Geld verdienen met Instagram: 3 Gouden Methoden voor Instagram Money!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
geld verdienen instagram

Geld verdienen met Instagram is voor veel mensen een droom.

We besteden al behoorlijk veel tijd per dag op dit sociale netwerk, en om er dan ook nog eens geld mee te verdienen lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn.

Toch zijn er behoorlijk wat mensen die veel geld met Instagram verdienen. Bekende artiesten als Justin Bieber verdienen tonnen met één Instagram post; en dat laat zien hoeveel potentie Instagram als verdienmodel heeft.

Inhoudsopgave

Maar kan iedereen tonnen per foto betaald krijgen? En hoe verdien je überhaupt geld met Instagram? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Instagram en hoe gebruik je het?

Voordat ik je ga vertellen over de verdienmodellen van Instagram – en hoe je er dus (veel) geld mee kunt verdienen – wil ik je eerst vertellen wat Instagram nou eigenlijk is, en hoe je het moet gebruiken.

Instagram is in 2010 opgericht, en kende in 2017 zo’n 700 miljoen gebruikers. Ruim 4,1 miljoen Nederlanders gebruiken Instagram.

Instagram is een social netwerk waarop het voornamelijk draait om foto’s en video’s. Op Instagram kun je dan ook alleen foto’s en video’s uploaden en geen ‘normale’ tekstberichten. Net als op Facebook – wat overigens het bedrijf achter Instagram is – kun je mensen volgen en foto’s/video’s liken – en natuurlijk ook reacties geven.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Instagram installeren op je telefoon

Instagram kent wel een web interface, maar alleen via de mobiele apps kun je alle functies gebruiken.

Je kunt via deze links Instagram installeren voor de iPhone en Android.

Volgers op Instagram krijgen

Wanneer je Instagram op je telefoon hebt geïnstalleerd, wil je – als je er natuurlijk geld mee wilt gaan verdienen – zo snel mogelijk zoveel mogelijk volgers hebben.

Kortom: je wilt dat zoveel mogelijk mensen jou gaan volgen, omdat je dan zoveel mogelijk mensen kunt bereiken, en dus ook zoveel mogelijk geld kunt gaan verdienen.

In de stappen hieronder zal ik je verschillende manieren vertellen hoe je volgers op Instagram kunt krijgen.

Bepaal wie jouw doelgroep is

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wie jouw doelgroep is.

Waar wil je dat jouw account over gaat? Wat ga je plaatsen?

Ga je bijvoorbeeld jouw leven delen? Of wil je jouw fotografie portfolio aan de wereld tonen, om zo bekend te worden? Denk hier goed over na, want dit helpt je in het krijgen van volgers.

Consistentie = key

Besef dat als jij veel volgers wilt krijgen, je regelmatig nieuwe content (dus foto’s/video’s) moet plaatsen.

Dit heeft alles te maken met het Instagram algoritme. Je ziet niet voor niets dat grote Instagram kanalen zoals BALR elke dag nieuwe content posten.

Dit doen ze natuurlijk ten eerste om relevant voor hun doelgroep te blijven, maar ook om aan Instagram te laten zien dat ze actief bezig zijn.

Ga nou niet elke dag honderden foto’s van hetzelfde blijven. Blijf interessant voor je doelgroep.

Accounts volgen

Een goede manier om volgers te scoren is om andere, bekende, accounts te gaan volgen. Vaak volgen ze je terug.

Daarnaast kun je ook bij de volgers van bekende accounts kijken, en deze gaan volgen. Je zult zien dat als jij een relevant account hebt, ze je ook gaan volgen.

Hashtags gebruiken

Wanneer je foto’s en video’s plaatst, gebruik dan relevante hashtags (je weet wel, #hashtags).

Voordat je een foto plaatst kijk je naar wat relevante hashtags zijn. Als je goede hashtags gebruikt, is de kans groot dat mensen die op deze hashtags jouw foto voorbij zien komen en je account interessant genoeg vinden om je te gaan volgen.

Dit principe werkt hetzelfde voor als je een locatie toevoegt. Mensen die dan foto’s zoeken die op een bepaalde locatie gemaakt zijn, kunnen zo jouw foto zien, en besluiten je te volgen. Vooral je locatie in je verhaal gebruiken werkt erg goed.

Geld verdienen met Instagram

Goed, je weet nu dus wat Instagram is en hoe je het moet gebruiken. Je bent hier natuurlijk gekomen omdat je wilt weten hoe je geld kunt verdienen met Instagram.

Daar gaan we het nu over hebben. Hieronder zal ik je een drietal manieren vertellen hoe je op Instagram geld kunt verdienen.

Geld verdienen met gesponsorde foto’s

Bekendheden als Justin Bieber en Kim Kardashian verdienen tonnen met het plaatsen van één Instagram foto.

Nu ga je natuurlijk niet zo snel zó bekend worden als deze bekendheden, maar stel dat jij vijfduizend euro voor het plaatsen van een foto krijgt, dan is dat natuurlijk ook makkelijk geld verdienen.

Bedrijven willen namelijk behoorlijk wat geld uitgeven aan Instagram accounts met veel (relevante) volgers. Stel dat jij een Instagram account hebt van zo’n 200.000 volgers. Dan bereikt een bedrijf daar toch snel behoorlijk wat mensen mee.

gesponsorde post kim kardashian instagram
Een voorbeeld van een gesponsorde post op het Instagram account van Kim Kardashian.

Het is dus belangrijk dat jij een bekend en groot Instagram account word. Wanneer je dit hebt bereikt, kunnen bedrijven toenadering zoeken om gesponsorde foto’s te plaatsen. Je word dan als het ware een ‘influencer’.

Hoe groter je account, hoe meer geld je er mee kunt verdienen.

Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing leent zich perfect voor Instagram.

Ik zal je uitleggen hoe het werkt.

Met affiliate marketing verdien jij geld als jij een (andermans) product succesvol promoot. Hier krijg je dan commissie voor zodra iemand via jouw affiliate link het product heeft aangeschaft.

Stel: jij hebt net een nieuwe wandklok gekocht en hiervan plaats je een foto op je Instagram account. In de beschrijving zet je iets als: “Super blij met mijn nieuwe wandklok! Ook zo’n klok kopen? Link in bio!”.

Wanneer er dan via je affiliate link de klok word gekocht, krijg jij daar commissie over.

Op deze manier bouw je een passief inkomen op.

Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je daadwerkelijk toffe foto’s post, en dat je een goede ‘following’ hebt (dus echte fans die jouw lifestyle tof vinden).

Geld verdienen met je eigen website

Heb je een eigen website dan kun je Instagram inzetten om via Instagram meer uit je website te halen en je site dus te vergroten.

Je zet dan Instagram als het ware in als een extra kanaal.

Zie bijvoorbeeld hoe Coolblue dat doet. Ze plaatsen foto’s van ‘achter de schermen’, en laten zo zien waar ze mee bezig zijn.

https://www.instagram.com/p/BiR01e4F3Pv/?taken-by=coolblue

Maar ook als ze toffe acties hebben, zetten ze dit op Instagram, waarna ze dus naar hun site verwijzen. Hierbij kweek je dus een ‘following’ en blijf je relevant en zichtbaar voor je doelgroep.

Podcast

Om dit artikel over geld verdienen met Instagram wat sterker te maken, en je wat meer informatie te geven, leek het me leuk om hier een Podcast over op te nemen.

Deze kun je hieronder beluisteren.

Een succesvol Instagram account opzetten doe je niet zomaar

Je weet nu alles over geld verdienen met Instagram, echter is kennis lang niet alles.

Zo moet je de kennis ook daadwerkelijk toe gaan passen; en toe BLIJVEN passen.

Consistent zijn.

Met een paar foto’s op Instagram ga je het niet redden.

Je moet bereid zijn om elke dag foto’s te plaatsen, en dit te blijven doen.

Het zal moeilijk zijn; want de meeste mensen zullen al binnen een paar weken stoppen.

Ga door. Wees de uitzondering op de regel. Doe het eens een jaar lang en kijk wat voor mooie dingen er kunnen gaan gebeuren.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Geld verdienen met Instagram: 3 Gouden Methoden voor Instagram Money!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *