Maak één grote thuisbasis van je website

Toen ik pas was begonnen met internet marketing, dacht ik dat het handig zou zijn om met allerlei kleine websites te beginnen.

Met iedere website focuste ik me op een ander zoekwoord; de bedoeling was dan ook om met iedere website hoog in Google te staan op één (of iets van vijf) zoekwoorden.

Je kunt je voorstellen dat het enorm veel werk is om iedere website los te onderhouden, en het ook enorm lang duurt voordat iedere website gaat scoren in Google.

Google houdt van één grote website

Toen ik ging kijken naar de koers waar Google naar toe wilde gaan, wist ik dat het verstandig zou zijn om mezelf op één website te richten.

Eén grote ‘authority website’ waarin alles van dat onderwerp behandeld zou worden.

Kijk bijvoorbeeld naar Internet Succes Gids.nl (de website waar je nu op zit); hierin behandel ik ook zoveel mogelijk zaken die met internet marketing te maken hebben.

Door van mijn website één grote thuisbasis van internet marketing te maken, gaat Google mij telkens meer belonen en krijg ik telkens een hogere positie in Google.

Dat merk ik aan alles.

Wanneer ik een artikel op Internet Succes Gids.nl plaats, staat deze vaak dezelfde dag al in de top tien van Google.

Als ik iedere keer een nieuwe website zou moeten maken, zou dit veel langer duren.

Maak één groot spinnenweb van je website

Hoe meer artikelen je website bevat, hoe beter.

Het mooie van het hebben van een authority website, is dat je alle pagina’s aan elkaar kunt linken. Dat noemen we intern linken.

Dit is super waardevol voor Google, en ook voor je bezoekers; zij kunnen dan lekker op je website ‘rondbladeren’ en meer informatie over een bepaalde term zoeken (als je er natuurlijk over geschreven hebt).

Probeer dan ook alle relevante pagina’s met elkaar te linken. Zo maak je dus als het ware een soort Wikipedia van je eigen website!

Begin echt met het opzetten van een grote thuisbasis van je website. Het is – zeker op lange termijn – super waardevol en je zult alle tijd en energie die je er in gestoken hebt, dubbel en dwars terugverdienen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *