De toekomst van affiliate marketing

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

De huidige maatschappij is flink aan veranderingen onderhevig. Dat zie je bijvoorbeeld aan de Automotive sector, waarbij de focus meer en meer op elektrische auto’s komt te liggen. Ook op het gebied van klimaatbeheersing in huis zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd; je kunt nu bijvoorbeeld op afstand jouw thermostaat bedienen.

Veel van dergelijke veranderingen gaan hand in hand met het internet, met de toepassing van big data en met de toepassing van kunstmatige intelligentie. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar erger gaat worden. Maar, wat gaat daar de invloed van zijn op affiliate marketing? Wat kunnen we verwachten van de nabije toekomst van affiliate marketing? En hoe ziet ons online verdienmodel er over pakweg 10 jaar mogelijk uit?

In dit artikel zoomen wij in op de toekomst van affiliate marketing. We bespreken welke veranderingen wij verwachten, waar je zelf goed rekening mee moet houden en wat het belang is van blijvende optimalisatie. Daarnaast laten wij je in dit artikel ook kennis maken met een unieke vorm van affiliate marketing. Juist over deze vorm van affiliate marketing zijn onze verwachtingen hooggespannen; wij vertellen je hier dan graag ook iets meer over.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

De huidige status van affiliate marketing

Voordat we naar de toekomst gaan kijken, willen we eerst naar het heden kijken. Want, wat is op dit moment nou precies de status van affiliate marketing? Als we naar meerdere factoren kijken, kunnen we stellen dat affiliate marketing momenteel booming business is. 

Wat dit betekent? Dit betekent dat je vrij veel geld met dit online verdienmodel kunt gaan verdienen. De redenen daarvoor zijn veelzijdig, waarbij onder meer het shopgedrag van consumenten opvallend te noemen is. Veel consumenten maken tegenwoordig gebruik van het internet om nieuwe producten te kopen. In tegenstelling tot enkele jaren terug, toen ook nog veel consumenten naar de fysieke winkel toeging. Onder meer door het Covid-19 virus is daar verandering in gekomen; hier kunnen wij (als affiliate marketeer) dus optimaal van gaan profiteren.

Daarnaast zien wij ook dat de affiliate netwerken een gigantische groei door hebben gemaakt. De meest sprekende voorbeelden hiervan zijn zonder twijfel Awin en TradeTracker. Deze twee affiliate netwerken zijn ooit klein begonnen, maar zijn nu internationaal opererend. Ook in ons land hebben deze netwerk een kantoor, aangezien zij ook zien dat affiliate marketing in Nederland zéér populair is.

Ook is het opvallend dat meer en meer bedrijven zich als adverteerder aanmelden. Waarom? Omdat het vrij lastig is om op de klassieke-marketing-manier op te vallen tussen alle concurrentie. Juist door de kracht van de publishers te gebruiken, zijn veel bedrijven in staat om hun verkopen alsnog naar een hoger niveau te tillen.

Al met al kunnen we het volgende concluderen: affiliate marketing is op dit moment heel populair. Maar, blijft die populariteit ook? Blijven veel bedrijven zich aanmelden als adverteerder? En wat verwachten wij dat er gaat veranderen in de komende jaren? Op die vragen geven wij graag in het restant van dit artikel een uitgebreid antwoord!

Gaat er een hoop veranderen?

Als we naar de afgelopen tien jaar kijken, zien we dat er een hoop veranderd is. Meer en meer adverteerders hebben zich aangemeld, terwijl ook meer en meer publishers zich bezig zijn gaan houden met affiliate marketing. Is het de verwachting dat dit in de toekomst zo blijft? Ja, in onze ogen is dat zeker de verwachting.

Wij zijn van mening dat affiliate marketing een rooskleurige toekomst tegemoet ziet. Dit komt puur doordat dit online verdienmodel zich op cruciale punten weet te onderscheiden, waarmee het zich óók in de toekomst gaat onderscheiden. Wij verwachten echter wel dat er enkele dingen gaan veranderen, waarover we je hieronder graag meer vertellen. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Meer delen, minder bezet

Eerder in dit artikel gaven wij al aan dat de Automotive sector flink aan het veranderen is. Dat is niet alleen te zien aan de opkomst van de elektrische auto’s, maar ook aan de manier waarop men gebruikt van een auto maakt.

Tientallen jaren is het ‘normaal’ geweest om een auto te kopen. Die auto werd op de oprit gezet en werd op verschillende momenten gebruikt. Een dergelijke auto staat echter ook vaak en lang stil. Meer en meer mensen zijn er achter gekomen dat dit toch niet is wat ze graag willen hebben.

De focus is dan ook op het delen van auto’s komen te liggen. Op de momenten dat je een auto nodig hebt, kun je via verschillende bedrijven een auto min of meer ‘huren’. Dit betekent dat je een auto nooit onnodig voor de deur hebt staan én dus dat je ook nooit zelf een auto hoeft te kopen.

Waarom wij dit voorbeeld geven? Omdat wij verwachten dat dit in meer branches de nieuwe standaard gaat worden. Wij verwachten dat het in de toekomst meer om het gebruik van dingen gaat dan om het bezit van dingen. 

Wat dit voor affiliate marketing betekent? Nou, dat de focus ook meer en meer op abonnementen kan komen te liggen. Als je gebruik van een deelauto wilt maken, kun je daar een abonnement voor afsluiten. Maar, hoe kan een aanbieder nou zoveel mogelijk mensen op een voordelige manier benaderen? Juist, door affiliate marketing!

Het is onze verwachting dat affiliate marketing op dit vlak dan ook flink gaat veranderen. Het gaat hierbij echter wel alleen om grote uitgaven; bijvoorbeeld een scheerapparaat is wel iets dat gewoon gekocht blijft worden. Bij producten zoals een auto is het echter de verwachting dat de focus meer en meer op tijdelijk gebruik komt te liggen. Voor affiliate marketeers gaat dit ook veel nieuwe mogelijkheden bieden; er boort zich eigenlijk een compleet nieuwe markt aan!

High ticket affiliate marketing

Wil jij in de toekomst succesvol met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het aan te raden om je pijlen ook te richten op high ticket affiliate marketing. Deze vorm van affiliate marketing is in de afgelopen jaren met een flinke opkomst bezig; het is ook de verwachting dat deze opkomst in de komende jaren aan blijft houden.

Wat high ticket affiliate marketing precies is? Nou, dit is eigenlijk het promoten van dure producten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een dure online cursus, een duur abonnement of een duur product. Waarom het interessant is om juist dergelijke producten en diensten aan te bieden? Omdat je het over het algemeen voor dergelijke producten een veel hogere commissie kunt vangen.

Des te meer orders je weet te scoren, des te hoger jouw inkomsten op gaan lopen. Aangezien je soms wel een commissie van 500 euro kunt behalen, is het zeer interessant om hiermee aan de slag te gaan.

Onze verwachting is dat high ticket affiliate marketing in de toekomst alleen maar populairder gaat worden. Meer en meer adverteerders melden zich voor affiliate marketing aan, waarbij ook sommige adverteerders echt dure producten aanbieden. Tegenover een duur product moet uiteraard ook een flinke commissie staan.

Is het onze verwachting dat iedereen zich met high ticket affiliate marketing bezig gaat houden? Nee, dat is niet geval. Als je met dit online verdienmodel aan de slag gaat, moet je namelijk voor de volle 100% naar perfectie gaan streven. Jouw affiliate website moet een luxueuze uitstraling hebben, de website moet perfect werken en je moet ook nog eens de bezoekers zien te overtuigen. Het is echter een stuk lastiger om een bezoeker overtuigen van een product van 1000 euro dan van een product van 15 euro.

Indien je in de toekomst meer en meer geld wilt gaan verdienen, kan het geen kwaad om eens naar high ticket affiliate marketing te kijken. Als je dit op de juiste manier aan weet te vliegen, kun je écht veel geld met dit online verdienmodel gaan verdienen!

Andere manier van affiliate tracking

Recentelijk is TradeTracker met een uniek nieuw meetsysteem op de proppen gekomen. Dit meetsysteem zorgt ervoor dat je in meerdere situaties een commissie gaat ontvangen. Niet alleen als je jouw bezoeker daadwerkelijk een product hebt laten kopen, maar ook als je eerder in het beslissingsstadium een rol hebt gespeeld.

De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar verder uitgebreid gaat worden. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van alleen de order, maar ook van het gehele zoektraject van jouw bezoeker. 

Hoe dit zich precies in de toekomst gaat ontvouwen, is ook voor ons nog een groot raadsel. Wij raden je in ieder geval aan om bij alle grote affiliate netwerken een account aan te maken. De verwachting is sowieso dat meerdere affiliate netwerken met dergelijke nieuwe metingen op de proppen gaan komen. Als je al een account bij het betreffende netwerk hebt, kun je daar direct op in gaan spelen.

Overigens is het goed mogelijk dat de algehele commissie hiervoor wel omlaag gaat in de komende jaren. Aan de andere kant kun je echter wel in meerdere situaties commissie gaan vangen, waardoor er onder aan de streep hoogstwaarschijnlijk weinig gaat veranderen. Toch is dit één van de veranderingen waar wij persoonlijk veel van verwachten.

Constante toestroom van nieuwe adverteerders

In de afgelopen jaren zijn vrij veel adverteerders gestart met affiliate marketing. Zij hebben ingezien dat ze veel resultaten met dit online verdienmodel kunnen bereiken, bovendien kunnen de kosten zeer laag gehouden worden. Juist door de vele mogelijkheden verwachten wij dat meer en meer adverteerders zich met affiliate marketing bezig gaan houden.

Voor ons, als affiliate marketeers, biedt dat onwijs veel mogelijkheden. We gaan namelijk in de toekomst nóg meer mogelijkheden krijgen om nieuwe producten te promoten. Hierdoor kunnen er weer nieuwe niches aangeboord worden, kunnen we nieuwe websites opzetten en kunnen we dus onze inkomsten blijven verhogen.

Ook is het opvallend dat in de afgelopen jaren bijvoorbeeld Bol.com met een eigen affiliate programma op de proppen gekomen is. Wij verwachten dat andere bedrijven dit voorbeeld ook gaan volgen. Coolblue en Wehkamp hebben zich bijvoorbeeld bij Partnerize aangesloten, maar het kan zomaar zijn dat zij in de toekomst ook echt hun eigen programma gaan ontwikkelen.

Ondertussen verwachten we echter ook dat sommige adverteerders stoppen met affiliate marketing. In 2020 hebben we dit bijvoorbeeld bij Ikea gezien. Dit bedrijf heeft een pilot van een halfjaar gedraaid bij Awin, waarna men besloot om de stekker eruit te trekken. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar het is goed mogelijk dat dit met het Covid-19 virus te maken had. Op dergelijke factoren heeft uiteraard niemand invloed; dergelijke factoren kunnen dus ook in de toekomst nog een rol bij affiliate marketing aan spelen.

Optimaliseren is én blijft super belangrijk

Tot slot verwachten wij ook nog dat de concurrentie in de toekomst verder toe gaat nemen. Meer en meer digitale ondernemers zien namelijk de potentie van affiliate marketing in. Veel ondernemers starten daarom met hun eigen affiliate websites, waardoor je met meer en meer concurrentie te maken gaat krijgen.

Hoe je jouw concurrentie voor kunt blijven? Dat doe je eigenlijk alleen maar door 24/7 met de optimalisatie van jouw websites bezig te zijn. Probeer altijd naar het hoogst haalbare te streven, blijf je website technisch perfect houden en blijf ook de best mogelijke content op jouw website plaatsen. Juist door de optimalisatie van jouw website kun je een voorsprong inhouden én blijven houden ten opzichte van jouw concurrentie.

Ook verwachten wij dat content in de toekomst nóg belangrijker gaat worden. Durf daarom te investeren in een goede tekstschrijver en blijf naar perfectie streven. Juist met de beste content kun je jouw concurrentie gaan verslaan.

Conclusie

Gaat er de komende jaren het nodige veranderen in de wereld van affiliate marketing? Ja, zeker. Verwachten wij dat affiliate marketing in de toekomst net zo populair blijft? Ja, wij verwachten zelfs dat affiliate marketing alleen nog maar populairder gaat worden.

Dit lijkt dan ook een prima moment om in te stappen op de trein van affiliate marketing. Als je nú met jouw eigen affiliate websites start, kun je hier in de toekomst absoluut de vruchten van gaan plukken. Als je op dit moment al met affiliate marketing bezig bent, is het ook aan te raden om op te schalen. De digitale wereld ligt in ieder geval aan je voeten!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *