Tip: Installeer niet teveel WordPress plugins op je website

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Hoeveel WordPress plugins heb jij op je website?

WordPress is een enorm populair CMS (content management systems) om een website op te bouwen.

Steeds meer websites worden gebouwd op WordPress en dat is niet gek ook.

Het werkt heel makkelijk en je kunt in een mum van tijd de mooiste websites mee maken.

Daarnaast is WordPress heel zoekmachine vriendelijk en kun je het systeem helemaal naar eigen wens aanpassen, zonder dat je enige technische kennis hoeft te hebben. Dit kan namelijk met allerlei handige plugins.

Vaak installeren mensen allerlei plugins en stoppen hier niet gauw mee. Zodra ze een interessante plugin zien, installeren ze die, zonder er echt verder over na te denken.

In dit artikel zal ik uitleggen waarom je juist voorzicht moet zijn met het installeren van plugins, en waarom je er niet teveel moet installeren.

Waarom wél WordPress plugins installeren?

Voordat ik ga uitleggen waarom je niet al te veel plugins moet installeren, zal ik je eerst vertellen waarom het wel handig kan zijn om een aantal plugins op je WordPress website geïnstalleerd te hebben.

De voornaamste reden is namelijk dat het allerlei nieuwe functionaliteiten aan je website toevoegt, en er echt voor iedere wens wel wat bij zit. Je kunt het zo gek niet bedenken, of iemand heeft er een plugin voor gemaakt.

En het mooiste daarvan is dat de meeste plugins nog helemaal gratis zijn ook!

Zo zijn er bijvoorbeeld plugins om je WordPress website sneller te maken, maar ook om je WordPress website beter te beveiligen. Overal is wel wat voor te vinden.

Weet je niet precies hoe je WordPress plugins moet installeren? Lees dan het uitgebreide artikel waarin ik je alles stap voor stap uitleg.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom niet teveel WordPress plugin installeren

De fout die veel mensen maken is dat ze veel te veel WordPress plugins downloaden en installeren. Wanneer ze iets leuks tegenkomen, installeren ze het meteen en denken niet na wat voor consequenties die heeft voor de website. En dat is logisch, want als je niet veel technische kennis hebt, ga je daar ook niet over nadenken.

Toch moet je je goed beseffen dat teveel WordPress plugins op je website installeren, er voor zorgt dat je website een stuk langzamer word. Ook brengt dit vele andere nadelen met zich mee, zoals:

  • Plugins kunnen met elkaar gaan storen
  • Plugins kunnen niet veilig gebouwd zijn, dus kunnen hackers makkelijker ‘inbreken’ op je website
  • Plugins kunnen slechte codes bevatten (onder andere hierdoor kan je website een stuk trager gaan worden)
  • Plugins worden niet altijd goed geüpdatet

Wat ook veel mensen doen is dat ze een plugin niet meer nodig hebben, ze simpelweg alleen (bijvoorbeeld) de widget op deactief zetten, maar de plugin zelf niet van hun website verwijderen. Dit zorgt ten eerste voor onnodige schijfruimte, en ten tweede zorgt dit er voor dat je website trager word.

Ik adviseer daarom ook altijd om alleen de plugins te installeren die je écht nodig hebt. Installeer niet alle plugins die je tegenkomt, maar hou het met een beperkt aantal.

Hierdoor zal je website beter beveiligd zijn, en zal je website ook niet trager worden.

Wat vind jij van WordPress plugins op je website? En hoeveel heb jij er actief staan?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *