Geld verdienen met affiliate marketing in 2020? Let op deze trends

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
affiliate marketing trends 2020

Affiliate marketing blijft zich in een hoog tempo ontwikkelen en dat is te zien aan de aanhoudende groei van het aantal affiliates en affiliate programma’s. Vrijwel iedere noemenswaardige webshop heeft een affiliateprogramma, van kleine speciaalzaken tot grote shops als Coolblue en Wehkamp.

Het toenemende aantal affiliates zorgt ook dat steeds harder gevochten moet worden voor de aandacht van de bezoeker. De concurrentie is heviger dan ooit en in verschillende niches kunnen alleen nog David vs. Goliath-achtige situaties de rolverdeling aanpassen.

Geld verdienen op het internet met affiliate marketing wordt steeds lastiger. Het is en blijft cruciaal om actief op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Welke kanalen gebruiken de grote spelers om bezoekers aan te trekken? Hoe kan met enkele simpele stappen de conversie van een blog dubbel zo hoog zijn?

2020 gaat voor affiliate marketing een competitief jaar worden. Ga jij je tijdig verdiepen in deze trends of blijf je vertrouwen op je huidige strategie?

(Micro) influencer marketing

De een wilt er niets van weten en de ander heeft het bewijs met eigen ogen kunnen zien. Influencer marketing, en dan vooral micro-influencer marketing, is effectiever dan ooit. Tenminste, als je de juiste prijs voor de influencer kan krijgen. Het grootste nadeel van influencer marketing is dat influencers zelf ook vaak niet weten welke prijs ze moeten vragen. Dit kan voor hoofdprijzen óf goede deals zorgen.

Een geschikt alternatief is dan ook micro-influencer marketing. Dit is het zoeken van een influencer binnen jouw niche waarbij de influencer minder dan 10.000 volgers heeft. Deze groep influencers wordt nog niet bedolven onder de aanbiedingen van adverteerders en is daarom veelal betaalbaar. Geld verdienen met affiliate marketing kan vervolgens voor beide partijen mogelijk worden gemaakt. De influencers kan aangeboden worden om mee te delen in de affiliate inkomsten of een eenmalige vergoeding te ontvangen.

Doordat de influencer een autoriteit is binnen de niche waarin jij actief bent, vertrouwen mensen het promotiekanaal automatisch meer. Hierdoor ligt de conversie aanzienlijk hoger dan wanneer van traditionele advertenties gebruik wordt gemaakt.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Voice search? Long-tail SEO belangrijker dan ooit

“Hoi Google, gezond recept voor koolhydraatarme cake”, “Alexa, hoeveel calorieën zitten in een zak chips”. Het zijn twee simpele voorbeelden van stemgerichte zoekopdrachten die via een mobiel apparaat gedaan kunnen zijn. Een korte vraag aan Siri wordt ook als een vraag aan Google gesteld. De zoekresultaten die vervolgens het best op deze vraag antwoord geven, komen als eerst naar boven.

Dat is echter niet alles, want Google waardeert het ook als je de specifieke woorden en synoniemen hiervan gebruikt. Oftewel een vermelding van de zoekterm “hoeveel calorieën in chips” geeft je al een betere kans voor de top drie.

De ideale manier om dit in een artikel te verwerken is door het in te richten als een vraag en antwoord pagina. Na een uitgebreide introductie krijgen bezoekers ruim de kans om op hun vragen, die uit jouw zoekwoordenonderzoek zijn voortgekomen, een antwoord te krijgen.

Een tweede voordeel van deze vraag en antwoord set-up is de wijze waarop Google tegenwoord omgaat met Featured Snippets, oftewel slimme voorvertoningen. Als je alleen al zoekt op een term als ‘hoe kan ik geld verdienen op het internet’ of ‘wat is affiliate marketing’ kom je de eerste voorbeelden al tegen.

Artikelen die antwoord geven op vragen worden automatisch in een voorvertoning in Google weergegeven. De pagina’s die aan bepaalde vragen bijdragen, worden daardoor hoger in de zoekresultaten geplaatst.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Nieuwe onderwerpen vinden via Quora

In Nederland en België komt de vraagbaak Quora de laatste jaren langzaam op. Via deze website kan iedereen zijn vragen stellen over ieder mogelijk onderwerp. Van afvallen tot geld verdienen op het internet of affiliate marketing: over allerlei onderwerpen zijn uitgebreide categorieën te vinden.

De Amerikaanse affiliate marketeers hebben hier in 2019 al hun les uitgetrokken. Alles wat namelijk op Quora gevraagd wordt, is kennelijk nog niet voldoende behandeld op het internet. Als je je beseft dat voor bijna vrijwel iedere vraag Google gebruikt wordt dan is het belangrijk om te herkennen dat als mensen Quora gebruiken, ze ook echt geen antwoord kunnen vinden.

Dit is natuurlijk voor jou onmisbare informatie. Want jij kunt onderwerpen voor nieuwe artikelen vinden op een plek waar de vraag én het antwoord al staan. Je hoeft niet urenlang na te denken waar je bepaalde onderwerpen kunt vinden of concurrenten af te speuren. Zoek binnen jouw niche op Quora en ontdek hoeveel inspiratie wel niet te vinden is op dit opkomende platform.

Samenwerkingen met andere blogs

Ik heb de afgelopen jaren meerdere keren linkbuilding aangehaald als een van de belangrijkste manieren om middels SEO een website te kunnen bouwen waarmee je ook echt bezoekers aantrekt. Via SEO geld verdienen met affiliate marketing kan op het internet alleen als je het volledige spectrum weet te verwerken. Linkbuilding speelt hier een grote rol in.

Voor veel beginnende affiliates is linkbuilding een complex onderdeel dat uiteindelijk niet de aandacht krijgt dat het nodig heeft om van betekenis te kunnen zijn. Een website uitsluitend laten ranken door hele sterke content te maken is ongelofelijk lastig. Er zijn weliswaar voorbeelden alleen dat zijn vrijwel altijd websites waarbij de content van extreem hoge kwaliteit is. Bijvoorbeeld doordat de website van diverse sterke video’s en infographics voorzien is.

Voor iedereen die al langere tijd met affiliate marketing of geld verdienen op het internet bezig is, is linkbuilding een bekend onderwerp. Het is namelijk niets meer dan een link naar een pagina van jouw website op een andere website. Hoe meer van deze links op kwalitatieve en relevante websites te vinden zijn, hoe hoger Google jouw website plaatst in de zoekresultaten.

De enige manier om de hoge kosten van linkbuilding voor beginnende affiliates te overbruggen is door samenwerkingen met andere websites van soortgelijke grootte op te zetten. Benader andere website eigenaren en vraag of jij een artikel met een link naar jouw website mag plaatsen als jij het artikel zelf schrijft. Of stel voor dat jij de website van de ander deelt via jouw social media kanalen als jij een artikel of link mag plaatsen.

Dit zijn enkele voorbeelden van zeer betaalbare manieren om een externe linkstructuur te kunnen opbouwen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Geld verdienen met affiliate marketing in 2020? Let op deze trends

  1. Dit lijkt op Whealthy Affiliates, de originele Amerikaanse versie. Hier ben ik een tijdje lid van geweest. Goed dat jij dan een Nederlandse versie hebt gebouwd.

  2. Mooi artikel, ik zal het gaan proberen. Jacko, klopt het echt dat jij net zo veel geld verdient als Frenkie de Jong van Barcelona? Dat las ik namelijk ergens bij een review van de AMR. Dat zou echt heel tof zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *