Affiliates inzetten voor meer verkopen

Waar en hoe vind je de beste affiliates om jouw producten te promoten?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Verkoop jij momenteel één of meerdere producten en ben jij op zoek naar nieuwe manieren om deze producten te verkopen? Blijf dan zeker even hangen!

Ik heb namelijk een zeer interessante en succesvolle manier gevonden om jouw producten online te verkopen. En dat is door het inzetten van affiliates. 

Nog geen idee wat affiliates zijn en hoe je ze kunt gebruiken? Geen probleem! We duiken er straks dieper op in. Maar het volgende is alvast goed om te weten. Het inzetten van affiliates levert jou namelijk direct de volgende voordelen op:

✔ Direct meer omzet en winst

✔ Gemiddeld 1500% rendement op jouw uitgaven aan affiliates

✔ Meer spreiding in verkoopkanalen: dus minder risico

✔ Weinig tot geen moeite

✔ Aanspreken van een nieuwe doelgroep

✔ Meer naamsbekendheid

Ik hoor je al denken: lees ik dat nou goed? Meer winst behalen zonder moeite? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch klopt het!

De affiliates die jij gaat inzetten doen namelijk al het werk voor je. Ook loop je niet leeg op advertentiekosten. Je betaalt namelijk alleen wanneer de verkoop heeft plaatsgevonden. En dit is een klein deel van de winst. 

De rest steek je in eigen zak. Ideaal toch? 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat zijn affiliates?

Affiliates zijn mensen die graag jouw product(en) aanbevelen aan anderen in ruil voor een klein gedeelte van de omzet bij één of meerdere verkopen. 

Voorbeelden van affiliates kunnen zijn:

 • Eigenaren van blogwebsites
 • Eigenaren van YouTube kanalen 
 • Influencers op Instagram
 • Kortingswebsites

Deze blogwebsites en YouTube kanalen trekken vaak duizenden bezoekers per maand of zelfs per dag. Vaak zijn deze bezoekers geïnteresseerd in informatie over een specifiek onderwerp, zoals:

 • Ondernemen
 • Investeren
 • Interieurtips
 • Fitnessfanaten
 • Beauty
 • En noem het allemaal maar op

Eigenlijk alles wat je je maar kunt bedenken: daar is wel een specifieke blogwebsite of YouTube kanaal voor. Deze kanalen zijn perfect om in te zetten voor de promotie van jouw product of dienst. Je maakt namelijk gebruik van het bereik en de betrouwbaarheid die deze content creators al hebben opgebouwd.  

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Voorbeelden van een affiliate 

Een heel bekend voorbeeld is Andrei Jikh. Ken je Andrei Jikh? Als je vaak video’s bekijkt over investeren dan heb je hem vast wel een keer voorbij zien komen. 

Andrei Jikh heeft een eigen website en YouTube kanaal over investeren. Voornamelijk over het investeren in cryptocurrency. Super handig! Want als je de video’s van Andrei bekijkt, krijg je heel veel nuttige informatie over cryptocurrency en kun je zelf ook starten met het investeren in cryptocurrency. 

Zo vertelt Andrei precies hoe je cryptocurrency kunt aanschaffen en waar je dit kan doen. Dit kan je volgens Andrei namelijk doen via Gemini. 

Hij stuurt je zelfs een linkje, waarmee je met één druk op de knop de website van Gemini bezoekt en soms zelfs korting kan krijgen, bijvoorbeeld €50 euro korting bij jouw eerste aankoop van cryptocurrency op Gemini. 

Jij als koper bent hartstikke blij, want je hebt korting ontvangen en je weet nu precies hoe en waar je cryptocurrency kan kopen. Gemini is blij, want hun hebben een nieuwe klant. En Andrei is blij want hij heeft zojuist commissie ontvangen. Het voordeel voor Andrei is dat hij met het maken van 1 stuk content talloze verkopen realiseert en Gemini is blij, want ze hebben een autoriteit die zich bindt aan hun merk. Win-win dus. 

Voordelen van affiliates inzetten voor je eigen product?

Het inzetten van affiliates heeft heel veel voordelen. Al jarenlang is het een bewezen succesformule. Zoals je hebt kunnen lezen is het voor alle drie de partijen die hierbij aan bod komen een win-win-win situatie. 

Zo is het een win-situatie voor de affiliate die het product aanbeveelt en bij verkoop commissie ontvangt. 

De verkoper van het product is ook blij, want die ziet zijn omzet en winst stijgen zonder dat hij daar veel voor heeft moeten doen. De affiliate heeft namelijk zelf het product verkocht. 

De koper is ook tevreden, want die heeft een product gekocht dat oprecht is aangeraden door de affiliate. Er ontstaat daardoor verbondenheid tussen de volgers en de content creator. 

Maar waarom zou jij als verkoper van één of meerdere producten starten met het inzetten van affiliates? Want natuurlijk, het is leuk om meer winst te ontvangen. Maar dat kan natuurlijk ook op andere manieren. 

Zoals bijvoorbeeld het inzetten van advertenties op Google of social media. 

Dit heeft ermee te maken dat het inzetten van affiliates een aantal voordelen heeft die andere kanalen niet hebben. Hierin is het inzetten van affiliates echt uniek:

✔ Het inzetten van affiliate is heel effectief en zorgt voor veel verkopen. Waarom? Mensen vertrouwen veel sneller andere mensen, dan advertenties. Zo blijkt dat 92% van de consumenten veel eerder vertrouwt in de aanbevelingen van mensen, bedrijven of influencers. Het inzetten van affiliates die jouw producten promoten bij hun publiek zorgt daarom ook voor meer verkopen. 

✔ Kosten zijn vooraf vastgesteld. Bij het inzetten van affiliates spreek je duidelijk van tevoren af hoeveel de affiliate krijgt per verkoop. Je hebt dus niet te maken met kosten per klik of vertoning, waardoor het altijd onzeker is hoeveel een daadwerkelijke verkoop gaat kosten. Bij het inzetten van affiliate is dit al vooraf afgesproken. 

✔Je loopt geen risico. Je maakt alleen kosten wanneer een daadwerkelijke verkoop heeft plaatsgevonden. 

✔Je bereikt een nieuwe doelgroep, namelijk mensen op websites en YouTube kanalen. Dus niet via traditionele media als TV of Radio, of via betaalde advertenties op Google en social media. 

✔Volledig geautomatiseerd. De affiliates verkopen het product, terwijl jij bezig bent met andere werkzaamheden (of op het strand ligt, dat kan natuurlijk ook). 

Zijn er ook nadelen van affiliates?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Alhoewel de nadelen bij het inzetten van affiliates erg beperkt zijn, is er toch één nadeel om goed rekening mee te houden. 

❌ Je weet niet precies hoe affiliates jouw product(en) verkopen. Het komt niet vaak voor, maar het kan zomaar een keer voorkomen dat een affiliate op valse beloftes jouw product(en) verkoopt. 

Stel je voor, je verkoopt afslankpillen. Als je deze afslankpillen dagelijks inneemt val je binnen twee weken 6 KG af. 

Het kan zomaar voorkomen dat een affiliate niet 6 KG communiceert, maar 12 KG. Alle bezoekers die bij jou deze afslankpillen kopen, raken dus na twee weken teleurgesteld. Het kan dan voorkomen dat je slechte reviews krijgt. 

Het is dus wel belangrijk om van tevoren duidelijk te communiceren naar de affiliates wat ze wel en niet mogen inzetten voor de verkoop. Ook kun je monitoren waarom bepaalde klanten ontevreden zijn. Dan zul je al snel tot de conclusie kunnen komen dat een affiliate verkeerde verwachtingen schept bij anderen. 

Om het exclusief te maken, kun je er ook voor kiezen om je producten en diensten niet openbaar beschikbaar te maken, maar slechts op verzoek van bepaalde vertrouwde affiliates.

Hoe kom je aan affiliates?

Veel mensen denken dat het lastig is om aan geschikte affiliates te komen, maar dit valt in de praktijk reuze mee. Er zijn zelfs netwerken opgezet om gemakkelijk aan affiliates te komen. 

Je kunt op verschillende manieren aan geschikte affiliates komen. 

De eerste manier is door zelf op zoek te gaan via Google naar geschikte affiliates. Zoek via Google naar blogwebsites die te maken hebben met jouw product en benader vervolgens deze blogwebsites voor een samenwerking. 

Verkoop jij bijvoorbeeld fitnessapparatuur? Neem dan contact op met blogwebsites die artikelen publiceren over fitness. Denk aan Decathlon, Body & Fit shop en nog veel meer. 

Ook op YouTube heb je wellicht interessante kanalen die gaan over product(en) die jij verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld eiwitpoeder? Dan kan iemand met een kanaal over fitness interessant zijn om te benaderen voor een samenwerking. 

Jouw doelgroep volgt namelijk dit fitnesskanaal en is al bekend met de verkoper. 

Je hebt ook zogeheten affiliatenetwerken. Hier kun je je producten aanbieden. De affiliates die lid zijn kunnen vervolgens zelf kiezen welke producten ze willen promoten.

Je kunt het eigenlijk zien als een soort marktplaats waar verkopers van producten en affiliates bij elkaar komen. 

Voorbeelden van affiliatenetwerken zijn:

 • PayPro.nl 
 • Daisycon.com
 • Tradedoubler.com
 • TradeTracker.com
 • Awin.com
 • Marketplace.plugandpay.nl

Tip: maak een affiliate partnerpagina aan. Zo maak je het makkelijker voor affiliates om met jou samen te werken. Bovendien weet je zo zeker dat ze de juiste informatie communiceren naar jouw potentiële klanten.

Maar de beste affiliates zijn wellicht wel jouw eigen klanten!

Jouw eigen klanten zijn misschien wel de beste affiliates waar jij een beroep op kunt doen. Jouw klanten zijn namelijk bekend met het product en weten precies hoe het is om bij jou het product te kopen. 

Niet voor niets werkt mond-tot-mond reclame het best. Wanneer een klant commissie kan krijgen zal diegene nog meer zijn best doen om anderen te overtuigen van jouw product. 

Maak dit daarom ook zeker mogelijk. Zo kan iemand de kosten van jouw product terugverdienen, terwijl jij vervolgens 10 nieuwe producten hebt verkocht. Ideaal!

Heb je bijvoorbeeld een eigen sportschool? Maak het dan mogelijk voor leden om gratis een maand te kunnen sporten wanneer diegene ervoor zorgt dat een vriend of vriendin ook lid wordt van de sportschool. 

Zo zal jouw ledenbestand exponentieel gaan groeien terwijl je verder helemaal niets voor hoeft te doen. Je maakt een enorme groep ambassadeurs aan en dat is waar uiteindelijk de winst in zit! 

Start met het creëren van jouw leger aan affiliates! 

Zoek je een nieuwe manier om jouw product(en) te verkopen via het internet, zonder dat je risico loopt en waar je verder weinig voor hoeft te doen? Start vandaag nog met het creëren en aanbieden van jouw eigen producten en voor je het weet kun je flink gaan opschalen met jouw online business! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *