Sharepay, dé vervanger voor PayPro?

sharepay logo

Wanneer je een beetje bekend bent in de wereld van internet marketing, dan zul je ongetwijfeld wel gehoord hebben van Sharepay.

Zeker in de afgelopen weken (in de periode dat ik dit type), is Sharepay een veel besproken dienst in de affiliate en internet marketing wereld.

PayPro heeft namelijk zijn tarieven gewijzigd (en gaat zich in de toekomst meer richten op webshops), en dus roepen veel internet marketeers dat ze overstappen op Sharepay, welke meer gericht is op affiliate marketing en informatie producten.

Maar wat is Sharepay nou eigenlijk? Voor wie is het? En is Sharepay een vervanging voor PayPro?

Update: Sharepay is gestopt en heeft haar deuren dus moeten sluiten. Aanmelden bij Sharepay is dus niet meer mogelijk.

Wat is Sharepay?

Sharepay is simpelweg een dienst waardoor je online betalingen kunt realiseren; met name voor digitale producten zoals ebooks, videotrainingen en coaching.

Daarnaast biedt Sharepay de mogelijkheid om producten te promoten via affiliate marketing.

Zo vind je allerlei producten in de Marktplaats, en kun je ook jouw producten hierin plaatsen.

Hierdoor kunnen andere mensen jouw producten promoten.

Voor wie is Sharepay?

Heb je een eigen digitaal product of wil je andere digitale producten gaan promoten?

Dan kun je Sharepay gebruiken.

Je kunt als product eigenaar jouw product aanmaken, en deze ook direct in de Marktplaats zetten. Dit is echter niet verplicht.

Hierdoor kun je dus ook gewoon een betaalformulier op je website plaatsen, zodat mensen eenvoudig jouw digitale product kunnen kopen.

Jij krijgt dan het geld – na een succesvolle betaling – in je Sharepay account. Hier gaan dan nog wel Sharepay-kosten (1 euro + 7% van het totaalbedrag) vanaf.

Ook kun je Sharepay inzetten om producten van andere mensen te promoten doormiddel van affiliate marketing. Je maakt dan simpelweg een affiliate account aan, en je kunt direct beginnen met het promoten van producten.

Is Sharepay een vervanging voor PayPro?

Dit blijft lastig om te zeggen. PayPro is een hele goede dienst om zowel met affiliate marketing bezig te zijn, als je eigen producten te verkopen.

PayPro gaat al een tijdje mee, en dat betekent dat er veel affiliates aanwezig zijn. Bijna elk digitaal product, vind je wel op PayPro.

Sharepay is nieuw, heeft nog wat kinderziektes, maar de basis werkt wel heel goed. Daarnaast vind ik de klantenservice enorm goed. Vaak heb ik al binnen een half uur antwoord.

Je kunt betaling ontvangen, automatische incasso’s instellen en abonnementen aanmaken. Dit vind ik beter – en gebruiksvriendelijker – werken dan in PayPro.

Het enige ‘nadeel’ van Sharepay vind ik de producten die je in de Marktplaats vind; er staan namelijk erg vage producten, waarvan het niet precies duidelijk is wie de eigenaar is.

Hierdoor kun je je afvragen of je je eigen product wel tussen deze producten wil staan.

Je kunt gewoon gratis een account aanmaken bij Sharepay, dus je kunt altijd kijken of het wat voor je is.

Lees ook even PayPro of Sharepay? Welk affiliate marketing netwerk moet je gebruiken?

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *