10 Redenen om je vaste baan op te zeggen en voor jezelf te gaan

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Denk je er aan om je vaste baan op te zeggen, maar zoek je nog naar redenen om dit écht te gaan doen en door te gaan zetten? Ik ben al jaren ondernemer, maar heb zeker nog wel een jaartje in loondienst gewerkt.

Puur om te zien hoe het is, en om het mee te maken. Ik ben ook mega blij dat ik dit heb kunnen doen, want hierdoor weet ik dat ik NOOIT meer terug in loondienst wil.

In dit artikel geef ik je dan ook tien redenen om je baan op te zeggen en om voor jezelf te gaan beginnen.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

#1: Eindelijk niet meer in de file!

Hoeveel werknemers beginnen hun dag elke dag met in de file staan?


Ze staan s’ochtends op, douchen, kleden zich aan, eten en gaan vervolgens in de auto naar hun werk, om minimaal een kwartier in de file te staan en zich dus kapot te ergeren.

Ik zou er niet aan moeten denken om dit elke werkdag mee te moeten maken. Daarom ben ik ook internet ondernemer geworden en kan ik elke dag lekker op de fiets naar mijn kantoor, of werk ik gewoon lekker vanuit huis om thuis geld te verdienen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

#2: Eigen tijden indelen is heerlijk

Geloof me als ik zeg dat er niet veel beter is dan het indelen van je eigen werktijden.


Ben je een echt ochtendpersoon? Dan sta je toch lekker extra vroeg op en werk je al vanaf 05:00 uur? Of als je een avondpersoon bent om lekker in de avond meer uren te maken.

Wat nog beter is dat je nooit vrij hoeft te vragen. Jij bepaald wanneer je werkt, en als je tussen de middag even wilt gaan sporten of naar de tandarts moet, dan bepaal je dat gewoon zelf – en hoef je dus geen vrij te vragen voor een baas – en dus ook weer vrije dagen opnemen. Vreselijk.

#3: Je bepaald je eigen inkomen

Als ondernemer bepaal je als het ware je eigen inkomen.


Je bepaald zelf hoeveel je verdient. Je zit niet elke maand vast aan een maximum – ook al werk je de ene maand veel meer, en lever je de ene maand veel meer op.

inkomen januari internet

Ben je ondernemer dan heb je zelf in de hand hoeveel je verdient. Dat kan natuurlijk ook nadelig zijn, want in het begin zul je nog niet zo mega veel verdienen, maar als je het een beetje goed aanpakt, is de sky the limit.

#4: Je kan op vakantie wanneer jij dat wil

Enorm belangrijk voor mij: op vakantie gaan wanneer ik wil, zonder er vrij voor te hoeven vragen.


Als ondernemer heb je niet zoiets als vakantiedagen, of vrije dagen. Dat bepaal je zelf.

Wil ik op vakantie, dan kan ik gewoon op vakantie als ik dat wil. Ik zit nergens aan vast en kan in principe voor morgen een vliegticket boeken. Dat is de vrijheid die komt je krijgt als je internet ondernemer bent.

#5: Geen vervelende collega’s meer

Ik weet nog dat toen ik voor een baas werkte, ik één mega vervelende collega had, die deed alsof hij alles beter wist.


Ik irriteerde me hier elke dag enorm aan en deze collega was voor mij dan ook één van de redenen om mezelf voor te nemen om nooit meer voor een baas te werken.

Je collega’s kies je namelijk niet zelf als je voor een baas werkt.

Werk je voor jezelf, dan bepaal je zelf welke mensen je in dienst neemt, en met welke mensen je business doet.

#6: Je leert veel meer als je voor jezelf werkt

Zo is het bij mij in ieder geval.


Toen ik voor een baas werkte, had ik super weinig uitdaging en was elke dag een beetje hetzelfde.

In mijn ondernemersjaren heb ik zo enorm veel kennis opgedaan – ik weet zeker dat ik die kennis voor een baas nooit had opgedaan. De reden hiervoor is dat je simpelweg wel MOET. Doe je het niet, dan doen je concurrenten het wel en loop je anders.

Daarnaast leer je veel meer over jezelf als persoon, waar ik hieronder over ga vertellen.

#7: Je MOET wel: je ontwikkelt je als persoon

Als je voor een baas werkt, krijg je toch elke maand wel betaald.


Werk je voor jezelf, dan moet je zelf voor je inkomen zorgen. Dat betekent dat je zelf als persoon ook zal moeten groeien. Je moet namelijk een business op gaan bouwen en daar komen dingen bij kijken die je nog nooit eerder hebt gedaan, of waar je nog nooit eerder aan hebt gedacht.

Ik heb het al vaker gezegd, maar de Jacko van 10 jaar geleden, kon nooit het inkomen realiseren als de Jacko die ik vandaag de dag ben. Daar ben ik enorm voor moeten groeien.

#8: Jij bepaald wat er gebeurd en niet je baas/collega’s

Als ondernemer bepaal je zelf wat er gebeurd, en word dit niet voor je bepaald door je baas of je collega’s.


Jij bepaald wat je bedrijfsdoelen zijn, en hoe je dit elke dag in gaat delen om ze te behalen. Daarnaast krijg je geen opdrachten van je baas of van je collega’s waar je eigenlijk geen zin in hebt, of het nut niet van in ziet.

#9: Als je het een beetje goed aanpakt verdien je al gauw meer dan in loondienst

Een beetje ondernemer zit al gauw aan een mooi bedrag qua maandelijkse inkomsten.


Je verdient als ondernemer dan ook vaak al snel meer dan de gemiddelde ‘loonslaaf’. Het is echter wel belangrijk om goed rekening te houden met belastingen en verzekeringen, want die komen er natuurlijk altijd nog wel bij.

#10: Je leven is tien keer toffer

Geloof me: als ondernemer is je leven echt tien keer toffer.


Je doet leukere dingen, je leven is leuker, je bepaald alles zelf en er zit elke dag weer heel veel uitdaging in.

Jacko Meijaard met surfplank

Voor mijn idee heb ik sinds ik uit loondienst ben gegaan, nooit meer een dag in mijn leven hoeven te werken en sta ik elke dag met een dikke glimlach op.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *