Writers block? Dit is wat je er vandaag nog aan kunt doen:

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Heb je last van een writers block? Dat is niet alleen enorm vervelend op werkgebied, je gaat er ook persoonlijk een stuk minder fijn van in je vel zitten.

Hoe lang je ook nadenkt, wat je ook probeert; je zult zien dat je gewoon totaal geen inspiratie hebt om wat op papier te zetten, en dat vreet je op.

Er is niks zo vervelend als een writers block, zeker niet als je je geld met het schrijven van teksten verdiend.

In dit artikel zal ik je tips en tricks geven die je vandaag nog kunt toepassen om over je writers block heen te komen.

Wat is een writers block?

Voor de mensen die niet weten wat een writers block precies is, zal ik eerst uitleggen wat dit nou eigenlijk is.

Een writers block is in principe dat je totaal niet weet waarover je moet schrijven. En mocht je toch weten waarover je kunt schrijven, dat je totaal geen inspiratie hebt om te beginnen met schrijven; je weet niet hoe je moet beginnen.

Alles wat je uit weet te typen, komt niet lekker over en het lukt je gewoon niet om een fatsoenlijke tekst er uit te krijgen.

Doordat je teveel gaat focussen op het ‘moeten schrijven’, ga je jezelf irriteren en lukt het al helemaal niet.

Pasgeleden heb ik nog een artikel geschreven om je op weg te helpen als je niet weet waarover je moet bloggen. Lees dit artikel hier: Weet je niet waarover je moet bloggen? 3 Handige tips!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat kun je doen tegen een writers block?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om van je writers block af te komen. Deze zal ik hieronder puntsgewijs bespreken.

  • Ga eens op pad! Ga het huis uit, ga de natuur in en geniet van het moment. Door jezelf niet te focussen op op je writers block en er op uit te gaan, zul je inspiratie opdoen en zullen je gedachten volstromen met creatieve ideeën!
  • Doe opnieuw (of meer) onderzoek naar hetgeen waarover je wilt schrijven. Door je meer in de materie te verdiepen, zul je meer inspiratie krijgen om er over te schrijven. En wie weet kun je vanuit een andere invalshoek gaan schrijven :)!
  • Ga iets creatiefs doen! Ga bijvoorbeeld muziek maken, schilderen of programmeren (wat jij het leukste vind)!
  • Begin ergens middenin het artikel.
  • Lees je reeds geschreven tekst eens na. Hierdoor kom je weer ’terug’ in het verhaal, en doe je wellicht weer inspiratie op om verder te schrijven

Voor mij helpt het enorm goed om gewoon mijn computer af te sluiten en er op uit te gaan. Hierdoor kan ik mijn hoofd even helemaal ‘leegmaken’ en nieuwe inspiratie opdoen.

Gek genoeg krijg je vaak uit het niets – terwijl je er helemaal niet aan denkt – een goede ingeving, en krijg je terwijl je er alleen maar aan denkt, niks binnen.

Hopelijk kun je hier wat mee, en ben je vandaag nog van je writers block af :)!

Succes!

Kijk op de Kennisbank pagina van Copywriting. Hierin vind je nog meer tips voor het schrijven van goede teksten.

Heb je nog vragen of wil je jouw ervaringen delen? Laat het dan even weten in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *