Affiliate Marketing met PayPro

Hoe werkt PayPro + 5 handige tips om direct te gebruiken!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Stel je eens voor: je creëert een passief inkomen en geniet van financiële vrijheid. En dat allemaal zonder een universitaire opleiding te volgen of risicovolle investeringen te doen. Veelbelovend, niet waar? We hebben het natuurlijk over affiliate marketing. 

Eenmaal besloten dat je als affiliate aan de slag wil gaan, is het zaak om op zoek te gaan naar affiliate netwerken en (mogelijke) partners. Alleen al binnen jouw niche zijn er talloze mogelijkheden. Waaronder: affiliate marketing met PayPro

Lijkt een carrière als affiliate voor jou weggelegd? En wil je meer weten over PayPro? In dit artikel blijft niets onbesproken. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is affiliate marketing? 

Het verdienmodel affiliate marketing is je zonder twijfel niet ontgaan. Toch is niet bij iedereen het kwartje gevallen. Affiliate marketing is een marketingvorm waarbij je producten promoot – waar je vervolgens commissies door ontvangt. 

Je verdient geld door behaalde prestaties. Niet middels een vast contract of vaste uren. 

De commissies ontvang je via een affiliate link. Deze link krijg je van het affiliate netwerk en deel je op een zichtbare plek binnen de promotieberichten. Vervolgens stuur je potentiële kopers door naar de link – om daar het product aan te schaffen. 

De producten komen niet uit eigen hand. Deze zijn eigendom van de adverteerders waarmee je samenwerkt. Nederland kent inmiddels een breed scala aan affiliate netwerken. Hier hoort PayPro eveneens bij. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat is PayPro?

PayPro is een online platform waarop online-transacties plaatsvinden. Het steekt echter anders in elkaar als bijvoorbeeld iDEAL. PayPro staat niet in verbinding met een dergelijke bank. 

Het platform dient slechts als een tussenstation waarop de betalingen worden gestort door klanten die een product aanschaffen. Het middel wordt vooral ingezet bij digitale producten die online te koop worden aangeboden – zoals de verkoop van E-books of digitale trainingen.

Ook als je géén producten verkoopt biedt PayPro uitkomst. Op de website is het mogelijk om je aan te melden voor het netwerk. Hiervoor klik je op de knop “Affiliate Campagne”. Na aanmelding krijg je toegang tot verschillende netwerken en producten.

Ook als verkoper is het mogelijk om gebruik te maken van de affiliate mogelijkheden. In dat geval sluit je je aan als adverteerder. Vervolgens stel je je producten ter beschikking voor promotie, waarna affiliates ermee aan de slag kunnen.  

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing met PayPro?

De voordelen van affiliate marketing liegen er niet om. Ook affiliate marketing met PayPro kent een aantal punten waar je als affiliate van profiteert. Dat zijn de volgende:

  • Kennis niet vereist: PayPro is een toegankelijk platform. Ook voor beginnende affiliates. De website loodst je er gemakkelijk doorheen. 
  • Geen investeringen: Ook bij PayPro zijn investeringen geen vereiste. Aan het aanmelden bij het netwerk zitten geen kosten verbonden. 
  • Weinig middelen: Zelfs bij dit platform kun je met weinig middelen al uit de voeten. Heb je een goede smartphone of laptop? Perfect. 
  • Uitbetaling: Op de uitbetaling van commissies hoef je niet lang te wachten. Er zijn nog steeds veel netwerken waarbij dat weken tot maanden kan duren. Afhankelijk van de verkoopchijfers, is het zelfs mogelijk om binnen slechts een uur een commissie te ontvangen. 
  • Uitbesteden: Heb je zelf producten? PayPro geeft je de mogelijkheid om verschillende affiliates hiervoor in te zetten – dat hebben we eerder al kort benoemd. Zo creëer je effectief meer omzet en een grotere klantenkring. 

5 tips voor affiliate marketing met PayPro 

In de wereld van affiliate marketing, is PayPro een grote speler. Het is een bekend en veelgebruikt netwerk. Je hebt geen groot netwerk of veel volgers nodig om je aan te melden. 

Om van je – toekomstige – campagne een succes te maken, delen we hieronder 5 tips. Deze komen vast van pas. Lees hieronder verder en vergeet niet om de belangrijkste punten te noteren. 

Tip 1: Ken de regels

PayPro heeft enkele “regels” ingesteld omtrent affiliate campagnes. Als affiliate dien je hier rekening mee te houden. Bovendien is het belangrijk om deze te kennen. PayPro controleert regelmatig of deze worden toegepast.   

Op de website van PayPro staat een flink boekwerk gepubliceerd waar je campagne minimaal aan moet voldoen. Enkele voorbeelden daarvan staan hieronder voor je beschreven:

  • Als affiliate van PayPro moet je duidelijk maken welk product je promoot.  En hoe het wordt gebruik. Daarbij dien je een duidelijke uitleg te publiceren. 
  • Contactgegevens dienen op een zichtbare plek te staan. Volgers of bezoekers moeten in de gelegenheid zijn om contact met je op te nemen – bij vragen of opmerkingen. 
  • Je website moet prettig en overzichtelijk zijn qua gebruik. Vooral voor bezoekers – alleen zo keren zij terug. PayPro ziet hier regelmatig op toe. 
  • PayPro is bevoegd om campagnes stop te zetten – mochten zij daar reden toe zien. 

Nadat campagnes zijn nagelopen door de medewerkers, krijg je de nodige feedback teruggekoppeld. Op deze manier worden je promoties met de tijd beter en doelgerichter. 

Tip 2: Zet een platform op poten

Affiliate marketing kent een bepaalde mate van creativiteit. Aan jou de taak om te bepalen waar en hoe je de producten van PayPro gaat promoten. Zo maakt een groot deel van de affiliates gebruik van social media – zoals Instagram. Ook is de investering in een eigen website in trek – hierop vindt de productpromotie plaats in geschreven reviews of blogs. 

Het schrijven van blogs en reviews kun je verder uitbesteden aan professionele tekstschrijvers. Hou er wel rekening mee dat dit een (grote) investering vergt.  

Social media heeft haar populariteit vooral te danken aan het grote bereik en de vele doelgroepen. Een Instagrampost is immers vrij simpel om verder te delen. Daardoor vermenigvuldigt je bereik aanzienlijk snel. Bovendien is social media toegankelijk in gebruik. Zeker als je meer dan 1K volgers bezit, is dat een prima opstapje als je met PayPro in zee gaat als affiliate. 

Verder zijn er ook talloze mogelijkheden via YouTube. In dat geval promoot je de producten via video. De affiliate link deel je vervolgens in de beschrijving onder de video. 

Let op: Geschreven reviews of blogs dienen wervend en eerlijk te worden geschreven. Ook is het niet geheel onbelangrijk om de waarde van SEO mee te nemen. Zo worden je teksten ook daadwerkelijk gevonden binnen Google. 

Tip 3: Kies het product verstandig 

Heb je geen eigen producten? PayPro heeft een breed arsenaal beschikbaar. Naar schatting zijn het er meer dan 12.000. De bal ligt dus bij jou. 

Kies altijd producten die een directe connectie hebben met je eigen niche. Zo weet je precies op welke doelgroep je je campagne richt. Dit levert het meeste rendement op. Ook is je eigen interesse in het product of merk geen overbodige luxe. 

Alleen zo krijgen geschreven reviews of video’s een persoonlijke inslag. Bovendien komen ze geloofwaardiger over – iets waar potentiële klanten waarde aan hechten. Klanten zitten niet te wachten op opdringerigheid. 

Extra tip: Wees niet te snel met kiezen. Doe voorafgaand research naar je doelgroep. Maak inzichtelijk wat zij interessant vinden. Onderzoek ook waar veel vraag naar is. Dat levert onder aan de streep resultaat op. 

Tip 4: Gebruik de PayPro Guide

Gedurende het proces komen er verschillende vragen op je pad. Blijf er vooral niet mee zitten. Aangezien je gaat voor resultaat en je je producten op de juiste manier wil promoten, is het niet onverstandig om snel op zoek te gaan naar antwoorden.

Vanzelfsprekend kun je terecht op het internet. Heb je echter vragen rondom de werkwijze van PayPro? Breng een bezoek aan de “PayPro Guide” op de website. Hierin staan de meest gestelde vragen, plus bijbehorende antwoorden van PayPro zelf.

En kom je er nog steeds niet uit? Stuur een WhatsApp bericht naar de klantenservice of een e-mail. De medewerkers proberen je vraag binnen slechts 24 uur te beantwoorden. 

Tip 5: Vallen opstaan

Het beginstadium van affiliate marketing bestaat veelal uit “vallen en opstaan”. Je gaat ongetwijfeld merken dat een bepaalde campagne niet of nauwelijks aanslaat. We hebben het allemaal weleens meegemaakt: op papier lijkt het idee goed te werken, waarna de praktijk anders uitwijst. Herken je dat? 

Laat je niet van de wijs brengen en pak de draad op. Kijk de eerste weken niet naar je commissies en leg jezelf geen druk op. Het heeft tijd nodig. 

Conclusie: Commissies verdienen met PayPro 

PayPro is een betalingsplatform met veel mogelijkheden. Zo dient het als betrouwbaar tussenstation voor online-betalingen. Heb je digitale producten te koop staan? PayPro is een prima middel om in te zetten.

Het platform gaat verder met haar mogelijkheden. Ook als affiliate kun je hier terecht. Onder het kopje “Affiliate Campagnes” vind je meer dan 12.000 producten om te promoten. Aan jou de taak om een keuze te maken.

Is PayPro een geschikt platform om je op aan te sluiten? Absoluut. Zeker gezien de mogelijkheden voor zowel affiliates als voor een verkopende partij, is het zonder twijfel de moeite waard. 

In het artikel staan 5 tips uitgeschreven die helpen bij affiliate marketing met PayPro. Durf ook eens buiten de lijntjes te kleuren. Verdiep je in de richtlijnen, laat je vragen beantwoorden en doe vervolgens voldoende onderzoek naar je niche. Dat levert de beste resultaten op.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *