7 Tips om meer Sales + Verkopen met je Affiliate Website te Verdienen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Een affiliate website hebben is één ding, geld verdienen met je affiliate website is een tweede.

Regelmatig hoor ik mensen die wel een affiliate website hebben, maar er moeite mee hebben om er (meer) geld mee te verdienen, en dus om (meer) affiliate sales te verdienen.

Het leek me dan wel handig om een artikel te schrijven met daarin een 7 tal manieren om meer affiliate sales uit je affiliate website te halen.

Dus: hoe kun je meer sales uit je affiliate website krijgen? Lees hieronder verder!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

#1: Krijg meer bezoekers

Klinkt misschien heel voor de hand liggend, en dat is het ook, maar het is toch iets wat veel mensen die bezig zijn met affiliate marketing niet inzien.

Meer bezoekers krijgen is namelijk een heel goede ‘methode’ om meer affiliate sales te krijgen.

Meer bezoekers = meer clicks op je affiliate link = meer commissies.

Hoe krijg je dan meer bezoekers?

  • Krijg meer organische bezoekers door te gaan bloggen
  • Verbeter de SEO van je website
  • Ga adverteren op Facebook, Instagram of een ander social netwerk
  • Vraag relevante blogs om een gastblog te posten
  • Koop advertorials

Er liggen genoeg kansen om meer bezoekers naar je website te krijgen!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

#2: Promoot het juiste product

Wat een enorm verschil kan maken, is het product wat je promoot.

Ik zie vaak affiliate sites die niet het juiste product promoten – alhoewel ze denken van wel. Ze gaan namelijk veel te breed en laten daar commissies liggen.

Om je een voorbeeld te geven:

Wanneer je een site hebt over afvallen, kun je daar heel specifiek in gaan. Je kunt bijvoorbeeld content hebben over koolhydraatarme recepten. Wat ik dan vaak zie gebeuren is dat veel affiliates een algemeen ebook over afvallen promoten.

Een beter product zou bijvoorbeeld zijn een ebook met daarin meerdere koolhydraatarme recepten. Dit is namelijk veel specifieker en past veel beter aan bij de doelgroep.

#3: Maak een duidelijke Call to Action

Het is belangrijk om aan de website bezoeker duidelijk te maken waarop hij of zij moet klikken. Maak je affiliate link dan ook duidelijk; zet een duidelijke CTA-button neer.

Wanneer een bezoeker tijdens of na het lezen van een artikel niet aangespoord moet worden om actie te ondernemen, kun je niet verwachten dat de bezoeker iets gaat doen.

Je moet de bezoeker duidelijk maken om een actie te ondernemen; maak de Call to Action button zo duidelijk mogelijk. Hierdoor zul je meer clicks, en dus ook meer commissies pakken.

#4: Bouw een mailinglijst op

Iets wat veel affiliates links laten liggen, is de email lijst. En dat is zonde, want juist daar is zoveel te halen.

In december 2018 heb ik door het promoten van verschillende acties zo’n 20K extra binnengehaald met affiliate marketing, puur door mails naar mijn mailinglijsten te versturen.

Ik raad je dan ook aan om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van een mailinglijst. Maak een opt-in pagina, geef een gratis ebook weg en zet er een autoresponder op. Het is even wat werk om het op te zetten, maar wanneer het draait, kun je er flink wat extra commissies en verkopen uithalen.

#5: Maak content over converterende zoektermen

Dit is één van de makkelijkste manieren om meer commissies te scoren.

Schrijf content over termen waarvan de bezoekers al op het punt staan om een product te kopen. Reviews schrijven is hiervan een hele goede, omdat je op die manier de bijna-kopers kunt bereiken. De mensen die op review termen zoeken, zijn mensen die al bekend zijn met het product, en dus al op het punt staan om het product aan te schaffen.

Hier kun je makkelijk tussenzitten door een review te schrijven. Je pakt zo de laatste click mee en dus ook de commissie.

#6: Maak je content breder

Ik denk dat het niet meer genoeg is om je content op je blog te houden. Het wordt alsmaar belangrijker om je content breder te maken.

Denk hierbij aan het maken van video’s voor op YouTube (de tweede grootste zoekmachine!), een Instagram account, Facebook pagina en meer.

Maak voor elk medium aparte content. Op die manier wordt je meer gevonden, en is je bereik dus groter, wat weer betekent dat je meer clicks, en dus ook meer commissies pakt. Hierdoor bouw je een echt merk op, wat de conversie verhoogt.

#7: Blijf aan je website werken

Te vaak zie ik affiliates die na een paar weken of maanden stoppen met werken aan hun site.

Ze hebben er een aantal artikelen opgezet, en vervolgens stoppen ze. Hier hebben ze dan genoeg redenen voor, zoals geen tijd, geen zin, geen motivatie en wat dan ook.

Als je zo denkt, gaat het inderdaad niet lukken. Het allerbelangrijkste blijft om door te gaan, te blijven bouwen aan je site. De kracht van consistentie is én blijft goud.

Probeer elke dag iets voor je website te doen. Zo bouw je elke dag een beetje aan je site, en wordt je site dus elke dag een beetje beter. Als je dit een jaar lang doet, kunnen er enorm mooie dingen gebeuren.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *