Waarom afspraken maken met jezelf één van de belangrijkste regels van succes is

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Ik denk dat één van de belangrijkste eigenschappen van succesvolle ondernemers is dat ze streng zijn voor zichzelf.

Ze doen wat ze moeten doen.

Als ik om me heen kijk, en zie wat voor mails ik krijg, dan zie ik ook dat mensen die niet succesvol worden in internet marketing (of ondernemen in het algemeen) vaak excuses hebben. Excuses als ‘geen tijd’, ‘persoonlijke omstandigheden’ of dat soort dingen.

Ze stoppen dan omdat ze geen tijd hebben – en stiekem geen zin. Want, wil je iets opbouwen, dan zul je daar voor moeten gaan, en een verandering in je huidige lifestyle te weeg moeten brengen. En dat willen maar bar weinig mensen.

Wat ik sinds het begin van mijn ondernemers carriere heb gedaan, is regels voor mezelf opstellen.

Geen uitzonderingen

Mijn hoofdregel is:

  • Elke dag IETS voor mijn business doen

Of dat nou het beantwoorden van mails is, het plaatsen van één reactie op het forum, het plaatsen van één artikel, het opnemen van één podcast is… ik moet IETS doen. IETS publiceren.

Ook al ben ik niet fit, ben ik op vakantie, een dagje weg, of heb ik niet zo veel zin.

Deze regel moet nageleefd worden.

Ik moet streng zijn voor mezelf.

Een ander voorbeeld.

Toen ik met de ISG Podcast begon, gaf ik mezelf één regel: ik moet elke week een nieuwe Podcast uploaden.

Dat deed ik, en zie de video hieronder voor wat er allemaal gebeurd is.

Geloof me, ik had ook wel eens een keer geen zin om een nieuwe Podcast op te nemen. Ik had ook wel eens niet zoveel inspiratie voor een nieuw onderwerp.

Toch deed ik het.

Dat was immers mijn eigen regel, en die moet ik respecteren.

Ik weet namelijk dat als ik die regel overschrijd, ik mezelf niet respecteer, en daarmee ook mijn business én daarmee mijn dromen en doelen niet respecteer.

Mensen die “er een dagje geen zin in hebben”, of “zich niet zo fit voelen”, en daarom niks doen, gaan er niet komen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Uitdagen

Daarom wil ik je eens uitdagen om regels voor jezelf op te stellen. Afspraken die je aan je business verbind.

Hier heb je discipline voor nodig. Alleen als jij genoeg discipline hebt om je regels na te leven, ga je er komen en kom je dichter bij je dromen en doelen.

Stel dat ik een dag niks aan mijn business zou doen, dan zou die dag mijn business niet verder groeien. Op zich is dit niet mega erg, want morgen is er weer een dag, maar ik zou mijn ondernemersregel verbreken. En als ik die één keer verbreek, is het de volgende keer een stuk makkelijker om die te verbreken.

Ik zeg niet dat mijn regels (of afspraken, hoe je het wilt noemen) goud zijn, maar voor mij werken ze en brengen ze me regelmaat en ook resultaat.

Daarom: maak afspraken met jezelf.

Wat is voor jou belangrijk?

Wat brengt jou verder?

Het hele punt van ondernemen is dat je eigen baas bent. Niemand die jou opdrachten geeft, of op je let of je je taken wel of niet hebt gedaan. Daarom raad ik aan om voor jezelf afspraken te maken, en je daar aan te houden.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *