Extra werken vanuit huis: Hoe werkt dat?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Stiekem zou je wel iets extra’s willen verdienen. Maar waar moet je beginnen? Want als je heel eerlijk bent, heb je buiten je huidige baan, hobby’s en sociale activiteiten niet veel ruimte om daarnaast een inkomen te genereren. Je ziet het misschien niet zitten om ook daar nog energie in te steken. Toch kan zo’n zakcentje welkom zijn. Wist je dat dit niet onmogelijk hoeft te zijn? Extra werken vanuit huis kan een leuke manier zijn om dit te kunnen doen. En je hoeft je vertrouwde omgeving niet te verlaten. In dit blogbericht kom je hier meer over te weten.

Wat betekent extra werken vanuit huis?

Je hebt misschien al een beeld bij wat extra werken vanuit huis kan inhouden, zelfs al heb je hier nog geen ervaring mee. Het betekent simpelweg dat je iets extra’s verdiend naast je huidige baan. Dit kan een fulltime baan zijn, maar ook parttime.

En zoals de naam het al zegt; doe je dit vanuit je eigen huis. Je reist niet af naar locatie en dat een grote opluchting zijn, zeker omdat je het al druk genoeg hebt met al die bezigheden gedurende die dagen. Herken je je hierin? In het restant van dit bericht krijg je wat meer informatie.   

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

De voordelen van een extra inkomen vanuit huis

Heb je geen ervaring met iets extra’s verdienen of überhaupt met werken vanuit huis? Het is niet gek dat je je twijfels hebt. Want waarom zou je een verdienmodel de voorkeur geven, terwijl je ook voor iets kan kiezen waar je ‘bekend’ mee bent? Laten we daarom eerst eens naar de voordelen kijken.

  • Verschillende verdienmodellen: Gezien je werkt vanuit huis maak je gebruik van één van de online verdienmodellen. En dat zijn er nogal wat. Dit betekent dat je een verdienmodel kunt kiezen dat bij je past en waarvan jij denkt dat je het leuk vindt of goed zou kunnen. Maak je dus geen zorgen dat je ergens mee opgescheept wordt waar je je helemaal niet comfortabel bij voelt.
  • Je bent flexibeler: In veel sectoren heb je te maken met vaste werktijden en roosters. Daar kom je moeilijk onderuit. Maar ga je voor een extra inkomen verdienen vanuit huis? Dan deel je geheel je eigen tijden in; je werkt wanneer het jou uitkomt.
  • Het kost minder energie: Als je reist naar een locatie krijg je toch te maken met reistijden en met prikkels van de locatie. En na een werkweek kun je daar moeite mee krijgen, zeker als je al vermoeid bent. Door extra vanuit huis te werken blijf je gewoon thuis, waardoor je misschien juist energie overhoud en tóch extra inkomen genereert.
  • Je voelt je comfortabeler: Op een werkplek moet je toch rekening houden met anderen. Dat is niet direct negatief, maar het kan er wel voor zorgen dat je je minder op je gemak voelt. Vanuit huis kun je je eigen muziek luisteren of ondertussen een serie kijken, terwijl je aan de slag gaat.

Dit waren slechts enkele voorbeelden van voordelen. Misschien kun je er zelf nog een aantal extra bedenken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Kan iedereen extra werken vanuit huis?

Laten we gelijk met de deur in huis vallen: ja, iedereen kan extra werken en iets verdienen vanuit huis. Want veel verdienmodellen vragen niet om ervaring, opleidingen of specifieke diploma’s. Het is vooral belangrijk dat je een verdienmodel kiest dat je leuk vindt. Waarom? Omdat de kans op deze manier groter is dat je het langer volhoud en er plezier uithaalt. Natuurlijk staat extra inkomen hoog op je wensenlijstje, maar het is net zo belangrijk dat je het ook daadwerkelijk leuk vindt om te doen. Het is niet de bedoeling dat je het als een last gaat ervaren en het vervolgens links laat liggen. Dat zou jammer zijn van de tijd en energie die je er al in hebt gestoken.

Maar je moet er wel rekening mee houden dat extra werken vanuit huis niet vanzelf gaat. Bovendien, en dat kan een valkuil zijn, moet je je ook goed realiseren dat het niet direct honderden of duizenden euro’s per maand op gaat leveren. Dit bekent niet dat je het niet kunt proberen. Ga jij die uitdaging aan?

Extra werken vanuit huis: Verdienmodellen

Nu je meer te weten bent gekomen over extra werken vanuit huis, is het tijd om de volgende stap te zetten. Zo kun je dat zakcentje namelijk verdienen. Ben je bereid om hard te werken en niet zomaar op te geven? Dan kunnen de volgende verdienmodellen misschien wel bij jou passen.

Extra inkomen vanuit huis: Affiliate marketing

Ben je geïnteresseerd in producten en verkoop? Dan is het starten van een eigen webshop een prima idee om extra te werken vanuit huis. Maar laten we wel eerlijk blijven; je kunt een aantal valkuilen tegenkomen. Zo kun je te maken krijgen met financiële risico’s, inkoop en moet je voldoende ruimte hebben om je voorraad in op te slaan. Wil je dit omzeilen?

Affiliate marketing is een verdienmodel waar je producten van bedrijven promoot. Dit zijn de adverteerders en jij gaat als affiliate aan de slag. En dat zonder de producten in te kopen of te investeren. Je kiest zelf een platform waar je de promoties op laat plaatsvinden, zoals je eigen blog of een sociale media.

Vervolgens is het aan jou om bezoekers te interesseren en door te verwijzen naar de affiliate links. Is dit gelukt en wordt het product via deze link verkocht? Dan ontvang jij een percentage van het aankoopbedrag – ook wel commissies genoemd. Dat kunnen onder aan de streep leuke bedragen opleveren, vooral als je meerdere producten promoot. Maar let op: het kan weken tot maanden duren voordat je je eerste commissie ontvangt.

Schrijven in opdracht

Ben je creatief en geïnteresseerd in taal? Die kwaliteiten kun je gebruiken als extra baan vanuit huis. Namelijk door aan de slag te gaan als copywriter en je diensten aan te bieden aan bedrijven of ondernemers. Dit kunnen commerciële blogartikelen zijn, maar ook nieuwsbrieven of mails. Dat hangt natuurlijk van de opdracht af.

Er zijn veel copywriters die een journalistieke- of marketingachtergrond hebben. Nu is dat niet direct noodzakelijk, want het is vooral belangrijk dat je schrijven leuk vindt en dat je weet hoe je de teksten op een wervende manier kunt overbrengen. De bezoeker moet het immers leuk vinden om te lezen en, mogelijk, aangezet worden tot een aankoop of andere actie. Zie je jezelf al zitten op je eigen bank, met je laptop op schoot?

Goed kunnen schrijven is een eerste vereiste, maar er is meer waar je aan moet denken. Als copywriter is het ontzettend waardevol om kennis te hebben van bijvoorbeeld SEO, om de teksten goed te laten scoren binnen de zoekmachines. Gelukkig kun je je kennis verbreden met cursussen en andere modules, om zo het vak copywriter beter te leren kennen. Door je te verhuren als zzp’ers deel je je eigen tijden in, zolang je deadline maar behaalt.

Extra inkomen vanuit huis

Gebruik je muzikale talent

Speel je een instrument, zoals de gitaar, piano of het drumstel? En ben je op zoek naar een extra bijbaan vanuit huis? Misschien had je er nog helemaal niet aan gedacht, maar hoe leuk zou het zijn om je muzikale talent in te zetten?

Dit kun je gebruiken om muziekles aan huis te geven. Er zij genoeg mensen die op jonge en late leeftijd nog een muziekinstrument willen leren bespelen. Vaak zoeken zij naar een alternatief voor de muziekschool, gezien deze lesprijzen hier hoog kunnen liggen.

Er zijn verschillende platformen waar je je muzieklessen kunt aanbieden, bijvoorbeeld aan mensen in de buurt. Een bekend voorbeeld is de website Super-Prof, waar verschillende docenten privé (bij)lessen aanbieden. Je geeft zelf je beschikbaarheid voor de lessen aan, zodat de extra bijbaan goed bij je andere baan te combineren is. Dit is niet alleen leuk, het geeft ook nog eens voldoening.  

Creëer een workshop

Vind je het niet erg om voor een groep te staan? Kun jij hetgeen wat je wil vertellen goed overbrengen op anderen? Opnieuw kun je gebruikmaken van je interesses en kwaliteiten, door workshops aan te gaan bieden. Heb je een ruimte over in huis, zoals een garage of schuur?

Dan kun je deze omtoveren tot een mooi workshoplokaal, waar je geïnteresseerden kunt ontvangen. Maar vergeet ook niet dat je dit online via een live-verbinding kunt doen! Waar je dan goed in bent, dat bepaal je zelf. Van bloemschikken tot schilderen; je bent eigen baas. Je kunt er zelfs voor kiezen of je extra gaat werken in het weekend op doordeweekse avonden.

Wat heb je nodig om extra te kunnen werken vanuit huis?

Dat ligt aan het verdienmodel. Kies je voor een online verdienmodel? Dan heb je niet meer nodig dan een internetverbinding en een smartphone of laptop. Hier vinden de meeste werkzaamheden op plaats en een investering is niet nodig. Maar kies voor een verdienmodel waarbij je materialen nodig hebt? Dan is het belangrijk om deze in huis te hebben en te overwegen of je het een investering waard vindt.

Conclusie

We kunnen allemaal weleens iets extra’s gebruiken, toch? Maar je hebt niet altijd de ruimte of de energie om overuren te maken. Hoe kom je dan aan een zakcentje? Het is goed om te weten dat je extra kunt werken vanuit huis, door middel van een zelfgekozen verdienmodel. Wil je zo min mogelijk risico lopen en investeringen voorkomen? Dan kun je affiliate marketing nog eens goed bekijken overwegen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *