4 Belangrijke levenslessen van Steve Jobs

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Een zwart wit foto van Steve Jobs

Ik kan me de dag dat Steve Jobs overleden is nog goed herinneren. Ik was toen op Schiphol onderweg naar Athene.

Op de grote beeldschermen in de hal was een extra (Amerikaanse) nieuwsuitzending met daarop het nieuws dat Steve Jobs was overleden. Ik was verbaasd en ik vond het verschrikkelijk.

Alhoewel ik Steve Jobs natuurlijk niet persoonlijk kende, heb ik toch een soort van band van hem opgebouwd en vond (en vind) hem een erg inspirerend persoon. Hij was een visionair, iemand die dingen anders zag en in zijn ideeën en visie geloofde.

Persoonlijk heb ik veel van Steve Jobs geleerd. In dit artikel wil ik dit graag met jullie delen.

Doe de dingen die je leuk vind

Allereerst wil ik graag de onderstaande video met jullie delen.

Dit is een opname van een speech die Steve Jobs gaf op Stanford. Ik raad je echt aan om deze speech helemaal te bekijken.

In deze speech praat Steve Jobs over het leven, en wat hij in het leven geleerd heeft. Zo zegt hij dat het belangrijk is om dingen te doen wat je echt leuk vind, en waar je echt gepassioneerd over bent. Als je nog niet weet waar je écht gepassioneerd over bent, blijf zoeken. ‘Vestig’ jezelf nog niet.

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.” – Steve Jobs

Als je niet iets doet wat je écht leuk vind, zul je nooit goed resultaten boeken, en nooit echt succesvol zijn. Doe dus echt iets wat je echt leuk vind om te doen. Je leven zal een stuk beter worden, en je zult nooit meer hoeven te werken. Simpelweg omdat je ‘werk’ dan je hobby is.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Verspil geen moment van je leven

Waarschijnlijk weet je dat Steve Jobs is overleden aan een zeldzame soort van kanker. Toen hij de diagnose kreeg dat hij niet meer al te lang te leven had, wist hij dus dat hij binnen niet al te veel jaar dood zou gaan aan deze ziekte. Doordat hij wíst dat hij niet meer al te lang te leven had, heeft hij veel belangrijke keuzes gemaakt.

Het heeft hem geholpen om keuzes te maken die hij misschien anders niet gemaakt had. Alle onbelangrijke dingen doen er niet meer toe als je weet dat je niet meer lang te leven hebt. Je maakt je niet meer druk om de kleine dingen in het leven.

Natuurlijk kun je niet ineens alles over de kop gooien, maar wat ik hiermee probeer te zeggen is dat je elke dag het beste uit het leven moet halen. Je weet niet of je de volgende dag nog haalt. Probeer je dag zo goed mogelijk te benutten en echt het verschil te maken. Hang niet de hele dag voor de TV, maar bouw aan iets wat de moeite waard is.

Persoonlijk vind ik dit een hele mooie quote van Steve Jobs.

“Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life.

Almost everything–all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure–these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important.

Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart.

No one wants to die. Even people who want to go to heaven don’t want to die to get there. And yet, death is the destination we all share. No one has ever escaped it, and that is how it should be, because death is very likely the single best invention of life. It’s life’s change agent. It clears out the old to make way for the new.” – Steve Jobs

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Vertrouw op jouw visie

Als je een beetje bekend bent met de geschiedenis van Steve Jobs en Apple, dan weet je dat Steve Jobs niet de makkelijkste persoon was om mee te werken en te leven. Hij was niet snel tevreden en nam soms beslissingen die niemand kon begrijpen. Hij had een bepaalde visie die niet veel mensen konden snappen.

Iedereen heeft een eigen visie op dingen, maar niet iedereen durft die visie te uiten en er op te vertrouwen dat dat ook de juiste visie is.

Durf voor je mening uit te komen en durf je visie ‘achter na te gaan’. Als jij vertrouwt op jouw visie en jouw idee, en daar ook écht achter staat, zul je ten eerste al veel meer plezier hebben in de dingen die je doet, en zeer waarschijnlijk ook succesvoller zijn, omdat je echt achter staat wat je doet.

Schaam je dus niet om keuzes te maken die soms niemand kan begrijpen. Als jij er achter staat, en écht weet wat je doet en dat ook écht wilt. Dan is dat de juiste keuze.

https://www.youtube.com/watch?v=2TOR4p2Jmpk

Het maakt niks uit wat andere van jou denken

Zoals Steve Jobs zegt:

“Your time is limited, so don’t waste your time living other people’s life.” – Steve Jobs

Verspil je tijd niet door aan de eisen van iemand anders te voldoen. Het is jouw leven.

Misschien dat je graag aan de wensen van iemand anders wilt voldoen. Misschien dat je andere mensen tevreden wilt stellen door dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen.

Neem de regie in je eigen handen. Zoals Steve Jobs al zei: je leven is maar kort, verspil het niet door het leven van andere mensen te leven.

Persoonlijk vind ik dit een krachtige quote en levensles.

Wat zijn jouw levenslessen van Steve?

Nu ik mijn levenslessen van Steve Jobs beschreven heb, ben ik erg benieuwd naar wat jouw levenslessen zijn en hoe jij Steve Jobs herinner.

In de reacties hieronder kun je jouw levenslessen en eventuele herinneringen van Steve Jobs kwijt. Ik ben benieuwd!

PS: Mocht je nou meer willen weten over het leven van Steve Jobs? Dan raad ik aan om zijn biografie te lezen, geschreven door Walter Isaacson.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “4 Belangrijke levenslessen van Steve Jobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *