Wat is de Mobilegeddon? En is jouw site er al klaar voor?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
mobilegeddon

De kans is groot dat je de laatste tijd de term ‘Mobilegeddon’ een paar keer voorbij hebt zien (of horen) komen.

Wellicht dat je de term een paar keer op een website – of social media – hebt zien staan, maar dat je er verder niks mee hebt gedaan.

Toch is het belangrijk dat je jezelf even verdiept in deze ‘Mobilegeddon’, want wanneer jij een website hebt hebt, gaat dit jou zeker aan!

Wat is de ‘Mobilegeddon’?

Zoals ik eerder al op Internet Succes Gids.nl heb verteld, vind Google het enorm belangrijk dat websites geschikt zijn voor mobiel gebruik.

Tegenwoordig worden er namelijk enorm veel mobiele zoekopdrachten in Google gedaan, en Google wil natuurlijk het meest beste resultaat voorschotelen.

Stel je eens voor dat je op je mobiele telefoon in Google aan het zoeken bent, en je vervolgens op een website komt die totaal niet mobiel vriendelijk is.

Je bent dan constant aan het verkleinen/vergroten, maar dat schiet natuurlijk niet op.

Om die reden heeft Google besloten dat het vanaf 21 april 2015 websites die geschikt zijn voor mobiel gebruik gaat belonen door deze websites hoger in Google te zetten.

Wil jij dus geen bezoekers mislopen? Dan is het van groot belang dat je website ‘mobile ready’ is.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Is jouw website geschikt voor mobiel?

Google heeft een tool ontwikkeld waarmee je zelf kunt checken of jouw website door de ‘Mobilegeddon’ heen komt.

Ga via deze link naar de tool toe, en test jouw website.

Wanneer je de melding krijgt dat jouw website geschikt is voor mobiel gebruik, hoef je hier verder niks aan te doen.

Echter, wanneer je website niet door de ‘keuring’ heen komt, heb je werk aan de winkel.

Je moet er dan voor 21 april 2015 voor zorgen dat jouw website geschikt is voor mobiel gebruik.

Wanneer je een WordPress website hebt, kun je simpelweg een responsive thema downloaden en installeren.

Je vind deze (betaalde) thema’s op ThemeForest, of (gratis) in het beheerders gedeelte van je website > Weergave > Thema’s en zo een nieuw thema installeren.

Let er goed op dat het thema responsive is. Dit houdt namelijk in dat je website zich aanpast naar elk type apparaat waarop de website wordt bezocht.

Heb je geen WordPress website? Dan raad ik aan om met je webmaster te bespreken wat je kunt doen om je website responsive te maken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Laat dit niet wachten

Het is belangrijk dat je de ‘Mobilegeddon’ echt serieus neemt.

Je gaat namelijk écht bezoekers verliezen wanneer jouw website niet geschikt is voor mobiele gebruikers, en dat is natuurlijk zonde.

Check of jouw website door de ‘Mobilegeddon’ heen komt; is dat niet zo, zorg er dan voor dat je website dat snel wél doet!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *