ByBit review

Is ByBit de beste crypto exchange?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Handelen in crypto doe je via een cryptocurrency exchange. Ben je over je huidige cryptocurrency exchange niet meer zo te spreken? Of wil je je risico’s spreiden door bij meerdere exchanges een account aan te maken? In beide gevallen is het aan te raden om eens naar ByBit te kijken.

In de afgelopen jaren is dit platform uitgegroeid tot één van de populairste platformen. Waar komt deze populariteit vandaan? En is het aan te raden om te traden via het platform van ByBit? Je vindt de antwoorden op deze vragen in deze ByBit review. In deze review vertellen wij je alles over dit platform.

Inhoudsopgave

ByBit account aanmaken? Klik hier en ontvang tot wel 30.000 euro aan gratis bonussen >>

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is ByBit precies?

ByBit is een zogeheten cryptocurrency (derivaten) exchange. Dit betekent dat je op dit platform cryptocurrency kunt kopen en kunt verkopen. Dit doe je bij ByBit echter niet alleen op de gebruikelijke manier.

De gebruikelijke manier is simpel: je koopt crypto in, waarna je deze na verloop van tijd kunt verkopen. Dit kun je bijvoorbeeld nog op dezelfde dag doen, maar je kunt de crypto ook langere tijd in beheer houden. Bij ByBit heb je echter keuze uit andere koop- en verkoopfuncties. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van de hefboom functie. Met deze functie kun je nóg meer geld verdienen.

De hefboom functie is één van de functies waar ByBit zich mee onderscheidt. Veel andere exchanges bieden deze functie niet aan. Ook omdat deze functie de nodige gevaren met zich meebrengt. Mocht je op de verkeerde manier van de hefboom functie gebruik maken, kan dit voor een persoonlijk faillissement zorgen. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De geschiedenis van ByBit

Voor de oprichting van dit platform moeten we naar het jaar 2018. In dat jaar wordt in de maand maart dit platform gelanceerd. Vanaf dat moment maakt ByBit eigenlijk al snel een gigantische groei door.

Het bedrijf zelf zit gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Dit is op zich geen voordeel, aangezien je waarschijnlijk geen weet hebt van de wetten waar ByBit zich op deze eilandengroep aan moet houden. Dat ByBit hier gevestigd zit, heeft uiteraard met de belastingdruk te maken.

Het bedrijf wordt voornamelijk gerund vanuit het kantoor in Singapore. Vanuit dit kantoor heeft ByBit miljoenen klanten aan weten te trekken. Hierbij ligt de focus voornamelijk op ervaren crypto-traders, maar daar komen we verderop in deze ByBit review nader op terug.

Is ByBit te vertrouwen?

Over het vertrouwen van ByBit bestaan de nodige kopzorgen. Dit heeft twee simpele redenen:

 • Dit platform is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Aan welke regels het bedrijf zich hierdoor moet houden, is voor velen volstrekt onduidelijk. Wij zien dan ook liever dat crypto exchanges ‘gewoon’ in Europa of Amerika gevestigd zitten.
 • Dit platform is ongereguleerd. Het is een bijkomend nadeel dat dit platform volledig ongereguleerd is. Dit betekent dat er weinig – tot geen – toezicht van instanties op het platform is.

Kunnen we hierdoor stellen dat ByBit volledig onbetrouwbaar is? Nee, allerminst. Als we naar de ervaringen van andere gebruikers kijken, zien we dat de meeste gebruikers super positief zijn. Dat is een teken dat je ByBit wel degelijk kunt vertrouwen.

Voor wie is ByBit geschikt?

Crypto traden op ByBit doe je niet op dezelfde manier als bij andere cryptocurrency exchanges. Zo word je via dit platform niet eigendom van cryptocurrency, maar speel je in op de koersschommelingen. 

Dit houdt het volgende in: ByBit richt zich alleen op de ervaren traders. Als je als beginnende trader een account bij ByBit aanmaakt, heb je geen idee waar je naar aan het kijken bent. Tal van ingewikkelde termen komen op de website naar voren, evenals ingewikkelde handelsconstructies.

ByBit is hierdoor alleen geschikt voor ervaren crypto-traders. Heb je nog geen ervaring met de handel in crypto? Dan kies je beter voor een andere cryptocurrency exchange. Heb je wel al veel ervaring? En wil je graag de volgende stappen zetten? Dan is ByBit wel voor jou op het lijf geschreven.

Hoe kun je bij ByBit handelen in crypto?

Voordat je bij ByBit in crypto kunt handelen, moet je uiteraard een account aanmaken. Dit verloopt erg simpel. Je kunt dit proces snel doorlopen, waarna je in staat bent om geld naar je account over te maken. Nadat je dat gedaan hebt, kun je uit drie verschillende handelsopties kiezen:

 • Je kunt long posities openen. Met een long positie speel je in op een stijging van de koers. Indien de koers van een cryptovaluta daadwerkelijk stijgt, verdien je met zo’n long positie onwijs veel geld. Het kan echter ook de andere kant opvallen, indien de koers omlaag gaat.
 • Je kunt short gaan. Bij ByBit heb je ook de keuze om short te gaan. In dat geval speel je in op een daling van de koers van de cryptovaluta. Dit biedt eveneens veel mogelijkheden, maar brengt ook veel risico’s met zich mee.
 • Je kunt met een hefboom handelen. Tot slot heb je bij ByBit de mogelijkheid om met een hefboom te handelen. Je leent hierbij als het ware geld van de broker, waarmee je grotere posities kunt openen. Dit gaat om geldbedragen die je normaal gesproken zelf niet op zou kunnen hoesten. Door dit geld te lenen, kun je in één klap gigantisch rijk worden. Je kunt hiermee echter ook je persoonlijke faillissement inleiden. Maak alleen van de hefboomfunctie gebruik als je voor 100% weet waar je mee bezig bent.

Deze functies zijn uiteindelijk voor de ervaren crypto-trader interessant. Mocht je al veel ervaring in deze wereld hebben, biedt de hefboomfunctie mogelijk uitkomst. deze functie stelt je in staat om tot wel x100 te gaan, waardoor je onwijs veel geld kunt verdienen.

Daarnaast biedt ByBit nog meer geavanceerde functies aan. Zo kun je bijvoorbeeld met specifieke USDT inverse contracts je winst direct in fiatvaluta omzetten.

Het blijft niet bij deze functies. Zeggen de termen dynamic charting, drawing tools en derivatenmarkten je iets? Alleen als deze termen je iets zeggen, is het aan te raden om bij ByBit te handelen. Als je hier totaal geen weet van hebt, is het beter om bij een ‘normale’ exchange te handelen.

Wat zijn de voordelen van ByBit?

Wij zijn van mening dat ByBit een interessante cryptocurrency exchange is. Dit heeft voornamelijk met onderstaande voordelen te danken:

 • Je maakt razendsnel een account bij ByBit aan. Dit komt onder meer doordat dit een ongereguleerde cryptocurrency exchange is. Dit betekent dat de exchange zich aan minder regels hoeft te houden.
 • Je geniet van een snelle uitbetaling. Heb je via ByBit (veel) winst gemaakt? Dan kun je dit geld makkelijk overmaken naar je betaalrekening. De uitbetaling verloopt onwijs snel en is daarmee uiterst interessant.
 • Unieke hefboomfunctie. De hefboomfunctie van ByBit is uniek te noemen, onder meer doordat je met de hefboom x100 kunt gaan. Dit brengt veel mogelijkheden met zich mee, maar gaat uiteraard ook met veel risico’s gepaard.
 • Ideaal voor ervaren traders. Ben je een ervaren trader en wil je graag de volgende stap zetten? Dan is het al helemaal aan te raden om een account bij ByBit aan te maken. Bij deze cryptocurrency exchange kun je met je cryptohandel de volgende stappen zetten.

Wat zijn de nadelen van ByBit?

Spreken bovenstaande voordelen je aan? Dat kunnen we goed voorstellen. We willen je echter ook wijzen op enkele nadelen van deze cryptocurrency exchange:

 • Deze exchange is ongereguleerd. Dit betekent dat we weinig kunnen zeggen over de veiligheid van deze exchange. Er is namelijk geen toezicht op dit platform, waardoor ByBit in principe zou kunnen doen wat het zelf zou willen.
 • Niet geschikt voor beginners. Deze cryptocurrency exchange is absoluut niet geschikt voor beginners. Voor beginners is het verstandiger om bij bijvoorbeeld Bitvavo of Binance een account aan te maken. Wij zouden overigens wel graag zien dat ByBit ook met een simpeler platform zou komen.
 • Geen Nederlandstalige support. Wil je bij ByBit een account aanmaken? Houd er dan rekening mee dat dit een internationale partij is. Dit betekent onder meer dat de website en app volledig in het Engels zijn. Dit geldt ook voor de support. Mocht je tegen een probleem aanlopen, moet je dus in het Engels communiceren.
 • Je kunt niet met iDeal crypto kopen. Dat ByBit een internationale partij is, blijkt ook uit de betaalmethodes. Je kunt bij deze partij namelijk niet met iDeal geld naar je account overmaken. De enige mogelijkheid die je hebt, is om crypto te storten naar je ByBit account.

Hoe kun je geld storten bij ByBit?

Hierboven hebben we besproken dat je bij ByBit niet met iDeal crypto kunt kopen. Om via dit platform te kunnen handelen, zou je deze stappen moeten doorlopen:

 • Stap 1: login op je account en klik in het hoofdmenu op ‘Assets’.
 • Stap 2: selecteer de cryptocoin die je wilt storten en klik vervolgens op de knop ‘Deposit’. Je kunt hierbij kiezen tussen BTC, ETH, XRP en EOS.
 • Stap 3: het is nu zaak om je wallet adres te kopiëren of de QR-code te scannen.
 • Stap 4: vul nu het wallet adres in bij de exchange waarvandaan je crypto naar ByBit wilt storten.

Na ongeveer een halfuurtje komt de crypto op je ByBit account te staan. Met deze crypto kun je nu naar wens handelen. ByBit geeft zelf aan dat ze super snel qua verwerking zijn maar het kan wel eens voorkomen dat dit iets langer duurt. Dat is het geval als het op de blockchain te druk is.

Wat betaal je voor het handelen bij ByBit?

Wat je voor de handels- en transactiekosten moet betalen, is bij ByBit vrij gecompliceerd. Deze exchange hanteert hiervoor een commissiemodel, waarbij de kosten gebaseerd worden op de spread en vaste maker/taker fees.

Dit houdt onder meer het volgende in: des te meer trades je plaatst, des te lager de kosten uitvallen. Een overzicht van de exacte kosten, vind je in onderstaande tabel:

ContractHoogste leverageMaker’s kortingTaker’s fee
BTC/USD100x-0.025%0.075%
ETH/USD50x-0.025%0.075%
XRP/USD50x-0.025%0.075%
EOS/USD50x-0.025%0.075%
BTC/USDT100x-0.025%0.075%
ETH/USDT100x-0.025%0.075%
LINK/USDT100x-0.025%0.075%
LTC/USDT100x-0.025%0.075%
XTZ/USDT100x-0.025%0.075%

Ons advies: bekijk op de website van ByBit even de totale kosten. Nadat je ingelogd bent, kun je hier een compleet overzicht van vinden.

De website van ByBit

Wil je bij ByBit een account aanmaken? Dan spreekt dit allemaal voor zich. Nadat je een account aangemaakt hebt, kom je op een vrij drukke website uit. De website is enigszins onoverzichtelijk en is zeker niet voor beginnende traders geschikt.

Ben je een ervaren trader? Dan is de website van ByBit waarschijnlijk wel een stuk duidelijker. Het is – wat ons betreft – wel iets waar je aan moet wennen. En je kunt de website van ByBit op geen enkele manier vergelijken met de website van bijvoorbeeld Binance. Dit geldt overigens ook voor de mobiele app.

De klantenservice van ByBit

Je kunt op meerdere manieren contact opnemen met de klantenservice van ByBit. Zo kun je een live chat via de website starten, terwijl je ook een contactformulier in kunt vullen. Tevens is op de website van ByBit een uitgebreide FAQ-sectie te vinden. Mogelijk vind je in die sectie al een antwoord op jouw vraag.

De manier waarop je met de klantenservice contact op kunt nemen, is prima te noemen. Waar je wel rekening mee moet houden, is het feit dat je alleen in het Engels kunt communiceren. Dit is een internationale exchange, waardoor je altijd in het Engels moet communiceren.

Onze conclusie over ByBit

ByBit is absoluut een interessante cryptocurrency exchange. Deze exchange heeft veel te bieden, biedt een unieke manier van handelen aan en is met name voor de ervaren traders geschikt. Voor beginners raden wij deze cryptocurrency exchange echter ten zeerste af.

Het handelen via ByBit verloopt niet zonder risico’s. Ongeacht welke positie je inneemt, is de kans groot dat je je geld kwijtraakt. Het is zelfs mogelijk dat je account afgesloten wordt, indien je gebruik van de hefboomfunctie maakt. Je moet dus echt voor de volle 100% begrijpen en weten waar je mee bezig bent.

Al met al raden wij je aan om scherp te zijn. Om scherp te zijn op je eigen manier van handelen en op je kennisniveau. Mocht je te weinig kennis of ervaring hebben, blijf je het beste bij ByBit uit de buurt.

Ontvang tot 30.000 euro aan GRATIS bonussen bij ByBit

Registreer je gratis bij ByBit.

Gratis account openen
Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *