Cloud86 Hosting Review

Onze Review & Ervaringen over Cloud86

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Wat is een goede website zonder webhosting? Wat ons betreft, is deze onmisbaar. Misschien staat jouw website klaar voor lancering. Of heb jij plannen hiervoor. Het kiezen van een webhosting bedrijf is de volgende stap. Zonder webhosting blijft lancering namelijk onmogelijk. Als je op zoek gaat naar een geschikte hosting, dan is de kans groot dat je uitkomt bij Cloud86 Hosting. 

Is Cloud86 Hosting de moeite waard? Daar gaan we in deze Cloud86 review achter komen. In deze Cloud86 Hosting Review leggen we de volgende aspecten onder het vergrootglas:

 • Het belang van webhosting
 • Wat houdt Cloud86 in?
 • Kosten
 • Klantenservice 
 • Ervaringen
 • Affiliate programma
 • Voor- en nadelen 
 • Conclusie 

Wil jij het antwoord op al jouw vragen? Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is deze review helemaal tot het einde te lezen. 

Inhoudsopgave

Klik hier om direct 50% korting op je Cloud86 dienst te ontvangen >>

Waarom heb ik een webhosting nodig? 

Allereerst is het belang van webhosting belangrijk om te benoemen. Er zijn nog steeds meer website-eigenaren die dit onderschatten. Aan het begin van deze review hebben we dit al kort benoemd. 

Met webhosting krijg je een stukje van het internet cadeau. Dit betekent simpelweg dat jouw website hier een plekje én een naam krijgt. Dit is de domeinnaam. Het is voor bezoekers mogelijk om naar jouw platform te surfen en gebruik te maken van diensten die hierop staan, waaronder mailen en contactformulieren invullen. Hosting zorgt er eveneens voor dat jouw website in de lucht blijft, ongeacht wat. 

We kunnen dus stellen dat webhosting onmisbaar is. Tenslotte krijgt jouw website anders geen bestaansrecht. Ga jij een website lanceren? Dan kun je dus uit verschillende aanbieders kiezen – waaronder dus Cloud86 Hosting. 

Wat houdt Cloud86 Hosting precies in? 

Cloud86 Hosting is een Nederlandse hostingaanbieder waarbij je voor een laag, maandelijks bedrag een stukje van de server aanschaft. Het bedrijf is opgericht in 2003. De oprichting werd gedaan met een duidelijke doelstelling. Cloud86 wilde zich onderscheiden door kwalitatief goede hostingdiensten aan te bieden, voor een aanzienlijk lage prijs. Een prijs die lager ligt dan bij de meeste concurrenten. 

Inmiddels heeft Cloud86 ruim 20 jaar ervaring met het aanbieden van verschillende diensten. Op dit moment staat het hostingbedrijf bekend als de snelste provider. Voor nu is het nog de vraag, of dit daadwerkelijk zo is. Laten we daar vooral proberen achter te komen in de rest van de review!

Wat krijg je bij Cloud86 Hosting? 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je je aansluit bij Cloud86 Hosting. Enkele van deze mogelijkheden zetten we hieronder voor jou op een rijtje: 

 • Gratis SSL-certificaat. Normaal gesproken kost een SSL-certificaat extra geld. Bij dit hostingbedrijf echter niet. Deze zit standaard bij ieder pakket. Het SSL-certificaat herken je aan het slotje, dat vooraan jouw domeinnaam staat. Dit garandeert jouw websitebezoekers eveneens dat jouw website beveiligd is en gegevens beschermd blijven. 
 • Meerdere websites. Beschik jij over meer dan één website? Dan kun je deze allemaal laten hosten. Dit biedt jou voldoende overzicht. Bovendien kan het aanzienlijk veel schelen in de kosten. Dat is geen overbodige luxe. 
 • Microsoft365 abonnement. Met dit abonnement blijven belangrijke werk- of schooldocumenten bewaart en beschermt. 
 • WordPress Hosting. Heb jij een WordPress website? Dan kun je deze eveneens laten hosten bij Cloud86 Hosting. Hiervoor zijn drie verschillende pakketten beschikbaar. 
 • Automatische back-ups. Belangrijke informatie op jouw website gaat niet verloren. Cloud86 Hosting maakt namelijk automatische back-ups hiervan. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken. 
 • Maandelijks opzegbaar. Sluit jij een pakket af? Dan zit je hier nooit meerdere jaren aan vast. Mocht jij niet tevreden zijn of je bent simpelweg toe aan iets nieuws, dan zit je nooit vast aan lange of ingewikkelde procedures. 

Wat zijn de kosten van Cloud86 Hosting?

Cloud86 heeft drie verschillende abonnementen beschikbaar. Deze variëren vooral qua prijs van elkaar. Daarbij beschikt ieder abonnement over andere aspecten. Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen: 

 • Webhosting Start: Voor dit abonnement betaal je een aanzienlijk laag bedrag. Namelijk 1,95 euro per maand. Het is een relatief klein pakket, maar je profiteert alsnog van verschillende voordelen, waaronder een SSL-certificaat, 5 GB aan opslag, 10 e-mailadressen en de mogelijkheid om 2 websites tegelijkertijd te laten hosten. 
 • Webhosting Medium: Het Medium abonnement staat op de website aangeschreven aan ‘meest gekozen’. Dit pakket is dus ontzettend populair onder andere gebruikers. Hier betaal je het eerste jaar 2,98 euro per maand voor. Daarna wordt de prijs opgeschroefd naar 5,95 euro per maand. Je krijgt onder andere een gratis SSL-certificaat, 50 GB aan opslag, de mogelijkheid om 10 websites te hosten, en 50 e-mailadressen. 
 • Webhosting Unlimited: Ook dit abonnement heeft een tijdelijke prijsverlaging. Het eerste jaar betaal je 5,98 euro per maand. Daarna wordt het 11,95 euro per maand. Dit abonnement is het meest uitgebreid en beschikt over veel mogelijkheden. Denk hierbij aan onder andere optimale snelheid, 100 GB aan opslag, gratis SSL-certificaat, automatische back-ups en onbeperkte e-mailadressen.

Hoe zit het met de klantenservice?

Niets is zo vervelend als een ontoegankelijke klantenservice. Helaas hoor je het vandaag de dag steeds meer. Dit is een grote afknapper wat ons betreft. Cloud86 Hosting staat echter bekend om zijn toegankelijke klantenservice. Er zijn dan ook verschillende manieren om contact op te nemen met medewerkers, mocht dat nodig zijn. 

In eerste instantie kun je op de website terecht. Onderaan de homepage vind je een FAQ. Hier staan de meest gestelde vragen, plus bijhorende antwoorden. Grote kans dat hiertussen staat waar jij naar zoekt. Dat is nog niet alles. Binnen de kennisbank kun je je vraag invullen, waarna Cloud86 op zoek gaat naar het passende antwoord. 

Verder kun je contact opnemen via het contactformulier op de website, het e-mailadres of telefonisch. De medewerkers zijn iedere werkdag beschikbaar tussen 9.00 en 17.00. Bij de klantenservice kun je eveneens persoonlijk advies krijgen over de diensten. Mocht je dus twijfels hebben, dan word je van harte uitgenodigd contact op te nemen met de medewerkers. 

Wat zeggen anderen over Cloud86 Hosting? 

Door de jaren heen hebben veel website-eigenaren gebruikgemaakt van de diensten van Cloud86 Hosting. Het precieze aantal is niet bekend, maar je kunt uitgaan van duizenden abonnementhouders. 

Op de website zelf vind je onderaan de ervaringen van andere klanten. Wat direct opvalt, is dat deze ontzettend positief zijn. Zo geven klanten aan dat een account aanmaken zeer eenvoudig is en de diensten naar behoren werken. Hieruit kun je opmaken dat Cloud86 Hosting doet wat het belooft. 

Daarnaast zijn er alom veel complimenten voor de klantenservice en servicedesk. Klanten geven aan vriendelijk, geduldig en snel geholpen te worden door de medewerkers. Meer ervaringen bij Cloud86 Hosting kun je vinden op het platform Trust Pilot

Affiliate bij Cloud86 Hosting

Cloud86 Hosting beschikt niet alleen over mogelijkheden ten opzichte van jouw websites. Heb jij de wens om als affiliate aan de slag te gaan? Dan kun je je aanmelden voor het speciale affiliate programma. 

Via jouw website, blog of socialmediaplatform kun je het hostingbedrijf promoten, aanprijzen en vervolgens gebruikers doorsturen naar de beschikbare pakketten. Vanzelfsprekend ontvang jij vervolgens een commissie. Cloud86 Hosting staat óók bekend om de aantrekkelijke commissies en het toegankelijke affiliate programma. 

Breng jij nieuwe klanten aan? Dan krijg jij maar liefst 40% van het aankoopbedrag. En dat is nog niet alles. Daar bovenop ontvang jij nog eens 35 euro extra. Wil jij dus aan de slag gaan met affiliate marketing? Dan is het programma van Cloud86 Hosting de moeite waard om nog eens nader te bekijken. Wellicht kun jij hiermee uit de voeten. 

Zitten er voor- en nadelen aan Cloud86 Hosting?

Uiteindelijk geven de voordelen de definitieve doorslag. Dit wordt gedaan in combinatie met de prijs. Omdat we in deze review een zo eerlijk mogelijk beeld willen scheppen, worden ook de (eventuele) nadelen besproken. 

Dit zorgt er eveneens voor dat jij weet waar je op moet letten als je een pakket bij Cloud86 Hosting aanschaft voor jouw website. Zowel de voor- als nadelen zetten we hieronder voor jou op een rijtje: 

Voordelen:

 • Keuze uit verschillende pakketten; 
 • Meerdere websites laten hosten; 
 • Toegankelijke klantenservice;
 • Lage prijzen;
 • Ruime ervaring;

Nadelen:

 • Lage prijzen zijn slechts tijdelijk;
 • Klantenservice buiten werkdagen om onbereikbaar; 

Conclusie: Is Cloud86 Hosting de moeite waard? 

In deze Cloud86 Hosting Review hebben we het hostingbedrijf uitgebreid onder de loep genomen; zowel de achtergrond als de verschillende diensten die worden aangeboden. Aan het einde van deze review is het tijd voor een eindoordeel.

Het is duidelijk dat je van ontzettend veel voordelen kunt profiteren. Afhankelijk van jouw budget kun je kiezen uit verschillende pakketten. Zo kun je het bijvoorbeeld simpel houden en ook de prijs aanzienlijk laaghouden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook uitgebreidere functies waar je voor kunt kiezen. De eerste maanden profiteer je van lagere prijzen, wat natuurlijk nooit verkeerd is.

Het bijgeleverde SSL-certificaat garandeert jou en jouw websitebezoekers veiligheid. Met een gerust hart blijft jouw website in de lucht. 


Cloud86 Hosting onderscheidt zich duidelijk door de snelheid, Nederlandse taal en toegankelijke klantenservice. Daarbij is het mogelijk om meerdere websites tegelijkertijd te laten hosten en eventueel over laten zetten. 

Uiteindelijk is de keuze aan jou of jij gebruik wilt maken van Cloud86 Hosting. Wij kunnen de diensten zonder twijfel aanraden. De ervaringen van andere klanten zetten dit extra kracht bij. Heb je je website al bij een ander bedrijf ondergebracht? Geen paniek, je kunt altijd nog overstappen! 

Ontvang meer dan 50% korting op je nieuwe Cloud86 hosting.

Klik op de knop hieronder en ga naar de kortingspagina.

Claim je Cloud86 korting!
Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *