Hoe kun je YouTube filmpjes in WordPress invoegen?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
YouTube en WordPress logo

Als jij een website hebt is het zeker aan te raden om af en toe filmpjes op YouTube te plaatsen, en deze in te voegen op jouw website.

Google vindt het namelijk erg fijn als jij filmpjes van YouTube op jouw website plaats, en zal jouw website dan ook hoger beoordelen.

Daarnaast vinden bezoekers het ook fijn om video’s te kijken. Video neemt namelijk steeds meer een belangrijke rol in op het internet, en het is zeker aan te raden om daar op in te springen.

Hoe kun je YouTube filmpjes invoegen op jouw WordPress website?

Als jouw website op WordPress draait, kun je heel eenvoudig en snel YouTube filmpjes invoegen op jouw website.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de URL van het filmpje wat je wilt invoegen, in het blog bericht of de pagina te plaatsen. WordPress zal dan automatisch het filmpje ‘embedden’ op jouw website, zodat de bezoeker het filmpje kan afspelen.

De URL van een YouTube filmpje is het adres wat je in de browser ziet. Hieronder zie je daar een screenshot van.

de URL van een YouTube filmpje
Hier zie je de URL van een YouTube filmpje. Kopieer deze gehele link naar jouw WordPress website.

Wat je dus simpelweg moet doen is de URL van het filmpje wat je wilt invoegen, kopiëren in jouw WordPress blog bericht of pagina. Wanneer je dat doet, zal WordPress het filmpje automatisch speelbaar maken.

Je hoeft hier dus voor de rest niks voor te doen.

Het invoegen van een YouTube filmpje op jouw WordPress site is dus helemaal niet moeilijk en zo gedaan. Je hoeft er geen speciale plugin voor te downloaden; alles gaat gewoon volledig automatisch!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ik doe het je even voor

In de onderstaande video laat ik je stap voor stap zien hoe je een YouTube video op je WordPress video kunt plaatsen.

Door regelmatig YouTube filmpjes te plaatsen zal Google jouw website hoger beoordelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de filmpjes relevant zijn aan het onderwerp van jouw website.

Ik raad je dan ook aan om zelf een YouTube kanaal te beginnen, en zelf regelmatig filmpjes te plaatsen, en deze in te voegen op jouw website. Zo scoor je zowel op YouTube, als op jouw eigen website!

Lees meer over YouTube inzetten als marketing instrument.

Gebruik jij al YouTube filmpjes op jouw website? En wat zijn jouw ervaringen? Of heb je nog problemen met het invoegen van filmpjes op jouw website? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Hoe kun je YouTube filmpjes in WordPress invoegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *