Scheermesjes en affiliate marketing

Een PERFECT Voorbeeld van een Affiliate Website

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ben jij op zoek naar nieuwe scheermesjes? In dat geval is de kans groot dat je via Google op zoek gaat naar ‘beste scheermesjes’. Als je deze tekst in Google intypt, krijg je al snel de nodige advertenties voorgeschoteld. Als we naar het eerste organische zoekresultaat kijken, komen we uit op de website mannenmetbaard.nl.

Op die website is het artikel ‘de beste scheermesjes’ te vinden. Aan de hand van dit – relatief simpele – artikel willen wij je graag meer uitleggen over affiliate marketing. Zo bespreken we wat de kracht van dit artikel is, wat de eigenaar van de website aan dit artikel heeft en waarom het promoten van affiliate marketing interessant is.

In dit artikel vormen de scheermesjes hét voorbeeldproduct. Dit artikel geldt echter voor alle mogelijke producten. Als jij via Google op zoek naar beste [product] op zoek gaat, is de kans heel groot dat je op een affiliate website uit gaat komen. Puur omdat dit een ideale zoekcombinatie is om met jouw affiliate marketing website op te richten. Daarnaast is affiliate marketing ook steeds populairder aan het worden; de hoeveelheid affiliate websites neemt gewoonweg flink toe.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

‘Beste scheermesjes 2021 voor mannen’

Ga je via Google op zoek naar de beste scheermesjes van dit moment? Dan kom je al snel uit bij het artikel van mannenmetbaard.nl. Dit artikel scoort bijzonder hoog in Google; dit geeft eigenlijk al direct aan dat dit artikel het nodige te bieden heeft.

Dit artikel ziet er als volgt uit:

Het leuke is dat dit een typisch affiliate artikel is. Waarom dit een typisch affiliate artikel is? Dit heeft onder meer te maken met de opbouw van het artikel. De opbouw van dit artikel hebben wij hieronder in het kort op een rijtje gezet:

 • Algemene tekst aan het begin: het artikel begint eigenlijk met een algemene tekst over de beste scheermesjes. Zoals je op de foto hierboven al kunt zien, heeft de auteur hierbij de juiste zoekwoorden op de juiste manier in de tekst verwerkt. Dit vindt Google uiteraard erg leuk. Tevens dient dit stukje algemene tekst als inleiding voor de rest van het artikel; zo wordt de lezer met dit stukje tekst perfect voorbereid op dit artikel.
 • Waar let je op?: in dit artikel wordt vervolgens de vraag ‘waar let je op bij het kopen van scheermesjes?’ gesteld. Dit is ook een typische affiliate marketing vraag. Hiermee geef je namelijk een antwoord op veel vragen waar bezoekers mee zitten. Daarnaast is dit ook weer een ideale mogelijkheid om de juiste zoekwoorden in de tekst te verwerken.
 • Top 5 beste scheermesjes voor mannen: vervolgens heeft de eigenaar van mannenmetbaard.nl gekozen voor een top 5 met beste scheermesjes voor mannen. Deze scheermesjes worden stuk voor stuk in een korte review besproken. Hierbij is een foto van het scheermesje geplaatst, worden de voor- en nadelen benoemd én zijn Bol.com affiliate linkjes geplaatst. Middels deze linkjes is de eigenaar van mannenmetbaard.nl in staat om geld te verdienen met dit artikel.
 • Een complete top 10: de eerder besproken top 5 wordt vervolgens aangevuld met nog 5 extra scheermesjes. Deze 10 scheermesjes vormen tezamen de top 10 beste scheermesjes van dit moment. De eigenaar heeft ervoor gekozen om deze 10 scheermesjes in een tabel te verwerken. Niet geheel verrassend heeft de eigenaar daarbij ervoor gekozen om ook affiliate links in deze tabel te plaatsen.
 • Veelgestelde vragen: het artikel wordt afgesloten met antwoorden op veelgestelde vragen. Dit is wat ons betreft een prima afsluiter van dit affiliate artikel. De vragen die hier staan, worden namelijk door mensen veelvuldig in Google ingetypt. Mocht je zelf één van deze vragen intypen, is de kans groot dat je in dit artikel uit gaat komen. Daarmee weet dit artikel dus nóg meer organische bezoekers aan te trekken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Perfect affiliate voorbeeld

Waarom wij uitgerekend dit artikel bespreken? Dit doen we om een simpele redenen: in onze ogen heeft de eigenaar van mannenmetbaard.nl voor een perfect affiliate artikel gezorgd. Dit is onder meer aan de volgende punten te danken.

Allereerst heeft de auteur/schrijver voor een ideale opbouw gezorgd. De lezer wordt eerst warm gemaakt, waarna de lezer kennis maakt met de top 5. Mocht de lezer in de top 5 nog niet de gewenste scheermesjes gevonden hebben, kan hij ook nog even de top 10 raadplegen. Daarna wordt het artikel ook nog afgesloten met een sectie met veelgestelde vragen; erg goed.

Ten tweede ziet het artikel er netjes uit. De opmaak is vrij basic, waardoor de affiliate links bijzonder goed opvallen. Dit is overigens ook te danken aan de logo’s van Bol.com die bij de affiliate links geplaatst zijn. Hiermee is het voor de bezoeker direct duidelijk op welke website hij uit gaat komen.

Ten derde is het artikel overtuigend. Dit komt door de opbouw, door het taalgebruik én door de benoemde voor- en nadelen. Aan het einde van elke review heeft de auteur gekozen voor het benoemen van enkele voor- en nadelen. Aan de hand van die lijstjes krijg je als bezoeker een duidelijk beeld van de scheermesjes. Het gevolg laat zich al raden: een bezoeker is eerder geneigd om het betreffende scheermesje te bestellen.

In de onderstaande video bespreek ik uitgebreid dit affiliate voorbeeld.

Tot slot verwijst de auteur in het artikel ook nog naar andere producten. Zo kun je in het artikel klikken op ‘scheerschuim’ of ‘scheergel’. Als je op één van deze links klikt, kom je in een vergelijkbaar artikel uit. Dat artikel is ook op mannenmetbaard.nl te vinden en gaat om respectievelijk het beste scheerschuim en de beste scheergel.

Affiliate links

Is het nou direct te signaleren dat dit een affiliate artikel betreft? Je kunt dit eigenlijk aan twee dingen zien:

 • De logo’s van Bol.com: hier kiest iemand niet zomaar voor. Nee, met deze logo’s wordt getracht om vertrouwen uit te stralen. Als jij zelf de naam van Bol.com ziet staan, ben je waarschijnlijk sneller geneigd om op de link te klikken. Je weet immers dat Bol.com een uitgebreid aanbod heeft en – over het algemeen – de zaakjes prima op orde heeft.
 • De affiliate links: in het artikel zie je her en der hyperlinks vermeld staan. Als je met jouw muis op deze links gaat staan, zie je het exacte linksadres aan de onderkant van jouw browser verschijnen. Daarbij zie je direct het volgende staan ‘partner.bol.com’. Als je dát aan het begin van een link ziet staan, weet je dat dit een affiliate link betreft. Dit is echter wel iets wat je moet weten en waar veel internetgebruikers geen weet van hebben.

Geld verdienen met dit artikel

Een nadere blik op de website mannenmetbaard.nl doet ons het volgende concluderen: Dit betreft gewoonweg een affiliate website. Een website waarop allerlei scheer gerelateerde producten promoot worden. Om die producten te promoten, heeft de website eigenaar voor allerlei van dit soort artikelen gezorgd.

Een verstandige keuze wat ons betreft. Met dít artikel is de eigenaar namelijk ook in staat om veel geld te verdienen. Op welk moment de eigenaar van deze website met dit artikel geld verdiend? Dat is het geval als een bezoeker op één van de affiliate links klikt en bij Bol.com een bestelling plaatst.

Het leuke daarbij is het volgende: de bezoeker hoeft niet per sé déze scheermesjes te bestellen. Besluit de bezoeker om net iets andere scheermesjes en een TV te bestellen? Dan krijgt de website eigenaar over de gehele orderwaarde de commissie uitgekeerd. Dat kan dus behoorlijk oplopen!

Kunstje keer op keer herhalen

Op mannenmetbaard.nl kom je veel van deze artikelen tegen. Dit gaat dus om het artikel over de beste scheermesjes, maar je vindt hier ook artikelen over de beste scheergel en het beste scheerschuim. Ook met die artikelen kan de eigenaar van de website geld verdienen.

Des te meer artikelen, des te meer mogelijkheden om geld te verdienen. Tevens zorgen al deze artikelen voor meer waarde in Google; het is niet voor niets dat deze website zo hoog getoond wordt bij het zoekwoord ‘beste scheermesjes’. Nee, Google heeft voor zichzelf besloten dat dit artikel van grote meerwaarde is. De kans is daarbij groot dat ook de andere artikelen prima in Google scoren.

Zijn scheermesjes een ideaal affiliate marketing product?

Het mag duidelijk zijn: de website eigenaar heeft prima werk afgeleverd met dit artikel. Daar geniet de eigenaar zelf nog het meeste van; hij verdient waarschijnlijk het nodige geld met dit artikel. 

Wil jij graag zijn voorbeeld gaan volgen? Dan is het allereerst zaak om geschikte producten uit te gaan kiezen. In onze ogen heeft de eigenaar van deze website dat al weten te doen. Scheermesjes zijn in onze ogen namelijk een ideaal affiliate marketing product.

Eén van de redenen hiervoor is dat je veel kanten met dit product op kunt:

 • Beste scheermesjes voor mannen
 • Beste scheermesjes voor vrouwen
 • Beste scheermesjes voor een baard
 • Beste scheermesjes voor hoofdhaar
 • Beste scheermesjes voor het lichaam
 • Beste budget scheermesjes
 • Beste weggooi scheermesjes
 • Beste scheermesjes voor droog scheren
 • Beste scheermesjes voor nat scheren

Dit zijn slechts enkele onderwerpen die je als website eigenaar zou kunnen bespreken. Per onderwerp kun je dus 5 á 10 scheermesjes promoten. De kans dat een bezoeker op de website de perfecte scheermesjes kan vinden, is daardoor behoorlijk groot.

In onze ogen zijn scheermesjes dan ook een prima affiliate marketing product. Bovendien liggen de prijzen van scheermesjes over het algemeen niet al te hoog. Hierdoor zijn bezoekers sneller geneigd om de scheermesjes maar gewoon te bestellen. Dit betekent dat jij veel orders via jouw website gaat scoren, waardoor de commissie hoog op kan lopen. Ondanks dat de commissie per order niet al te hoog is. 

Wil je dit voorbeeld volgen?

Vind jij het nou ook zo geweldig wat de eigenaar van mannenmetbaard.nl heeft gedaan? Dan is het goed om het volgende te weten: jij kunt dit goede voorbeeld volgen. Uiteraard is het daarbij niet aan te raden om ook een website over de beste scheermesjes op te starten.

Nee, probeer voor jezelf een andere interessante niche te vinden. Een niche met producten waar veelvuldig naar gezocht wordt én waarin nog niet al te veel concurrentie aanwezig is. Het zou daarbij helemaal ideaal zijn als je allerlei variaties kunt bespreken, zoals bovenstaand lijstje.

Heb je eenmaal zo’n niche gevonden? Dan is het de hoogste tijd om jouw affiliate website op te gaan bouwen. Voor de opbouw van jouw eigen website kun je het voorbeeld van mannenmetbaard.nl aanhouden. De artikelen op deze website zijn bijzonder goed, maar dat geldt ook voor de gehele lay-out en opmaak.

Heb je de website helemaal opgebouwd? Dan is het zaak om consequent veel content toe te gaan voegen. Probeer enkele keren per week content toe te voegen; daar houdt Google namelijk van. Probeer ook echt hoogwaardige content toe te voegen. Verwerk bijvoorbeeld de juiste zoekwoorden in de tekst en hanteer een sectie met veelgestelde vragen.

Qua opbouw kun je sowieso het voorbeeld van mannenmetbaard.nl aanhouden. Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, is de opbouw van dit artikel namelijk subliem. Je kunt dit kunstje gewoonweg kopiëren en vervolgens in jouw eigen affiliate website verwerken.

Als je de content toegevoegd hebt, kun je je aanmelden voor de juiste affiliate campagnes. Nadat je voor die campagne geaccepteerd bent, kun je direct de affiliate links toe gaan voegen in het artikel. Probeer dit op een relatief bescheiden manier te doen; dan valt het niet zo op dat een bezoeker met een affiliate marketing website te maken heeft.

Veel succes & plezier!

De eigenaar van mannenmetbaard.nl heeft het prima voor elkaar. Zijn website scoort hoog in Google, zijn artikelen zijn van een hoog niveau en hij zal ongetwijfeld het nodige geld verdienen. Het mooie is echter dat hij als perfect voorbeeld voor jou kan dienen. Bekijk zijn website op je gemakje en ga met jouw eigen affiliate website aan de slag.

Volg daarbij alle tips uit dit artikel op. Waarom? Omdat je dankzij deze tips zelf ook veel geld kunt gaan verdienen met affiliate marketing. Wij wensen je daarbij graag veel succes én veel plezier!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *