WordPress widgets vastzetten? Zo vallen ze goed op!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Afgelopen week wilde ik voor één van mijn websites bepaalde widgets vast in beeld laten zetten.

Dit houdt dus in dat wanneer de bezoeker naar onder scrollt, dat dan sommige widgets mee scrollen, en dus ‘altijd’ in beeld blijven.

Dat is super handig voor als je iets goed in de schijnwerpers wilt zetten; waar je dus echt goed de focus op wilt zetten.

Na wat gezocht te hebben op Google, kwam ik de ideale oplossing (lees: plugin) hiervoor tegen, maar kwam ik er ook achter dat Nederlandse sites hier eigenlijk nog niks over geschreven hebben.

Daarom heb ik besloten deze informatie met je te delen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom WordPress widgets vastzetten?

Voordat ik ga uitleggen hoe je WordPress widgets kunt vastzetten, wil ik eerst even vertellen waarom dit handig zou kunnen zijn.

Ik heb het in de inleiding al ietwat uitgelegd, maar wil er toch nog iets uitgebreider op terug komen ;).

Ik ben altijd van mening dat het goed duidelijk moet zijn wat het doel van je website is. Je website moet overzichtelijk, en vooral goed ingedeeld zijn.

Veel mensen maken van hun website een complete chaos, en doen alles door elkaar heen. Ze gebruiken veel te veel menu-knoppen, en hebben ontelbaar veel WordPress widgets.

Dat moet je zien te vermijden.

Als jij een hele belangrijke widget op je website hebt, dan is het belangrijk dat deze goed in beeld is (en ook blijft). Denk bijvoorbeeld aan een opt-in formulier.

Mensen zullen snel geneigd zijn om op je website naar onder te scrollen, en dus gaan de meeste widgets aan het oog van de bezoeker voorbij.

Door WordPress widgets vast te zetten, kun je er voor zorgen dat deze altijd in beeld blijven.

Let er natuurlijk wel op dat je dit niet op een storende manier doet, en dat je dit alleen doet moet de belangrijkste widget(s). Ik zelf zou altijd maximaal 1 of 2 widgets vastzetten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kun je WordPress widgets vastzetten?

Het vastzetten van WordPress widgets is eigenlijk enorm makkelijk (ik stond er zelf ook van te kijken hoe simpel dit ging!).

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de plugin Q2W3 Fixed Widget downloaden en installeren op jouw WordPress website.

Weet je niet hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan deze handleiding: WordPress plugins installeren.

Wanneer je de plugin geactiveerd hebt, ga je simpelweg naar je widgets toe, en vink je ‘Fixed widget’ aan bij de widget die je vast wil zetten.

Klik op 'Fixed' Widget en je widget zal worden vastgezet.

Klik vervolgens op ‘Opslaan’ en klaar is Kees.

Zo simpel is het :)!

Je widget zal nu vastgezet worden en mee naar onder scrollen.

Heb je nog vragen, of lukt het niet? Laat het even weten in de comments hieronder.

Een like/share van dit artikel zou ik overigens erg waarderen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *