Autoriteit opbouwen, reacties op je blog én meer exposure krijgen? Hangout on Air!

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Het logo van Google Hangout on Air
Eigenlijk verbaas ik mezelf hierover hoe weinig mensen deze ’techniek’ toepassen.

Het is een super simpele techniek, die heel weinig tijd en moeite kost, en de resultaten zijn simpelweg verbazingwekkend!

Het organiseren van een Vraag en Antwoord Hangout on Air is dan ook een super effectieve manier om een autoriteit status op te bouwen, meer reacties op je blog te krijgen en hoger in Google te komen.

In dit artikel (+ video) vertel ik je hoe je deze techniek werkt en kunt toepassen, en wat je er allemaal uit kunt halen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Bekijk eerst even deze video!


Je ziet dus dat het organiseren van een live Vraag en Antwoord webinar een win-win situatie is.

Jij bouwt aan je autoriteit, krijgt reacties op je blog (wat weer goed is voor je positie in Google) en je krijgt meer exposure naar je blog.

Hoe werkt het opzetten van een Google Hangout on Air?

Het opzetten van een Google Hangout on Air op je website is heel simpel, maar je hebt er wel een Google Plus profiel voor nodig (wie heeft dit tegenwoordig nog niet 😉 ?).

Wanneer je een Google Plus profiel hebt, klik je in Google Plus linksboven op Startpagina en ga je vervolgens naar Hangouts.

Op deze pagina zie je een aantal Hangouts die nu live bezig zijn, en kun je ook je eigen Hangout on Air maken. Dit doe je simpelweg door op “Start een Hangout on Air” te klikken.

Vervolgens geef je de Hangout on Air een naam mee, stel je de datum in wanneer je de Hangout wilt starten, en nodig je je vrienden uit.

Hoe krijg je de Hangout on Air op je website?

Nu is het belangrijk om de Hangout on Air op je website te krijgen (je wilt natuurlijk dat mensen reacties gaan plaatsen op jouw website, en dat mensen hierop gaan rondkijken).

Wat je hiervoor kunt doen is op je website een nieuw Bericht aanmaken, waarop je het webinar aankondigt. Je geeft aan dat op die en die datum het live webinar zal plaatsvinden, op DEZE pagina.

Je kunt hiervoor mensen aanraden om deze pagina (die je dus aan het typen bent) in hun favorieten op te slaan, en het webinar – met link – in hun agenda te zetten.

Spoor mensen aan om nu alvast reacties achter te laten

Ook kun je alvast aangeven dat mensen NU al hun vragen kunnen stellen in de reacties onder je bericht; onder het principe van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Vragen die als eerste gesteld worden, worden als eerste beantwoord.

Wanneer het tijdstip van het live webinar aanbreekt, ga je naar je Hangout on Air toe (in Google Plus), en pak je de YouTube URL rechtsonder. Deze URL plak je in het bericht wat je al geplaatst had, sla het bericht op en voilá!

Vergeet niet om in de Hangout op “Live gaan” te klikken. Wanneer je dat gedaan hebt, ben je echt “in the air”.

In het begin zal dit even eng zijn, maar je zult zien dat je er telkens meer plezier in gaat krijgen.

Bekijk de opnames van mijn vorige Vraag en Antwoord Hangouts on Air:

Succes en have fun!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Autoriteit opbouwen, reacties op je blog én meer exposure krijgen? Hangout on Air!

 1. He Jacko, goed om te zien dat je er weer bent. Ik hoop dat je hebt genoten in ST. Je had gezien het huidige weer in Nederland er misschien nog een paar dagen aan vast kunnen plakken.

  Hangouts worden inderdaad nog te weinig gebruikt in de Nederlandse markt. Ik heb behoorlijk wat Hangouts on air gevolgd in Amerika en daar is het wat meer ingeburgerd.

  De volgende links Google plus profiel en Hoger in google verwijzen naar een pagina die niet bestaat. Slim van je dat je daar ook een opt in pagina hebt verzameld;).

  groet,

  Q

  1. Hoi Quincy,

   Thanks voor je reactie!

   Yes, Google Hangouts worden in Nederland inderdaad veel minder gebruikt dan in Amerika; genoeg kansen dus!

   De linkjes heb ik aangepast, was ‘https://’ vergeten ;-).

   Succes!

 2. Hey, Jacko,
  Lang geleden dat wij nog contact gehad hebben (ik heb een heel moeilijke periode met zware familiale problemen achter de rug)
  Maar toch even dit, het is weer fantastisch welke nuttige informatie dat ge hier weer geeft.
  Ik heb dan ook, net zoals met vorige nuttig info, alle opgeslagen op mijn PC
  Het is voor mij teveel om alles ineens toe te passen, maar ik zal wel alle dagen een stukje doornemen én toepassen.
  Ik ben bezig met een totaal nieuw project en ben nog volop bezig om een nieuwe site te maken. https://theoherbotsmitate.wordpress.com/ Ik kan natuurlijk nog bijlange niet wat jij kunt, maar in vergelijking met wat ik een jaar geleden kon, ben ik toch fier met wat ik ondertussen heb bijgeleerd.
  Bedankt voor alles
  Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *