PayPro of Sharepay? Welk affiliate netwerk moet je gebruiken?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Precies een week geleden kwam PayPro met een grootschalige update waardoor er enorm veel veranderd is bij het affiliate netwerk.

Veel internet marketeers lieten (openlijk) weten niet erg blij te zijn met de nieuwe tarieven, en kondigde aan om op (het redelijk nieuwe) Sharepay over te stappen.

Maar is dat wel verstandig? Is Sharepay inderdaad de meest aantrekkelijke partij als het komt op affiliate marketing? Of blijft PayPro de betere partij.

In dit artikel zal ik beide affiliate netwerken uitgebreid bespreken.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Veranderingen in PayPro

Zoals ik in de inleiding al aangaf, is er pasgeleden een grote update in PayPro doorgevoerd. Dit betekent niet alleen een compleet vernieuwd uiterlijk, maar ook een wijziging in prijzen.

Waar je ‘vroeger’ als product-eigenaar volledig gratis gebruik kon maken van PayPro (en je per succesvolle betaling een percentage aan PayPro overdraagt), moet je nu een abonnement afnemen.

Dit abonnement kun je als het ware zelf samenstellen; je kunt er dus zelf voor kiezen van welke functies je gebruik wilt maken.

Hoe meer functies je gaat gebruiken, hoe hoger het maandbedrag zal zijn.

Daarbij komen dan nog de (verlaagde) kosten per transactie. Zo betaal je voor een verkoop zonder tussenkomst van een affiliate, slecht 0,29 cent per iDeal transactie.

Wanneer er een verkoop via een affiliate heeft plaatsgevonden, betaal je daar óf 8,5 procent van het verkoopbedrag óf 25% van de affiliate commissie voor; exclusief de kosten voor de betaalmethode en natuurlijk je abonnementskosten.

Als affiliate marketeer (dus wanneer je geen eigen producten hebt), is er vooralsnog niks gewijzigd.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Koerswijziging

Het mag dus wel duidelijk zijn dat PayPro een koerswijziging heeft gemaakt, en zich voornamelijk wil richten op webshop-eigenaren.

PayPro biedt een WooCommerce integratie en de prijzen zonder tussenkomst van een affiliate zijn enorm verhoogd; je betaald maandelijks een abonnementsprijs én een percentage per verkoop.

Hierdoor is het niet meer aantrekkelijk om je producten voor affiliates op PayPro aan te bieden.

Heb je een eigen webshop, of heb je veel verkopen zonder tussenkomst van een affiliate, dan is PayPro nog wél interessant.

Overstappen op Sharepay?

Laat ik vooropstellen dat ik PayPro erg fijn vind werken. Je kunt eenvoudig producten toevoegen, affiliates kunnen je product promoten en de vernieuwde statistieken zijn erg duidelijk (en geven veel informatie).

Toch lijkt het er op dat PayPro steeds minder interessant wordt als affiliate netwerk; Sharepay is in dit geval een goedkopere oplossing.

Eerlijk is eerlijk: Sharepay heeft nog wat kinderziektes en werkt nog niet zo fijn als PayPro, maar de basis werkt.

Waar ik in Sharepay erg over te spreken ben is de manier waarop het termijnbetalingen afhandelt; dit is erg inzichtelijk en werkt erg fijn.

Ook de snelle communicatie is een groot pluspunt. Vaak heb je al binnen een half uur antwoord.

Waar ik wat minder over te spreken ben is het productaanbod op Sharepay. Je vind er namelijk allerlei vage producten, waarvan je jezelf kunt afvragen of je jouw product hier tussen wilt hebben staan.

Dit is gelukkig niet verplicht, want je kunt je product ook gewoon ‘verstoppen’ van de Marktplaats, door deze simpelweg hier niet op toe te voegen.

Conclusie

Voordat we nu allemaal van PayPro over gaan stappen op Sharepay, zou ik hier nog even mee wachten.

PayPro heeft namelijk veel kritiek op hun koerswijziging gehad, en het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf eerst even de reacties afwacht, en dan met wijzigingen komt.

Veel affiliates gebruiken namelijk PayPro, en op enorm veel websites staan PayPro affiliate links. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je ineens halsoverkop zou overstappen.

Dat neemt echter niet weg dat het geen kwaad kan om alvast een account te maken op Sharepay, en even gaat onderzoeken hoe het systeem werkt.

Mocht PayPro veel geld blijven vragen voor affiliate verkopen, dan lijkt het mij dat veel product eigenaren definitief zullen overstappen, en al hun affiliates een Sharepay link zullen geven.

Of wie weet komt er naast PayPro en Sharepay wel een derde partij op de markt ;-).

Wat denk jij?

Ik ben enorm benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp.

Blijf je bij PayPro? Heb je al een Sharepay account aangemaakt? Ben je van plan over te stappen? Wat vind je van het nieuwe PayPro-beleid?

Laat het even weten in de comments!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

11 reacties op “PayPro of Sharepay? Welk affiliate netwerk moet je gebruiken?

 1. Ik gebruik persoonlijk al jaren Paypro, alhoewel ik ze wel prijzig vind, vind ik de service tot de dag van vandaag echt fantastisch.

  Het gekke is als je al jaren gebruik maakt van een dienst, zie je het nut eigenlijk ook niet in om over te stappen;)

  Misschien een idee om het te overwegen..

  1. Hey Rowdy!

   Helemaal mee eens! PayPro heeft zich door de jaren heen gevestigd als een zeer betrouwbare partij. Ik vind het dan ook jammer dat PayPro een koerswijziging heeft ingezet, die niet meer erg interessant is voor product eigenaars in combinatie met affiliate verkopen.

   Again, het systeem werkt goed (en met de update zijn de statistieken flink verbeterd), maar PayPro lijkt zich meer te gaan richten om een betaaldienst te zijn voor webshops.

   Succes!

 2. Hey Jacko,

  Ik kende SharePay nog niet. Het lijkt zeker de moeite om eens te bekijken als mogelijk alternatief voor PayPro.

  Het is zeker goed dat PayPro dan minder een monopoly heeft als affiliate netwerk voor digitale producten.

  Het is nu misschien de uitgelezen moment om binnen SharePay op te vallen met een kwalitatief product als er nog niet zo veel goeie producten zijn …

  Groet,
  Dominique

 3. Hee jacko,

  ik zelf gebruik inderdaad paypro en het werkt fijn en zeker de snelle service die ze je bieden is erg fijn. Sharepay klinkt me nieuw in de oren. Misschien dat ik hier wel even ga kijken wat hun te bieden hebben. Het is het kijken wel waard denk ik.

  Gr Brian van oevelen

 4. Ikzelf heb PayPro nooit als producteigenaar gebruikt maar als Affiliate al heb ik wel overwogen om mijn account aan te passen. Door mijn activiteiten als product reviewer ben ik met heel wat producten in aanraking gekomen en heb ik ook kunnen ervaren wat voor beeld een organisatie als PayPro krijgt door het aanbieden van allerlei verschillende soorten producten.

  Er was al een tijd lang best kritiek op PayPro, namelijk dat ze niet voldoende aan kwaliteitscreening deden. De acties die ze nu hebben ondernomen schrikken met name de eigenaren van bedenkelijke producten af. Je ziet dan ook dat deze individuen hun heil zoeken bij SharePay. Ik denk dat PayPro de juiste weg is ingeslagen en dat hier een win-win situatie is ontstaan. Voor PayPro: meer duurzame inkomsten maar ook betere en eerlijkere producten doordat alleen de serieuze marketeers overblijven. Voor jullie, de producteigenaren wetende dat jullie worden gesteund door een serieuze organisatie en dat je weet dat jullie product tussen andere kwaliteitsproducten staat. Dat geeft vertrouwen.

 5. Service van paypro is tegenwoordig zwaar belabberd.

  Vroeger reageerden ze altijd snel op vragen, maar sinds de update en alle bugs die dit met zich mee heeft gebracht is het helemaal niets meer: mails worden niet of pas na weken beantwoord. En als je belt worden beloftes gedaan die niet nagekomen worden. Proberen je aan het lijntje te houden. Zitten daar met veel te weinig man om het aan te kunnen.

 6. Inderdaad Jack, Paypro biedt echt een schandalig slechte service. Vroeger was dit schijnbaar beter, op dit moment is het belabberd. Ik heb er geen andere woorden voor. Mails worden niet beantwoord, er worden beloftes gedaan dat vragen op dezelfde dag worden opgelost. Vervolgens hoor je gewoon helemaal niks meer.

  Ze bieden allerlei “integraties” aan met derden (zoals Optimizemember), maar kunnen vervolgens geen ondersteuning geven hoe deze koppeling werkt.

  Dit slechte serviceniveau zorgt echt voor irritaties, bij mij en bij anderen.

 7. Inderdaad, komt Paypro hun belofte niet na. Na de automatische verandering zou alles gewoon teruggedraaid worden en het oude systeem waarbij je per verkoop zou betalen zou teruggezet worden. Na een tijdje zijn ze het vergeten en kan het niet meer terug volgens de helpdesk, waardoor zij via het al oude systeem van abonnementen (geleerd van hun klanten) ze automatisch geld verdienen en er niets extra’s voor terug doen.
  Geen wonder dat zoveel product eigenaren weglopen.

 8. Heb zelf meerdere producten te koop staan. Klantenservice van PayPro is super, ben zeer tevreden! De kwaliteitsslag die PayPro gemaakt heeft is begrijpelijk. Per saldo zijn ze goedkoper geworden en het affiliatenetwerk kwalitatief beter doordat de scamproducten weg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *