Mijn 7 onmisbare WordPress plugins

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Het WordPress logo met plugins

Af en toe vragen mensen mij welke WordPress plugins ik nou eigenlijk voor mijn website gebruik, en welke zij ook écht moeten gebruiken.

Om deze vraag niet telkens opnieuw te hoeven te beantwoorden, heb ik besloten om deze vraag in een blogartikel te beantwoorden, zodat iedereen het antwoord kan lezen.

Inhoudsopgave

In dit artikel vind je dan ook mijn top 7 favoriete, onmisbare WordPress plugins, welke ik ook zeker aan jou aanraad om te gaan gebruiken.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn WordPress plugins?

Voordat ik mijn favoriete WordPres plugins ga bespreken, zal ik eerst (voor de mensen die niet weten wat dit zijn) uitleggen wat plugins nou eigenlijk zijn.

Een WordPress plugin is als het ware een extra feature (optie) die je aan je WordPress website toevoegt. Hierdoor krijgt je website een extra functionaliteit.

Weet je niet hoe je plugins op je WordPress website moet installeren? Lees dan even dit: Hoe moet je WordPress plugins installeren?

Heb je nog geen WordPress website, maar wil je die wel graag hebben? Lees dan: WordPress website maken.

Let op: de plugins hieronder zijn niet gesorteerd op favoriet of iets dergelijks. Ze zijn allemaal even belangrijk en zijn van mij voor onschatbare waarde.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

WordPress Yoast SEO Plugin

Een plugin die ik maar al te graag gebruik is de WordPress Yoast SEO Plugin. Deze plugin zorgt er voor dat mijn websites goed in Google verschijnen. Zo kan ik zelf een SEO titel en META-omschrijving meegeven.

Daarnaast kan ik met de plugin een focus zoekterm meegeven, en vervolgens zien hoe goed mijn pagina geoptimaliseerd is voor dit zoekwoord.

Een andere toffe toevoeging is dat ik een Facebook en Google+ omschrijving mee kan geven. Zo kan ik dus zelf bepalen hoe de pagina er op social media uit komt te zien.

Helemaal mooi is dat de plugin volledig gratis te gebruiken is! Downloaden doe je hier.

WordPress Anti-Spam plugin

Een hele basic, maar toch erg handige plugin; Anti-spam. De naam van de plugin zegt denk ik al genoeg.

Deze plugin zorgt er namelijk voor dat je WordPress website niet langer gebombardeerd zal worden door vervelende spam-reacties.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin te installeren en activeren, en de plugin doet de rest. Geen vervelende CAPCHA-beveiliging; de plugin filtert gewoon de spam-reacties en je hebt er geen omkijken meer naar!

Ook deze plugin is helemaal gratis te downloaden.

Meer over WordPress en spam lees je hier: Wat kun je doen tegen spam reacties op je WordPress website?

Gravity Forms

Formulieren op je website maken? Dat kan met Gravity Forms.

Met Gravity Forms maak je namelijk in een mum van tijd een volledig formulier. Denk hier bijvoorbeeld aan een enquete of een contactformulier. Je kunt het formulier helemaal zelf samenstellen en de plugin werkt heel eenvoudig.

De plugin is helaas niet gratis, maar kost 39 dollar; wat ook echt een schijntje is als je kijkt naar de mogelijkheden van de plugin. Downloaden kan hier.

Contact Form 7

Wil je gewoon een simpel contact formulier op je website? Zonder poespas of allerlei moeilijke dingen? Dan raad ik je aan om Contact Form 7 te gebruiken!

Met Contact Form 7 kun je namelijk super eenvoudig een contactformulier op je website plaatsen. Het toffe is dat de plugin helemaal gratis is, en ook alvast naar het Nederlands vertaald is.

Gravity Forms en Contact Form 7 kunnen allebei contactformulieren maken. Het verschil is echter dat Gravity Forms meer mogelijkheden heeft en iets geavanceerder is. Contact Form 7 is simpelweg voor contactformulieren op je website.

Het enige wat je dus hoeft te doen is de shortcode van het contactformulier te plaatsen op de pagina waarvan jij wilt dat het contactformulier zichtbaar moet worden.

Je kunt de plugin hier downloaden.

WordPress Related Posts

Gaan bezoekers vaak direct weg nadat ze een artikel op je website hebben gelezen? Gebruik dan de WordPress Related Posts plugin!

Deze plugin plaatst namelijk gerelateerde artikelen aan de onderkant (of bovenkant; het is maar net wat je zelf wilt!) van een artikel.

Hierdoor zal de bezoeker sneller doorklikken en meerdere artikelen op je website lezen.

Ook deze plugin is hier volledig gratis.

WP Smush.it

Veel mensen weten niet dat afbeeldingen op een website de laadtijd enorm kan vergroten. En laat de laadtijd van een website nou net enorm belangrijk zijn voor Google.

Ik raad daarom aan om de plugin WP Smush.it op je WordPress website te gebruiken. Deze plugin verkleint namelijk de bestandsgrootte van afbeeldingen op je website, en zorgt er dus voor dat afbeeldingen minder ruimte op je server in beslag nemen, en dat je website dus sneller zal laden.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin te installeren op je website, en als je in het vervolg afbeeldingen upload, verkleint de plugin ze vanzelf. Je kunt ook alle reeds geuploade afbeeldingen verkleinen, door een ‘Bulk Smush’ te doen.

WP Smush.it is helemaal gratis en is hier te downloaden.

Schema Creator

Deze plugin is iets meer voor de wat ‘geavanceerdere’ ‘webmaster’ onder ons. Laat dit je niet afschrikken, want deze plugin kan van enorme waarde zijn voor je website.

Wat de Schema Creator doet is namelijk erg waardevol. Je kunt met de plugin namelijk microdata in Google doorgeven. Heb je bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam? Dan kun je in de microdata van je website namelijk de locatie van je restaurant zetten.

Zodra iemand die in Amsterdam loopt op zoek is naar een restaurant, dan is de kans groot dat jouw website als eerste in de zoekresultaten van Google naar voren komt.

De Schema Creator plugin staat nog wel in de kinderschoenen, maar je kunt hem hier gratis downloaden.

Nog meer plugins?

Ik raad echt aan om de bovenstaande plugins direct op je website te gaan gebruiken. Je zult er ongetwijfeld enorm veel gemak van hebben.

Ben je op zoek naar nog meer plugins? In de onderstaande artikelen heb ik nog meer favoriete plugins neergezet:

Veel plezier met het gebruiken van de plugins!

Heb je nog vragen, of is iets niet duidelijk? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Overigens wordt een share/like zeer gewaardeerd!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Mijn 7 onmisbare WordPress plugins

  1. Zelf maak ik ook nog gebruik van WP Super Cache, een alom bekende plugin om je WordPress systeem sneller te laten draaien. Vergelijkbaar met W3 Total Cache, maar vanwege haar vele opties te moeilijk om mee te beginnen voor de beginners.

  2. Duplicate post en save and close vind ik ook super handig.

    Ik mis op deze site eigenlijk een html sitemap, dit als aanvulling op de xml sitemap. Uiteraard is er de kennisbank, misschien dient die ter vervanging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *