigen Podcast, organiseer ik webinars en maak ik video’s voor mijn YouTube kanaal.

Nieuwe hoogtes bereiken

Wie zijn bedrijf wilt laten groeien, moet ook als persoon groeien.

Als jij nieuwe hoogtes wilt bereiken, zul je ook bereid moeten zijn daar nieuwe dingen voor te moeten doen.

Je kunt niet 10.000 euro per maand gaan verdienen, als jouw mindset en persoonlijkheid nog dezelfde is als dat je 2000,- euro per maand verdiend.

Je kunt geen long term business opbouwen zonder daar als persoon mega voor te groeien.

Waarom denk je dat zoveel mensen die de loterij winnen, binnen een paar jaar weer terug bij af zijn? Ze hebben een arme mindset.

Self made miljonairs verdienen hun vermogen vaak snel weer terug als ze failliet zijn gegaan. Ze weten hoe het werkt, ze weten wat ze moeten doen.

Ik vind het echt mega tof om te zien hoe ik de afgelopen jaren zo ben gegroeid. Als ik kijk naar hoe ik vroeger was, en hoe ik nu ben, dan is dat echt een wereld van verschil en daar ben ik blij om. Ik voel me goed, zelfverzekerd en ik weet wie ik ben.

Door het ondernemen kom je jezelf zo vaak tegen. Je leert jezelf zo goed kennen. Je weet wat je sterktes zijn, je zwaktes zijn, waar je aan kunt bouwen en wie je absoluut niet bent.

Ik ben ook enorm rustig en geduldig geworden. Ik ben mega long term gaan denken.

Ik weet ook dat ik de komende tien jaar enorm ga groeien als ik zo bezig blijf gaan met mijn business.

Van tegenslagen leer je zo enorm veel. Als alles goed gaat, groei je niet. Je moet tegenslagen hebben om te groeien.

Een mooie quote vind ik: “Everything you are going through is preparing you for what you asked for. Embrace the struggles as it will all make sense soon.”

Als je maar lang genoeg door blijft gaan, vooruit blijft denken en een goal in gedachten hebt, ga je er ooit een keer komen.

Mijn doel was om 250,- euro per dag met affiliate marketing te gaan verdienen. Dat is gelukt. Niet in één dag, maar in een paar jaar. En in die paar jaar heb ik echt genoeg momenten gehad dat ik rot dagen/weken heb gehad, dat ik wilde stoppen.

Zo geldt het met alles.

Met Internet Succes Gids.nl heb ik elk jaar wel een paar keer een moment dat ik wil stoppen. Maar ik ga door, ik weet namelijk dat de beloning aan het eind van de rit vele malen hoger ligt.

En juist vaak als je een moment hebt dat je wilt stoppen, ben je een paar dagen verwijderd van een grote uitbraak.

Het betekent dat je tegen een muur loopt, en zolang je dan doorloopt, ga je over die muur heen en kom je in een volgend level. En ook in dat volgende level loop je op den duur weer tegen een muur; elk level heeft een andere eindbaas.

Blijf doorgaan. Blijf groeien. Blijf leren.

Succes!

– Jacko Meijaard

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *