Autoriteit opbouwen, reacties op je blog én meer exposure krijgen? Hangout on Air!

Het logo van Google Hangout on AirEigenlijk verbaas ik mezelf hierover hoe weinig mensen deze ‘techniek’ toepassen.

Het is een super simpele techniek, die heel weinig tijd en moeite kost, en de resultaten zijn simpelweg verbazingwekkend!

Het organiseren van een Vraag en Antwoord Hangout on Air is dan ook een super effectieve manier om een autoriteit status op te bouwen, meer reacties op je blog te krijgen en hoger in Google te komen.

In dit artikel (+ video) vertel ik je hoe je deze techniek werkt en kunt toepassen, en wat je er allemaal uit kunt halen.

Bekijk eerst even deze video!


Je ziet dus dat het organiseren van een live Vraag en Antwoord webinar een win-win situatie is.

Jij bouwt aan je autoriteit, krijgt reacties op je blog (wat weer goed is voor je positie in Google) en je krijgt meer exposure naar je blog.

Hoe werkt het opzetten van een Google Hangout on Air?

Het opzetten van een Google Hangout on Air op je website is heel simpel, maar je hebt er wel een Google Plus profiel voor nodig (wie heeft dit tegenwoordig nog niet 😉 ?).

Wanneer je een Google Plus profiel hebt, klik je in Google Plus linksboven op Startpagina en ga je vervolgens naar Hangouts.

Op deze pagina zie je een aantal Hangouts die nu live bezig zijn, en kun je ook je eigen Hangout on Air maken. Dit doe je simpelweg door op “Start een Hangout on Air” te klikken.

Vervolgens geef je de Hangout on Air een naam mee, stel je de datum in wanneer je de Hangout wilt starten, en nodig je je vrienden uit.

Hoe krijg je de Hangout on Air op je website?

Nu is het belangrijk om de Hangout on Air op je website te krijgen (je wilt natuurlijk dat mensen reacties gaan plaatsen op jouw website, en dat mensen hierop gaan rondkijken).

Wat je hiervoor kunt doen is op je website een nieuw Bericht aanmaken, waarop je het webinar aankondigt. Je geeft aan dat op die en die datum het live webinar zal plaatsvinden, op DEZE pagina.

Je kunt hiervoor mensen aanraden om deze pagina (die je dus aan het typen bent) in hun favorieten op te slaan, en het webinar – met link – in hun agenda te zetten.

Spoor mensen aan om nu alvast reacties achter te laten

Ook kun je alvast aangeven dat mensen NU al hun vragen kunnen stellen in de reacties onder je bericht; onder het principe van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Vragen die als eerste gesteld worden, worden als eerste beantwoord.

Wanneer het tijdstip van het live webinar aanbreekt, ga je naar je Hangout on Air toe (in Google Plus), en pak je de YouTube URL rechtsonder. Deze URL plak je in het bericht wat je al geplaatst had, sla het bericht op en voilá!

Vergeet niet om in de Hangout op “Live gaan” te klikken. Wanneer je dat gedaan hebt, ben je echt “in the air”.

In het begin zal dit even eng zijn, maar je zult zien dat je er telkens meer plezier in gaat krijgen.

Bekijk de opnames van mijn vorige Vraag en Antwoord Hangouts on Air:

Succes en have fun!

3 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar

Laat een reactie achter