WordPress updaten? Zo kun je dat snel en eenvoudig doen!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Een afbeelding en logo van WordPress updaten

Als je een WordPress website hebt dan is het belangrijk om deze ‘up to date’ te houden. WordPress updaten is gelukkig helemaal niet moeilijk en kun je al in een paar stappen doen.

Je hoeft er totaal geen technische kennis voor te hebben en het is eigenlijk een kleine moeite.

In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe je heel eenvoudig WordPress kunt updaten en waarom het belangrijk is om dat te doen.

Waarom WordPress updaten en waar moet je op letten?

Veel mensen laten vaak de updates voor wat het is, en nemen nooit de tijd (of hebben geen zin) om WordPress te updaten. Dat is jammer, want ik raad je echt aan om dat wél te doen.

Met elke nieuwe WordPress update zijn er weer wel een aantal (beveiliging) fouten verholpen en/of zijn er nieuwe handige functies toegevoegd.

Voordat je begint met updaten moet je eerst met bepaalde dingen rekening houden.

Als je de website niet zelf hebt gemaakt en niet heel veel technische kennis hebt, dan is het verstandig om even met de persoon die de website heeft gemaakt te overleggen of het wel verstandig is om te updaten.

Het kan namelijk zo zijn dat de ontwikkelaar van de website de code van het WordPress systeem heeft aangepast, en dat deze door de update niet meer actief zullen zijn.

Daardoor kunnen bijvoorbeeld plugins of bepaalde functies niet meer werken.

Daarnaast is het verstandig om te updaten op een tijd waarop het niet druk is op je website. Kijk in Google Analytics naar welk tijdstip je website de minste bezoekers trekt en update rond die tijd.

Je website zal namelijk even offline zijn tijdens het updaten.

Als laatste is het belangrijk om voor het updaten nog even een back-up van je WordPress website te maken. Mocht er dan dan iets fout gaan, dan heb je altijd nog een back-up ;).

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe moet je WordPress updaten?

WordPress updaten is heel simpel en zo gedaan.

Als er een nieuwe update beschikbaar is, dan verschijnt er in het beheerders gedeelte een melding:

melding van wordpress update

Klik op ‘Nu bijwerken’.

Vervolgens kom je in een nieuwe pagina waar je een aantal opties krijgt:

de opties die je krijgt als je WordPress wilt updaten

De makkelijkste manier om WordPress te updaten is om op ‘Nu bijwerken’ te klikken.

Als je daar op klikt gaat namelijk alles vanzelf en hoef je zelf niks meer te doen.

De update zal zo’n kleine 5 minuten duren en als de installatie geslaagd is kom je in een nieuw scherm waarin de nieuwe functies vermeld staan.

WordPress updaten is zoals je ziet eigenlijk heel erg makkelijk en je hoeft er zelf totaal geen technische kennis voor te hebben.

Het enige wat je hoeft te doen is op ‘Nu bijwerken’ klikken, en de rest gaat automatisch!

Wat zijn jouw ervaringen met WordPress updaten? Of loop je tegen problemen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *