Welke inzichten het oplossen van een kubus mij gegeven hebben

(en waarom dit belangrijk is)

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Mensen die me een beetje volgen, weten dat ik begin dit jaar een kubus van Léon Gotjé heb gehad. Dit gaf hij mij niet zomaar; deze kubus zat in mijn Kerstcadeau met als ‘challenge’ om een kubus te leren oplossen binnen anderhalve minuut.

Niet je alledaagse Kerstcadeau én challenge.

Ik moet je bekennen dat ik echt enorm weinig wiskundig en ruimtelijk inzicht heb, en het voor mij dus echt een enorme uitdaging is om deze challenge aan te gaan.

Geloof me dat ik de eerste weken er ook echt niks van bakte, en ik er enorm veel moeite mee had. Zelfs toen ik er met Léon voor ging zitten, en hij me alles stap voor stap voordeed, had ik er moeite mee, werd ik enigszins geïrriteerd en leek het me beter om maar te stoppen.

“Wat een domme challenge!”

Gelukkig gaf ik niet op, en bleef ik doorzetten. Elke dag een beetje, en elke dag snapte ik er iets meer van.

Het heeft me nu ongeveer anderhalve maand gekost, maar het lukt me nu om de kubus zonder problemen op te lossen en dus volledig goed te krijgen – in pakweg 3-4 minuten.

Nu heeft dit in eerste instantie niks te maken met een blog over internet marketing, maar toch zie ik bij het oplossen van een kubus veel gelijkenissen hiermee. In deze blog wil ik die met je delen.

Inhoudsopgave


Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Je hebt enorm veel doorzettingsvermogen nodig

Wanneer je start met een kubus, ga je ‘m niet vanaf dag 1 direct helemaal doorhebben en oplossen als je er geen ervaring mee hebt.

Je hebt enorm veel doorzettingsvermogen nodig, want het is natuurlijk makkelijk om op te geven en te stoppen. Wat heeft het nou voor zin om dit te doen?

Doordat ik door ben blijven gaan, is het me gelukt. Dit heeft serieus behoorlijk wat irritaties met zich meegebracht, want ik snapte er in het begin helemaal niks van. Doorzettingsvermogen is enorm belangrijk, en dat is ook zo wanneer je met internet marketing begint. In het begin snap je er niks van, maar je bouwt telkens verder.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Je begint op 0 en bouwt zo verder

Net als met internet marketing, begin je met het oplossen van een kubus op 0.

Doordat je op 0 begint, moet je dus helemaal vanaf het begin, of helemaal vanaf onder, beginnen. Je begint onderaan, en doordat je bezig blijft, kom je telkens verder.

Zo is het met internet marketing ook. Je begint met niks, en doordat je aan de slag gaat, en bezig blijft, zet je iets neer wat telkens groter en beter word.

https://www.instagram.com/p/B8tth23lvMq/

Je moet het zelf helemaal snappen

Het oplossen van een kubus kun je niet kopen.

Je kunt het niet iemand anders laten doen; jij moet het doen, en je moet het volledig snappen. Er is geen ‘shortcut’ wat dat betreft.

Dit is ook hoe ik het met internet marketing en affiliate marketing (specifiek) zie; je moet het helemaal snappen als je er succesvol mee wil zijn. Je bent er niet mee aangeboren, je kunt het niet erven of kopen. Je moet het zelf snappen, zelf opzetten en zelf onderhouden.

Je leert van je fouten en weet hoe het niet moet

Wanneer je begint met het oplossen van een kubus, ga je veel fouten maken. Je gaat dingen fout doen; dat komt omdat je het grotere geheel nog niet helemaal ziet, en het nog niet helemaal snapt.

Maar juist door die fouten die je maakt, krijg je telkens meer inzichten en begrijp je de kubus beter.

Ook dit kun je breder trekken en vergelijken met internet marketing. Iedereen maakt fouten, zeker in het begin. Maar juist door die fouten te maken, leer je en word je telkens beter.

Toen ik net begon heb ik ook zoveel fouten gemaakt, maar ik ben juist dat ik die fouten heb gemaakt. Omdat ik juist op die manier kon zien wat ik niet moest doen, en hoe ik wel succesvol een affiliate website op kon zetten.

Je gaat telkens meer overzicht krijgen, en de complete ‘puzzel’ zien

Hoe meer je met een kubus bezig bent, hoe meer overzicht je gaat krijgen en hoe meer je het gaat snappen.

Je gaat zien dat hoe meer tijd je aan je affiliate website besteed, en hoe meer je met internet marketing in het algemeen bezig bent, hoe meer je er van gaat snappen en dus ook hoe meer overzicht je over het geheel krijgt.

Zoveel mensen stoppen al na een paar weken omdat ze geen resultaat zien; dat is zonde, want die mensen zijn er helemaal niet genoeg mee bezig geweest om het te snappen, en om dus stappen te maken.

Je word er telkens beter in, en gaat het telkens leuker vinden

Ik merkte dat hoe meer ik er mee bezig was, hoe beter ik er in werd en ook hoe leuker ik het ging vinden.

Ik kreeg er oprecht plezier in – en dat terwijl ik me in het begin enorm irriteerde aan de kubus.

Na een paar weken oefenen, werd ik er dus telkens beter in en begon ik het leuker te vinden om er mee bezig te zijn. Dat is ook zo met internet marketing. In het begin vind je het misschien nog een beetje eng, spannend of maakt het je wat ‘bang’ of geïrriteerd, maar je zult zien dat hoe meer je er mee bezig bent, hoe leuker je het gaat vinden.

Je wilt telkens naar het volgende level

Hoe meer je er mee bezig bent, hoe beter je word, hoe meer je wilt.

Toen ik de eerste laag van de kubus goed kon oplossen, wilde ik zo snel mogelijk op naar de tweede laag. Toen ik dat goed begon te snappen, wilde ik de derde laag onder de knie krijgen. Daarna wilde ik het telkens sneller kunnen.

Je wilt dus telkens naar het volgende level.

Dat is de natuur van de mens; je wilt altijd meer en beter.

Zo is het met internet marketing ook. In het begin was ik tevreden met 1 commissie per maand, toen wilde ik het per week, per dag. Mijn droom was om 7500 euro per maand te gaan verdienen. Toen ik dat doel bereikt had, wilde ik meer.

Koop een kubus, en ga ook de challenge aan!

Het oplossen van een kubus geeft enorm veel inzichten en heeft ook veel gelijkenissen met ondernemen en internet marketing/affiliate marketing.

Daarnaast is het ook goed tijdverdrijf; stukken beter dan nutteloos TV kijken of te Facebooken/Instagrammen. Het houdt je scherp, en is goed voor je hersens.

Ik wil je daarom echt aanraden om eens een kubus te kopen, en de challenge aan te gaan om binnen 1,5 minuut een kubus te leren oplossen.

Ook al trekt het je misschien helemaal niet, vind je het misschien heel lastig… je zult zien dat het na verloop van tijd makkelijk word, en dat je het ongetwijfeld leuk gaat vinden. En als het allemaal lukt, ben je natuurlijk stiekem best een beetje trots op jezelf!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *