Hoe hoog kan Bitcoin stijgen?

Wat is de maximale prijs die Bitcoin ooit kan halen?

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
hoe hoog kan bitcoin stijgen?

In 2008 wist Satoshi Nakamoto de wereld te verbazen; deze digitale persoon kwam namelijk plots met een indrukwekkend manifest op de proppen. Een manifest waarin een geheel nieuw betaalmiddel geïntroduceerd werd, inclusief een nieuwe munteenheid. Deze munteenheid kreeg de naam ‘Bitcoin’; een naam die je ongetwijfeld in de afgelopen jaren meermaals tegen bent gekomen.

In de afgelopen jaren is de Bitcoin namelijk onwijs populair geworden. Populair onder beleggers, handelaren en speculanten. Voor hen biedt de Bitcoin namelijk een nieuwe mogelijkheid om veel geld te verdienen. Om heel veel geld te verdienen zelfs. 

Dat er veel geld met de Bitcoin valt te verdienen, heeft de koers in de afgelopen jaren meermaals bewezen. Ook aan het einde van 2020 kwam de Bitcoin weer op een positieve wijze in het nieuws; destijds werd wederom een nieuw All Time High record gevestigd. Op maandag 30 november wist deze cryptovaluta een waarde van pakweg 20.000 dollar aan te tikken.

Maar hoe hoog kan de koers van de Bitcoin uiteindelijk worden? Is de koers nog maar net begonnen, of is het uiteindelijke prijsdoel nog niet eens in zicht? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Een reis door de geschiedenis van de Bitcoin-koers

Als we naar de koers van de Bitcoin kijken, zien we een interessante koersstijging. Deze stijging is niet alleen interessant te noemen, maar ook werkelijk waar bizar. Om je een indruk van deze stijging te kunnen geven, hebben wij enkele koersen uit het verleden op een rijtje gezet:

  • 7 juni 2011: 31,74 dollar. In het huidige levenslicht is een koers van 31,74 dollar uiteraard helemaal niks, maar in 2011 was dit een prestatie van wereldformaat.
  • 10 april 2013: 269,43. Vanaf 7 juni 2011 tot aan 10 april 2013 wist de Bitcoin al een indrukwekkende groei door te maken. De koers was eigenlijk binnen twee jaar geëxplodeerd.
  • 29 november 2013: 1172,44 dollar. Dat de Bitcoin aan een ongekende stijging bezig was, bleek ook wel uit de koers op 29 november 2013. In de periode van april tot en met november 2013 wist de koers van pakweg 270 euro naar pakweg 1170 euro te stijgen. Onwerkelijk en bizar!
  • 17 december 2017: 19.666 dollar. Uiteindelijk wist de koers van de Bitcoin op 17 december 2017 de hoogst genoteerde koers ooit te bereiken; een koers van bijna 20.000 dollar.
  • 30 november 2020: 19.800 dollar. De hoogst genoteerde koers tot nu toe werd uiteindelijk op 30 november 2020 verbroken. Op die dag wist de Bitcoin een koers aan te tikken waarvan voorheen door sommigen gedacht werd dat die koers nóóit gehaald zou worden.

Wat de exacte koers op 30 november 2020 was? Daar verschillen de meningen nogal over. Dit komt puur doordat er aan de Bitcoin niet één vaste koers gekoppeld kan worden. waarom is dat niet mogelijk? Omdat allerlei exchanges en brokers verschillende koersen voor de Bitcoin hanteren. Welke koers je dan het beste op kunt volgen? Ja, daarover verschillen de meningen nogal.

Feit is echter dat 30 november 2020 een historische dag was. Volgens sommige experts wist op die dag de koers van de Bitcoin voor het eerst door de grens van 20.000 dollar heen te knallen. Een terechte vraag daarbij is uiteraard: wat is de maximale koers van de Bitcoin? Of met andere woorden: hoe hoog kan Bitcoin stijgen? Op die vraag geven wij in dit artikel antwoord vanuit interessante invalshoeken!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Koersen per exchange 

Als we puur naar de feiten kijken, kunnen we het volgende stellen: de Bitcoin wist op 30 november 2020 de All Time High koers aan te tikken. Wat op die dag de koers exact geweest is, valt (nog) niet met zekerheid vast te stellen. Dat wordt eigenlijk direct duidelijk als we naar het onderstaande lijstje kijken:

De heer Larry Cermak houdt via Twitter zijn volgers op de hoogte van de koers van de Bitcoin. Hij richt zich daarbij echter niet op één exchange, maar juist op allerlei verschillende exchanges. Zoals je in bovenstaand lijstje kunt zien, verschillen de koersen per exchange nogal. 

Het is daarom ook zeer lastig om te bepalen welke koers je nou het beste aan kunt houden. Feit is dat de Bitcoin in de afgelopen jaren weer een gigantische groei door heeft weten te maken. zeker als je kijkt naar de koers van de Bitcoin in 2018 en 2019; dat waren absoluut niet de beste jaren voor deze cryptovaluta. Met name in 2020 is de koers echter weer als een komeet omhoog geschoten, waardoor de koers van de Bitcoin nu weer zeer interessant te noemen is. Maar, hoe ver kan de koers nog omhoog springen? 

Wat is de maximale koers van de Bitcoin?

Is de koers van de Bitcoin beperkt door bepaalde (externe) factoren? Nee, integendeel zelfs. De koers van de Bitcoin zou in theorie door de grens van 100.000 dollar kunnen schieten en zélfs door de grens van 1.000.000 dollar. Is dat wishful thinking of is dit een koers die écht behaald kan gaan worden? Wij zijn op onderzoek gegaan.

Uiteraard heeft niemand een glazen bol. Niemand kan dus ook voorspellen wat de koers van de Bitcoin gaat doen óf wat de exacte koers gaat worden. Desalniettemin zijn er enkele experts die op een interessante manier naar de koers van de Bitcoin kijken. Wij zetten graag de voorspellingen van enkele experts op een rijtje.

Max Keiser

Eén van de populaire experts is de heer Max Keiser. Hij volgt vanaf de eerste dag al de Bitcoin op de voet, waardoor hij veel kennis op heeft weten te doen. Bovendien is hij relatief goed in staat om de koers te analyseren en daardoor de toekomst te voorspellen.

In maart 2020 durfde hij de volgende voorspelling aan te gaan: ‘Door het coronavirus stijgt de koers van de Bitcoin tot 100.000 dollar in 2020’.

Met de kennis van nu kunnen we stellen dat Max Keiser niet helemaal gelijk heeft gehad. Het klopt dat de Bitcoin koers niet de grens van 100.000 dollar heeft aangetikt, maar de grens van 20.000 dollar is wél in 2020 aangetikt. 

Max Keiser heeft dus zeker gelijk gehad dat de koers van de Bitcoin zou gaan stijgen. Hij had daarbij de verwachting dat de corona crisis hier de grootste invloed op zou hebben; of dat daadwerkelijk zo is, lees je aan het einde van dit artikel!

John McAfee

Heb je wel eens van de naam McAfee gehoord? Dat is mogelijk; dit is namelijk de naam van bekende antivirussoftware voor op de computer/laptop. De uitvinder van deze software is zich ook op grote schaal bezig gaan houden met de handel in Bitcoin. Sterker nog; door de handel in de Bitcoin heeft John McAfee zijn vermogen flink uit weten te bouwen.

Hij durft zelf de volgende voorspelling aan te gaan: ‘Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de Bitcoin minder dan 1 miljoen dollar waard is’. Nadat hij van een volger op Twitter de volgende vraag kreeg ‘Dus 1 bitcoin is binnen 3 jaar 500.000 dollar waard?’, antwoordde John McAfee met de volgende legendarische tweet:

Vooralsnog is de voorspelling van John McAfee niet uitgekomen. Wel is het een feit dat de koers van de Bitcoin dus flink gestegen is. Of de Bitcoin daadwerkelijk ooit de koers van 1 miljoen dollar gaat bereiken? Dat is voor iedereen nu nog een vraag; John McAfee is in ieder geval nog steeds overtuigd.

Zhao Dong

Je hebt hierboven de voorspellingen kunnen vinden van twee Amerikanen. Niet alleen in Amerika is de Bitcoin zeer populair, maar óók in Azië. Sterker nog: in Azië lopen ook veel miljonairs en miljardairs rond die hun vermogen met de Bitcoin verdiend hebben. Het meest bekende voorbeeld daarvan is Zhao Dong; hij heeft in Azië een heldenstatus verkregen door de manier waarop hij is gaan handelen met de Bitcoin.

Aangezien hij zelf multimiljardair geworden is, wordt hij door veel mensen als een expert aangezien. Wat denkt deze ‘expert’ van de koers van de Bitcoin in de komende jaren? Volgens hem is het goed mogelijk dat de Bitcoin in 2021 op hetzelfde niveau staat als de totale Chinese aandelenmarkt. Kijk, dat is nog eens een ambitieuze voorspelling. In China loopt men in ieder geval weg met Zhao Dong en zijn voorspellingen!

Tom Lee

In Amerika is ook de handelaar Tom Lee onwijs populair geworden. Hij wist enige tijd geleden te voorspellen dat de Amerikaanse overheid deze cryptovaluta gaat verbieden, indien deze munt de koers van 100.000 dollar aan zou tikken. 

Dit is niet de enige ambitieuze voorspelling die door Tom Lee gedaan is. Nee, hij is ook van mening dat de koers van de Bitcoin moeiteloos minimaal 640.000 dollar gaat bedragen. Zijn ambitieuze voorspellingen passen dus prima in de rijtjes van de voorspellingen van bovenstaande ‘goeroes’/’experts’.

Willy Woo

De heer Willy Woo kijkt op zijn eigen manier naar de koers van de Bitcoin. Hij doet dit absoluut niet op onderbuikgevoel, maar hij maakt juist gebruik van allerlei technische indicatoren. Aan de hand van deze indicatoren is hij, naar eigen zeggen, in staat om de toekomstige koers van de Bitcoin goed in te schatten.

Met onderstaande tweet weten wij zijn verwachtingen eigenlijk perfect samen te vatten:

Kortom: Willy Woo verwacht dat de koers in 2021 minstens de grens van 200.000 dollar aan gaat tikken. Eigenlijk vindt hij dat nog iets te terughoudend; hij gaat eerder uit van een koers van maar liefst 300.000 dollar!

Ambitieuze verwachtingen

Bovengenoemde verwachtingen laten één ding duidelijk blijken: de verwachtingen zijn hooggespannen en ambitieus. Veel experts, zelfbenoemde goeroes en analisten verwachten dat de echte doorbraak van de Bitcoin nog moet komen. Het doorbreken van de grens van 20.000 dollar was een prestatie van wereldformaat, maar deze prestatie zou – volgens de verwachtingen – dus in de toekomst onder gaat sneeuwen.

Als de koers van de Bitcoin ooit de grens van 100.000 dollar aan gaat tikken, is er absoluut sprake van een unieke situatie. Wie had dat ooit kunnen verzinnen in 2008 toen Satoshi Nakamoto opeens met het welbekende manifest op de proppen kwam?

Er gaan zelfs rekenmodellen op het internet rond dat de Bitcoin ooit de koers van 1 miljoen dollar, of zelfs meer, zal gaan aantikken. Dit omdat er uiteindelijk maar 21 miljoen Bitcoins gemined kunnen worden, en er dus onvoldoende Bitcoin voor iedereen beschikbaar is, waardoor de prijs telkens meer waard word.

Zelf Bitcoin kopen?

Wil je na het lezen van deze Bitcoin prijsverwachtingen zelf Bitcoin gaan kopen? Dit kun je doen bij zogenaamde Bitcoin brokers.

Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo. Lees mijn Bitvavo review voor meer informatie over deze broker en waarom ik deze broker aanraad.

Waardoor wordt de koers van de Bitcoin beïnvloedt?

Eind 2017 én eind 2020 kreeg de Bitcoin met een flinke koersstijging te maken. In beide gevallen zorgde deze koersstijging voor een record, maar de oorzaak van deze koersstijging was in beide gevallen wel verschillend.

In 2017 kwam het puur doordat veel consumenten gingen investeren in de Bitcoin. Dat was niet alleen te zien aan de cijfers van de exchanges/brokers, maar ook aan de zoekresultaten via Google. 

In 2020 was daar echter géén sprake van. De Keyword Planner Tool van Google laat namelijk duidelijk zien dat er niet héél veel meer gezocht werd op termen zoals ‘Bitcoin’ en ‘Bitcoin koers’. 

Hoe de koersstijging in 2020 dan te verklaren is? Daar is eigenlijk (nog) geen logische verklaring voor. Het lijkt op een gelukkige samenloop van omstandigheden, waarbij verschillende grote handelaren meer en meer geld zijn gaan pompen in de Bitcoin. Dat kan één van de ‘logische’ redenen zijn voor de koersstijging van de Bitcoin.

Al met al blijft de Bitcoin een zeer wondere cryptovaluta. Een cryptovaluta waarvan nog een hoop verwacht wordt. Wat denk jij? Wat gaat de All Time High koers van Bitcoin in de toekomst worden?

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *