Eenzaam als internet marketeer? Zo bestrijd je Freelancer Loneliness!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Toen ik als internet marketeer begon, werkte ik full time vanuit huis. Voordat ik internet marketeer was, leek me dit geweldig.

Lekker vanuit huis werken, zelf bepalen hoe laat je opstaat, in je badjas achter de computer zitten, je haar niet hoeven te doen en niemand die er om geeft hoe je er uit ziet – niemand ziet je tenslotte.

Gewoon lekker, vanuit de bank, aan je business werken en geld verdienen. Klinkt goed, toch?

Absoluut. De eerste weken is het ook echt geweldig. Daarna gaat het alleen wel écht vervelen, en kom je er achter dat we als mens toch menselijke interactie nodig hebben.

Blijkbaar heeft de situatie die ik hierboven beschrijf een naam, namelijk Freelancer Loneliness, en is dit herkenbaar voor enorm veel mensen. Regelmatig krijg ik ook mails van ISG-deelnemers die vragen hoe ze hier het beste kunnen omgaan, en hoe ik nou eigenlijk ‘werk’.

Ik ben nu inmiddels al jaren full time internet marketeer, en heb alle situaties ondertussen al wel meegemaakt. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je het beste met Freelancer Loneliness om kunt gaan.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Vergeet niet te leven

Geld verdienen is belangrijk.

Je business opbouwen is belangrijk.

Maar vergeet niet dat je ook nog leeft. Vergeet niet te genieten. Wees niet al te streng voor jezelf.

Toen ik pas met internet marketing begon, zat ik uren op mijn kamer en werkte ik aan mijn business. Uren alleen zitten op een dag, is niet goed voor je.

Daarom zeg ik ook: vergeet niet te genieten. Omring je tussen mensen. Niet alleen voor je sociale interactie, maar ook om te groeien. Als je jezelf omringt met mensen zijn die beter zijn dan jou, leer je daar van.

Vergeet niet naar buiten te gaan, te genieten van de natuur, te sporten. Uiteindelijk is er meer in het leven dan alleen maar geld.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Mijn ‘strijd’ tegen Freelancer Loneliness

Een ideale werklocatie en werkroutine vinden is lastig als internet marketeer. Als je in loondienst zit, en elke dag naar kantoor gaat, is het simpelweg elke dag naar kantoor gaan, waar je je collega’s ziet.

Als full time internet marketeer – en zowel baas als enige ‘medewerker’, is het een stukje lastiger om in een ideale werklocatie + routine te komen.

Ik zal je vertellen hoe het bij mij is gegaan.

In de eerste twee jaren heb ik voornamelijk vanuit huis gewerkt. De welbekende zolderkamer. Ik woonde toen nog in het ouderlijk huis, en werkte gewoon elke dag vanaf de zolderkamer.

Mega saai, en niet echt een inspirerende werkomgeving.

Vandaar ik langzamerhand telkens meer buiten de deur ging werken. Nu woon ik Zeeland, en heb je niet echt flex werkplekken, dus dat maakte het nog een stukje lastiger.

Gelukkig vond ik wel een chill restaurant/bar, waar er stopcontacten aanwezig waren. Hier ging ik dan vaak vanaf een uur of 10:00 uur naar toe, tot een uur of 17:00 uur.

Het grote voordeel hiervan is dat ik veel te zien had. Telkens nieuwe mensen, en ook contact met serveersters etc. Daarnaast heb je natuurlijk ook goed eten en lekker te drinken.

Het nadeel hiervan was wel dat je niet echt video’s kon opnemen. Er was vaak veel achtergrondmuziek, of stemmen op de achtergrond.

Dit heb ik best een tijdje zo gedaan, en af en toe ga ik nog steeds naar een restaurant om vanuit daar te werken.

Sinds ongeveer een jaar zit ik samen met een maat in een eigen kantoor in het centrum van het dorp. Hierdoor zie ik regelmatig nieuwe mensen, en is het gezellig onderling. Dit vind ik voor nu ideaal werken, maar ik denk dat je sowieso altijd in beweging bent, om te kijken wat voor jou ideaal ‘werkt’.

Ik zal je hieronder wat voor- en nadelen plus wat tips geven om Freelancer Loneliness aan te gaan.

#1: We zijn sociale wezens. Zoek de interactie op

Geloof me, hele dagen in je eentje zitten is niet altijd leuk. Zeker niet als dat vijf dagen in de week is ;-).

Het is niet alleen saai om hele dagen in je eentje te zitten, je schiet er ook niet veel mee op. We hebben als mensen sociale interactie nodig; om inspiratie op te doen, om te ‘leven’. Als je hele dagen in je eentje zit, kun je hier behoorlijk depressief van worden en andere elementen van het leven vergeten, of minder belangrijk vinden.

Ik merk namelijk dat ik stukken productiever ben als ik me goed aankleed, mijn haar goed doe, scheer, er fris uitzie etc.

In je pyjama op de bank zitten en zo werken is natuurlijk ook wel eens lekker, maar het meest doe je toch als je helemaal in de ‘mood’ bent.

#2: Heb voldoende beweging

Dit is echt mega belangrijk.

Doe aan een sport. Beweeg. Niet alleen krijg je mega veel ideeën tijdens het sporten, het is ook goed voor je zelfvertrouwen en gezondheid.

Ik sport nu sowieso elke dag een uurtje. Het is twee minuten lopen van mijn kantoor naar de sportschool, en vind het echt super chill om even een uurtje te sporten. Hardlopen en fitness zijn mijn favorieten, maar ik wil op termijn ook gaan beginnen met zwemmen.

Ook in de sportschool (of andere sportieve plekken) kom je weer andere mensen tegen, waar je al gauw een praatje mee maakt. Dat is ook weer goed voor je sociale leven.

#3: Zoek de zon/natuur op

Hele dagen binnen zitten is niet gezond, zeker niet als het mooi weer is.

Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik echt een zon en strand liefhebber ben. Als de zon nog maar een beetje schijnt, ga ik buiten zitten, of loop ik een rondje buiten. Ik merk dat als ik in de zon zit, of buiten loop, ik veel meer inspiratie opdoe dan dat ik zomaar thuis zit.

Daarnaast word ik er een stuk vrolijker van, en voel ik me gezond als ik zonnestralen op me voel.

Ik denk ook dat het goed is om je af en toe tussen de natuur te vinden. Ik loop dan ook regelmatig langs het strand, of in de moer.

#4: Wissel regelmatig van werkplek

Dit is iets wat heel persoonlijk is, maar ik kan niet langer dan een paar dagen op een zelfde locatie werken. Ik merk namelijk dat ik dan in herhaling val, en dat ik ook niet meer echt productief ben.

Ik wissel daarom regelmatig van werkplekken. Een paar dagen op kantoor, een dagje in een restaurant, weer een dagje in een ander restaurant etc.

Telkens een nieuwe locatie opzoeken is goed voor je creativiteit, en in mijn geval ook productiviteit. Als ik elke dag van 9 tot 5 op kantoor zou zitten, zou ik hier niet productiever van worden.

#5: Micro tasks

Een hele dag hetzelfde doen en aan het zelfde werken, maakt je werk er niet beter op.

Daarom probeer ik altijd maar een bepaalde periode aan één ding te werken. Hierdoor stel ik mezelf ook een maximale periode dat ik aan een project/taak werk, en ben ik hier productiever in. Ook neem ik micro pauzes. Even tien minuutjes niet achter mijn beeldscherm, en een boek lezen, of even een rondje lopen, of muziek luisteren.

#6: Playtime

Ik zie steeds meer in hoe belangrijk dit is.

Even een middagje dingen doen die niet met mijn business te maken hebben. Andere dingen doen die ik tof vind.

Het hebben van een actieve hobby is daarin erg belangrijk. Stel dat je graag snowboard, ga dan eens een middagje snowboarden in een skihal. Dit soort dingen zorgen er voor dat je jezelf ‘alive’ voelt, en hier haal je mega veel inspiratie uit.

We zijn door de maatschappij zo opgevoed dat we de weekdagen overdag geen playtime mogen hebben, maar trek je daar niks van aan. Dit zijn de momenten waar je het voor doet en die je beter maken.

Again, zoek een actieve hobby, en ga niet laveloos bier zitten drinken of zo.

#7: Ga offline

Als je mijn Podcast luistert, weet je dat ik elke dag met mijn business bezig ben, dus een hele dag offline gaan zal ik niet doen, maar als ik mijn ’to do dingen’ gedaan heb, durf ik de laatste tijd steeds meer helemaal offline te gaan.

Heerlijk.

Even geen mail, even geen WhatsApp, even geen Facebook, even geen Instagram.

Helemaal offline.

Genieten van het moment.

Alles kan écht wel even wachten. Je business gaat niet in vlammen op als je even een uurtje offline bent. Mensen wachten wel – anders zijn het niet je ideale klanten/partners.

Het is niet makkelijk, maar ik weet zeker dat als je het aandurft om (even) helemaal offline te gaan, om zo geen afleiding te hebben, je daar een stuk beter van word.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *