Google +1 knop toevoegen op je website? Zo kun je dat eenvoudig doen!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
het logo van google +1

De integratie van social media op je website wordt steeds belangrijker. Ten eerste straalt  het meer autoriteit uit, en ten tweede is het goed voor je positie in Google. Hoe meer fans of volgers hoe hoger het vertrouwen van Google zal zijn.

Sinds de komst van Google’s eigen sociale netwerk, Google Plus, werd ook de zogenaamde +1 Button gelanceerd.

Met deze knop kun je artikel als het ware een ‘+1’ geven; je geeft als het ware aan dat je het een interessant artikel vind geeft het artikel dus een punt.

Dit heeft vervolgens weer als resultaat dat de website die jij beloond hebt, hoger zal komen in de zoekresultaten van je vrienden.

Maar hoe kun je de Google +1 knop integreren op je (WordPress) website?

Google +1 Knop Toevoegen Op Een WordPress Website

Draait jouw website op WordPress? Dan kun je heel eenvoudig een Google +1 knop toevoegen dankzij een handige plugin.

Persoonlijk ben ik erg fan van de ‘zwevende’ social media knoppen naast een artikel. Deze zie je ook op Internet Succes Gids.nl.

Google Plus 1 knop op Internet Succes Gids.nl
Hierboven zie je de Google +1 knop in de ‘zwevende’ box op Internet Succes Gids.nl. Aan de linkerkant van dit artikel zie je deze ook.

Het voordeel van een ‘zwevende’ social media box is dat deze altijd in beeld blijft en dat de bezoeker dus als het ware ‘getriggert’ word om het artikel te delen of een +1 te geven.

Het is dus niet zo dat een bezoeker eerst de hele pagina af moet zoeken om het artikel te kunnen delen.

De plugin die ik hiervoor gebruik is Digg Digg en ik raad ook zeker aan om deze plugin te gebruiken.

In de onderstaande video leg ik uit hoe je deze moet installeren en activeren op je website.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan mijn artikel over WordPress plugins installeren voor een complete handleiding.

Deze plugin bevat namelijk ook de optie om de Google +1 knop toe te voegen. Je hoeft hem in de instellingen aan te vinken, en hij staat al geactiveerd!

Je kunt helemaal zelf bepalen welke social media netwerken je wilt laten zien.

Zo kun je dus heel eenvoudig de Google +1 knop bij je artikelen plaatsen, zonder dat je enige technische kennis nodig hebt.

Een andere manier om een Google +1 knop op je website te plaatsen is met de Social Media Icon Widgets plugin. Hiermee verschijnt de Google +1 knop bij de widgets van je website.

Google +1 knop in de widgets
Hierboven zie je de Google +1 knop in de widgets van Internet Succes Gids.nl. Aan de rechterkant van de website zie je deze knop staan.

Als je er bijvoorbeeld voor gekozen hebt om de zwevende social media box alleen bij je artikelen te laten verschijnen, kunnen bezoekers dankzij de Social Media Icon Widget ook je website een +1 geven op andere pagina’s van je website. Zoals bijvoorbeeld je homepage.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Google +1 Knop Toevoegen Zonder WordPress

Draait jouw website niet op WordPress? Dan kun je een Google +1 knop toevoegen op een andere manier.

Dit zal ik even in stappen aan je uitleggen.

  1. Ga naar de Google pagina om een +1 knop te maken. Hier kun je precies bepalen hoe groot jouw de knop moet zijn.
  2. Je krijgt nu een code die je op je website kunt plaatsen
  3. Klaar

Ook als je geen WordPress website hebt is het dus heel makkelijk om een Google +1 knop toe te voegen op je website.

Je moet dus eerst bepalen hoe je de knop er uit wilt laten zien, vervolgens krijg je jouw speciale code en die kun je op je website plaatsen.

Lees meer informatie over hoe je social media succesvol kunt integreren op je WordPress website.

Heb jij de Google +1 knop al geïntegreerd op je website? Of heb je nog vragen over dit onderwerp? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *