Infographic: Waar let Google op bij het ranken van een website?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
google-ranking-factoren-seo

Vandaag kwam ik op een interessante infographic terecht, welke ik echt even met jullie moest delen. In deze infographic zien we namelijk de 200 factoren waar Google rekening mee houdt met het ranken van websites.

Het gaat hier dus om een behoorlijk grote lijst met factoren waar Google allemaal rekening mee houdt.

Let wel op dat deze lijst niet officieel door Google is vastgesteld, maar desondanks is dit wel een hele relevante lijst met de Google ranking factoren. Sommige zijn uiteraard belangrijker dan de andere.

ranking factoren google

De belangrijkste factoren

Zoals je ziet is dit dus een behoorlijke lange lijst met 200 ranking factoren waar Google allemaal rekening mee houdt. Zoals ik aan het begin van het artikel al zei zijn sommige factoren belangrijker dan de andere, maar toch is deze lijst zeer interessant om te zien.

Google beoordeeld je website dus op een heleboel punten. Zo kijkt Google naar de leeftijd van je domein, of je website een Facebook pagina heeft en nog veel meer dingen.

Mijn ervaringen zijn dat Google de laatste tijd steeds meer kijkt naar unieke content op je website. Door je website regelmatig (een paar keer per week) te voorzien van nieuwe, unieke content, zal je website hoger in de zoekresultaten komen. Daarnaast wordt sociale interactie ook steeds belangrijker. Reacties op je artikel, shares en likes via Twitter en Facebook zorgen voor het vertrouwen van Google. Ook dit wordt telkens belangrijker.

Vroeger was het aantal backlinks (externe links naar jouw website) erg belangrijk, maar Google vindt dit telkens onbelangrijker. Backlinks kopen hoeft dus niet meer ;).

Hoger in Google komen? Lees dan mijn uitgebreide stappenplan.

Staat je niet blind op de 200 factoren in deze infographic. Het is leuk om te zien welke factoren Google allemaal in acht neemt, maar een perfecte website bestaat niet. Probeer je website zoveel mogelijk te zien van unieke content, en dan ben je al een heel eind ;).

Tip: Begin 2014 heb ik een compleet artikel met daarin de SEO tips 2014 geschreven.

Wat vind jij van deze infographic? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Infographic: Waar let Google op bij het ranken van een website?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *