Affiliate marketing & SaaS Software

Verdien wederkerende commissies met SaaS software!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

In de afgelopen jaren is affiliate marketing bijzonder populair geworden. Deze populariteit is onder meer te zien aan de hoeveelheid digitale ondernemers die zich met dit verdienmodel bezig houden. Daarnaast is het hedendaags ook mogelijk om héél veel soorten producten te promoten. Ook dát is wat ons betreft kenmerkend voor de groei die affiliate marketing doorgemaakt heeft.

Welke producten je zoal kunt promoten? Nou, je kunt hierbij denken aan de normale fysieke producten. Dit zijn eigenlijk de producten die je bij Bol.com, Coolblue en overige webshops aan kunt schaffen. Dergelijke producten promoten is wat ons betreft erg interessant; vanuit de consumenten is hier immers altijd vraag naar.

Je kunt echter ook jouw pijlen richten op digitale producten. Wat dit zijn? Dit zijn bijvoorbeeld online cursussen, online trainingen, e-books en aanverwante online producten. Deze producten worden overigens ook wel eens als ‘diensten’ omschreven; je neemt immers geen echt product af, maar je maakt gebruik van een dienst die ontwikkeld is door de ontwikkelaars.

Tot slot kun je ook nog voor het promoten van software kiezen. Of beter gezegd; het promoten van SaaS software. In dít artikel vertellen wij je daar graag iets meer over. Zo bespreken we wat SaaS software is, wat hier voorbeelden van zijn, hoe je dit kunt promoten en of dit überhaupt interessant is.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is SaaS precies?

De afkorting SaaS staat voor ‘Software as a Service’. Dit is eigenlijk software die zich in de cloud bevindt, waardoor je te allen tijde gebruik van deze software kunt maken. Zolang je maar in het – beschermende – netwerk zit, kun je van deze software gebruik maken.

Met name in de afgelopen jaren is de SaaS software erg populair geworden. Logisch ook, aangezien meer en meer bedrijven digitaal zijn gaan werken. Ook de toegenomen vraag naar thuiswerken heeft voor een explosie aan SaaS softwaresystemen gezorgd. 

Overigens heeft SaaS nog enkele andere kenmerkende eigenschappen:

 • De SaaS software die je wilt gebruiken, wordt geleverd door een provider. Dit is bijvoorbeeld de fabrikant/ontwikkelaar van de software.
 • De SaaS software die je gebruikt, wordt beheerd door de provider. Je hebt naar het beheer – en ook naar de updates – dus eigenlijk geen omkijken.
 • Je neemt de SaaS software in de vorm van een abonnement af. Je bezit de software zelf niet, maar betaalt wél voor het maandelijkse gebruik van de software.
 • De SaaS software bevindt zich volledig in de cloud. Dit betekent dat je van over de gehele wereld toegang tot de software hebt. Handig, aangezien veel mensen niet meer vanaf één plek werken.

Recent onderzoek laat zien dat SaaS software voor bedrijven erg interessant is. Door van SaaS software gebruik te maken, kan een bedrijf namelijk met ongeveer 20% gaan groeien. Dat zijn althans de bevindingen zoals deze in meerdere onderzoeksrapporten te vinden zijn. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn voorbeelden van SaaS software?

Ben je recent op vakantie geweest? En wil je graag al jouw foto’s op een veilige plek opslaan? Dan kun je ervoor kiezen om een Dropbox account aan te maken en al jouw foto’s in jouw Dropbox account op te slaan. Dit is nou precies een typerend voorbeeld van het gebruik maken van SaaS. Je bezit de software van Dropbox immers zelf niet, maar je kunt via de cloud wél gebruik van de software van Dropbox maken. Ideaal!

Met name in het bedrijfsleven is de SaaS software ongekend populair geworden. Dit komt onder meer doordat men in het bedrijfsleven op een dag behoorlijk veel softwaresystemen gebruikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat in elk bedrijf per dag gemiddeld SaaS programma’s gebruikt worden. Als een bedrijf nog geen gebruik van dergelijke programma’s maakt, is dat dus een gemiste kans.

Tot slot hebben we nog enkele overige voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

 • Salesforce
 • Zendesk
 • HubSpot
 • Visme
 • Buffer
 • MailChimp
 • Enormail

Dit zijn stuk voor stuk SaaS softwaresystemen. Softwaresystemen waar je via de cloud gebruik van kunt maken én die je niet zelf hoeft te beheren. Zoals je je ongetwijfeld al voor kunt stellen, is het interessant om juist dergelijke producten te promoten als affiliate.

Het promoten van SaaS software

Zo, je weet nu precies wat SaaS software is. Het is nu de hoogste tijd om een verband te trekken tussen deze software en affiliate marketing. Want; wat is nou het verband tussen de SaaS software en dit online verdienmodel? Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, kun je de SaaS software gaan promoten.

Hoe dat werkt? Nou, eigenlijk precies hetzelfde als dat je een fysiek product zou promoten. Bij het promoten van de SaaS software is het de bedoeling dat je de software aan potentiële klanten gaat promoten. Dit kun je via jouw eigen affiliate website doen, maar kun je ook via bijvoorbeeld social media doen. De keuze is volledig aan jou.

Heb je de software succesvol weten te promoten? Dan ontvang je daar commissie voor; net zoals je zou ontvangen bij het succesvol promoten van fysieke producten. Feit is wel dat je bij SaaS software in sommige gevallen wederkerende inkomsten op kunt bouwen. Dat is uiteraard al helemaal ideaal!

Is het interessant om als affiliate SaaS software te promoten?

Ja, het is absoluut interessant om SaaS software te promoten. Het promoten van deze software brengt namelijk veel mogelijkheden en voordelen met zich mee. Voor het overzicht hebben wij de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Er is onwijs veel vraag naar. Een belangrijk kenmerk van SaaS software is dat hier ongekend veel vraag naar is. Elk bedrijf heeft hedendaags behoefte aan de juiste SaaS softwaresystemen. De juiste SaaS softwaresystemen die jij – als affiliate marketeer – kunt gaan promoten. Je kunt je nu vast voorstellen dat deze markt ongekend veel potentie biedt.
 • Je kunt veel verschillende systemen promoten. Bij het promoten van SaaS software kun je ook alle kanten op. Dit is puur te danken aan de vele soorten SaaS softwaresystemen die je kunt promoten. Juist doordat je zoveel systemen kunt promoten, heb je de touwtjes in eigen handen. Je bepaalt volledig zelf wélke systemen je gaat promoten.
 • De commissies kunnen hoog oplopen. Koopt een bezoeker via jouw affiliate website een fysiek product? Dan krijg je hier eenmalig een commissie voor. Weet je succesvol SaaS software te verkopen? Dan kun je hier wederkerende inkomsten voor krijgen; bij sommige systemen krijg je namelijk maandelijks of jaarlijks commissie, zolang de betreffende klant de software blijft gebruiken. Je kunt je vast voorstellen dat de commissies hierdoor behoorlijk hoog op kunnen lopen.
 • Je hebt meerdere mogelijkheden om SaaS software te promoten. Met deze unieke softwaresystemen kun je veel kanten op. Je kunt hier een speciale affiliate vergelijkingswebsite voor bouwen, maar je kunt ook met een blogwebsite aan de slag gaan. Eigenlijk heb je heel veel mogelijkheden om jouw affiliate website op de gewenste manier in te vullen. Wil je het liever nóg professioneler aanpakken? Dan kun je mogelijk ook als consulent door het leven gaan, waarbij je specifieke softwaresystemen gaat promoten. Uiteraard krijg je daar dan ook commissie voor.
 • De potentie is ongekend. Op dit moment is de SaaS software super populair, terwijl de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar erger wordt. De verwachting is namelijk dat de SaaS software systemen dé toekomst hebben. Je kunt er dan ook eigenlijk blind op vertrouwen dat de vraag naar de SaaS softwaresystemen in de toekomst ongekend groot blijft. Dit stelt jou in staat om ook op termijn veel successen te behalen met jouw affiliate carrière!

Het mag duidelijk zijn: het promoten van SaaS software is bijzonder interessant. Je kunt van meerdere voordelen profiteren, terwijl je hier ook echt veel geld mee kunt verdienen. Ondertussen is het ook nog fijn dat je het promoten van de SaaS software volledig naar eigen hand kunt zetten. Je kunt eigenlijk alle kanten op met het promoten van deze software.

Zijn er ook nog aandachtspunten?

Is het nu verstandig om direct met het promoten van de SaaS software te beginnen? Dat hangt van jou af. Wij willen graag wel nog benadrukken dat je ook met enkele aandachtspunten rekening moet houden:

 • De concurrentie is fors. Je bent zeker niet de enige die de SaaS softwaresystemen wilt/gaat promoten. Nee, je hebt in deze markt met de nodige concurrentie te maken. Het lastige is dat je ook echt tegen grote partijen op moet boksen. Partijen met een gigantische naam en een flink marketingbudget. Als je echt succesvol in deze wereld wilt zijn, moet je dus van goeden huize komen. Maar, nooit geschoten is altijd mis! 
 • Je moet veel kennis hebben. Als je specifieke SaaS software wilt promoten, moet je eigenlijk alles van het betreffende systeem weten. Als dat niet het geval is, prikt de bezoeker er direct door heen. Met andere woorden: je moet echt weten waar je het over hebt. Het advies is dan ook om de softwaresystemen zelf uit te proberen. Ja, dit kost veel tijd, maar het is eigenlijk wel noodzakelijk. 
 • Snel succesvol worden is onmogelijk. Direct met jouw affiliate website heel veel orders scoren? In de wereld van SaaS software kun je dat wel vergeten. Je moet namelijk tegen flinke namen opboksen, terwijl je ook echt een naam op moet zien te bouwen. Je moet dus echt geduld bewaren én hard blijven werken!

Wegen deze aandachtspunten zwaarder dan de voordelen? Nee, wat ons betreft zeker niet. Wij zijn persoonlijk behoorlijk fan van het promoten van de SaaS software. In onze ogen heeft deze markt echt ongekend potentie; een potentie waar je als affiliate marketeer perfect op in kunt spelen!

Hoe kun je starten met het promoten van de SaaS software?

Spreken de hierboven besproken voordelen jou direct aan? En wil je daarom graag starten met het promoten van de SaaS software? Dan doe je er verstandig aan om de nodige voorbereidingen te treffen. Zo moet je je eerst goed verdiepen in deze markt. Ook moet je goed onderzoek doen naar jouw mogelijke concurrenten. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, mag je de concurrentie absoluut niet onderschatten.

Ook is het zaak om een goede domeinnaam te scoren. Een domeinnaam die bij voorkeur duidelijk is. Een domeinnaam die bij voorkeur kort is. En een domeinnaam die bij voorkeur makkelijk te onthouden is. Daarna is het zaak om de affiliate website zelf te gaan ontwikkelen. Voordat je dat kunt doen, moet je wel goed nadenken over de inrichting/indeling van de website.

Ga je voor een website waarop je allerlei blogartikelen plaatst? Ga je voor een affiliate website in de vorm van een vergelijkingswebsite? Of verzin je iets compleet nieuws? Ook hierbij geldt weer dat je alle kanten op kunt. Aangezien de SaaS softwaresystemen soms behoorlijk gecompliceerde systemen zijn, moet je in ieder geval voor een overzichtelijke website zorgen. Zolang jouw website overzichtelijk is, kun je de systemen op een duidelijke manier bespreken/promoten. Hoe complex de systemen zelf ook zijn.

Geef extra veel waarde als affiliate

Zoals we eerder al aangegeven hebben, is het wel verstandig om de systemen zelf uit te proberen. Je moet namelijk van A tot Z weten waar je het over hebt. Als sommige systemen voor jezelf niet volledig duidelijk zijn, kun je deze systemen ook onmogelijk succesvol promoten. Je doet er dan ook verstandig aan om het hef in eigen hand te nemen. Probeer de systemen gewoon eens uit en voorzie jouw bezoekers daarmee van écht waardevolle informatie.

Ondertussen moet je je uiteraard ook nog bij de verschillende affiliate netwerken/campagnes aan gaan melden. Welke netwerken dit precies zijn, hangt af van de software die je wilt gaan promoten. We raden je dan ook graag aan om hier even goed onderzoek naar te doen. Vervolgens kun je je aanmelden, nadat je jouw affiliate website uiteraard wel volledig opgebouwd hebt.

Vanaf dat moment moet je nog maar één ding doen: hard werken aan jouw affiliate website. Optimaliseer de website, plaats perfecte content en blijf je geduld bewaren. Als je dit op de juiste manier aan weet te pakken, komen de bezoekers vanzelf naar jouw website toe. Vervolgens is het zaak om de bezoekers te overtuigen, zodat ze daadwerkelijk tot aankoop overgaan. Dáárvoor krijg jij vervolgens een (flinke) commissie. Veel succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *