Waarom er niet zoiets is als een 100% Passief Inkomen, maar wel iets wat ENORM in de buurt komt!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
geld munten die meer worden

Veel mensen dromen over een passief inkomen.

Het lijkt hun heerlijk. Niks doen, en toch (bakken met) geld verdienen – het internet staat vol met dit soort verhalen, en ik doe daar natuurlijk ook een beetje aan mee ;-).

Maar is dit mogelijk? Is er iets als een 100% passief inkomen? Is het mogelijk om met helemaal niks doen geld te verdienen? Mijn mailbox staat vol met dit soort vragen.

Antwoord: ja, en nee.

Laat me je er iets meer over vertellen.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is een passief inkomen?

Voordat ik je kan vertellen of een passief inkomen wel mogelijk is, is het belangrijk om te begrijpen wat een passief inkomen precies is.

De term ‘passief inkomen’ heeft geen eigen Wikipedia pagina, en staat ook niet in het woordenboek, dus een ‘officiële’ beschrijving is er niet. Het beste is de term ‘passief inkomen’ om te zetten naar geld te verdienen zonder er voor te hoeven werken.

Een passief inkomen zou dus een inkomen zijn, wat je zou verdienen zonder er wat te hoeven doen.

Klinkt als te mooi om waar te zijn, toch?

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Actie = reactie

Ik begrijp dat je wat sceptisch bent.

Geld verdienen zonder er wat voor te hoeven doen, klinkt ook als een sprookje en is ook niet 100% mogelijk.

Er bestaat namelijk – in mijn ogen – niet iets als een 100% passief inkomen. Een inkomen waar je nooit wat voor hebt hoeven doen. Ook als je de loterij gewonnen zou hebben, zou je nog het kaartje gekocht moeten hebben. Er moet altijd een actie aan vooraf zijn gegaan.

Een 100% passief inkomen is er dan ook – naar mijn idee – niet.

Tóch is er iets wat er enorm van in de buurt komt. Dit is ook een passief inkomen, maar niet zo passief als dat je graag zou willen. Je moet er wat voor doen – zoals altijd.

Er kan niet iets gebeuren zonder dat er iets aan vooraf is gegaan.

Passief inkomen is geen sprookje

Ik hou me bezig met het creëren van een vrijwel passief inkomen op twee manieren, namelijk:

 1. Beleggen, investeren
 2. Internet/affiliate marketing

Hieronder zal ik je vertellen hoe ik met deze ‘methoden’ een inkomen verdien zonder dat ik daar al te veel voor hoeft te doen, en hoe mijn inkomen hiermee blijft groeien.

Passief inkomen met beleggen en investeren

Dit is de methode waar je op papier het minste voor hoeft te doen.

Je belegt ergens geld in, en naar verloop van tijd zou het meer waard moeten zijn. Je neemt het op naar je bankrekening, en klaar.

In principe is dit in vier stappen gedaan, namelijk een koop (of short) optie inzetten, wachten, je positie sluiten en je geld opnemen.

Er komt echter nog wat meer bij kijken. Het is namelijk niet verstandig om zomaar ergens je geld op in te zetten. Je moet eerst kijken en voor jezelf bepalen waarin je gaat beleggen.

Succesvolle beleggers en investeerders bestuderen eerst een half jaar (of langer) de koers, voordat ze bepalen óf en wanneer ze instappen. Ze kennen de koers uit hun hoofd, en weten zo wat een goed koopmoment is.

Echter, wanneer je dus gekocht hebt, is het een kwestie van je geld te laten staan en zie je je geld vanzelf meer (of minder) waard worden. Daar hoef je verder niks voor te doen. Zeker als je dan nog aandelen kiest die dividend uitdelen, dan krijg je elk kwartaal dividend uitbetaald, wat je kunt zien als een vorm van rente, waar je ook verder niks voor hoeft te doen.

Stel, je had in 2011 voor Apple aandelen gekocht. Wanneer je nu, zes jaar later naar de waarde van je aandelen zou kijken, zou deze flink gestegen zijn – zonder dat je daar zelf wat voor had hoeven te doen.

Passief inkomen met internet- en affiliate marketing

Mijn ‘hoofd passief inkomen’ vergaar ik met internet- en affiliate marketing. Dat is ook de ‘methode’ waarmee ik bekend sta.

Ik zal je in grote lijnen vertellen hoe ik middels affiliate marketing een 99% passief inkomen kan verdienen.

Affiliate marketing is dat je andermans producten promoot in ruil voor commissie.

Je hoeft dus zelf geen producten te hebben, en ook zelf geen producten op de post te doen. Als je meer wilt lezen over de werking van affiliate marketing, en wat affiliate marketing is, raad ik je aan om mijn uitgelichte pagina over affiliate marketing te lezen.

Dit is hoe ik affiliate marketing in zet om passief inkomen te verdienen:

 1. Ik kies welk product ik wil gaan promoten
 2. Hier registreer ik een domeinnaam voor
 3. Vervolgens installeer ik WordPress en zorg ik dat de basis van de website goed staat
 4. Ik onderzoek op welke zoektermen de doelgroep zoekt
 5. Deze zoektermen zet ik door naar mijn tekstschrijvers welke een tekst gaan schrijven over dit onderwerp
 6. Één keer per week publiceer ik een (ontvangen) tekst op de website
 7. Ik wacht totdat de website gaat groeien en telkens hoger in Google gaat komen
 8. Binnen 1-2 maanden verdien ik de eerste commissie

Het meest ’tijdrovende’ is het opzetten van de website.

Hierna hoef ik er eigenlijk niks meer aan te doen, behalve relevante zoektermen vinden en deze naar de tekstschrijvers doorsturen. Hierna ontvang ik een kant en klare tekst en zet ik deze online.

Bij elkaar ben ik per site ongeveer een kwartier per week bezig.

Om je een beeld van het inkomen te geven: in februari heb ik een website opgezet met deze ‘methode’ en nu, in september, doe ik hier 1000,- euro per maand mee. Alles bij elkaar steek ik per maand er een uurtje qua tijd in.

Nu is 1000,- euro per maand niet veel, maar besef dat dit per website is. Stel je voor dat je tien van dit soort sites zou hebben.

Conclusie: uurtje factuurtje werken is overbodig

Een 100% passief inkomen is er dus niet. Je zult altijd een actie vooraf moeten doen, en je zult altijd moeten opletten en geld moeten onderhouden.

Echter, er is wel iets wat enorm op een passief inkomen lijkt, en waarmee je met relatief weinig tijd en moeite, veel geld kunt verdienen.

Door te gaan investeren, beleggen en aan de slag te gaan met internet- en affiliate marketing, heb ik een mooie vorm van een passief inkomen opgebouwd, en ben ik er van overtuigd dat dit iets is wat iedereen kan gaan doen. Je hebt geen diploma’s nodig, en je kunt gelijk van start.

Het is echter wel belangrijk om je goed in te lezen, en altijd lange termijn te denken. Je gaat ongetwijfeld fouten maken, en je zult ongetwijfeld op je bek gaan.

De kunst is om weer te leren op te staan, en door te gaan.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

3 reacties op “Waarom er niet zoiets is als een 100% Passief Inkomen, maar wel iets wat ENORM in de buurt komt!

 1. He Jacko,

  Zoals gewoonlijk een waardevol artikel. Wat mij opvalt is dat ik je in meerder artikelen heb horen zeggen dat je per week 1 artikel publiceert.

  Ik ben wel benieuwd waarom je 1 keer per week een artikel plaatst en bijvoorbeeld niet 2 a 3 keer per week?

  Groet,

  Quincy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *